|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Verujem da bi spam, i izuzetno glupe i nepotrebne teme mogli reshiti na jedan jednostavan nachin..
vecina "glupih" tema nastaje od klinaca i/ili novih korisnika koji ni ne koriste opciju search.. i imaju pitanja tipa "kako ukljuchiti mikrofon u miksetu" itd.. banalizujem stvari, al je tako..otprilike.. predlazem da se otvori tema za takva neka pitanja.. npr naziv "pochetnichka pitanja" il "Begginers guide".. nije ni bitno.. i da se svima ispod 100 postova zabrani otvaranje novih tema.. tako ce biti malko uredniji forum.. moja neka ideja.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Ja pokusao na svom delu foruma nesto slicno, al' ne vredi, nije proslo ni dva dana od postavljanja, opet ista ili slicna pitanja. Nema tu leba, kada coveku nesto treba, kada dostigne svoje trenutno ogranicenje mogucnosti, on poseze za sto laksim i bezbolnijim resenjem, a to je obicno odmah postovanje, a ne istrazivanje. To je ljudska priroda, i protiv toga se ne moze. Poseban je problem sto je ova oblast samo naoko jednostavna, ali kada se malo zagrebe ispod povrsine, zahteva posebnu svest prilaska problemima.
Dakle, moze se nesto napraviti u tom smislu, ali ne ocekuj da ce to stvar resiti u potpunosti, samo ce mozda smanjiti broj ponovljenih pitanja i odgovora. Kad budem imao vremena (i volje), sescu i pokusati napraviti neku kompilaciju cestih pitanja i odgovora zasnovanu na postovima koji su se pojavljivali cesto na forumu i imali dobre odgovore. Ili sastaviti neko kratko uputsvto za odredjene oblasti, ne znam, videcemo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja mislim da velika vecina prvo ode na search medjutim Search opcijom se u vecini slucajeva ne nadje nista jer izadje sto thread-ova a dosta njih imaju po recimo 20-30 strana itd. tako da treba da provedes desetine sati citajuci svakakve gluposti da bi (i ako bi) dosao do onog sto te interesuje, tako da je mnogo lakse pitati odmah... kad neko pita neku glupost (koja ocigledno nije glupost za njega) ili treba odgovoriti ili dati link ka vec napisanom odgovoru, veci mi je spam odgovoriti sa: "idi na search", tako mu nije dat odgovor, onaj koji je to napisao je izgubio vreme bezveze i imamo jos jedan bezvredan post na forumu... onaj koga mrzi ili nece da odgovori vec pri citanju naslova thread-a moze da zna da ga ne interesuje i da ga preskoci, a ako i udje u thread gubi svega 3 sekunde koliko mu treba da udje i izadje... skoro je bilo da je neko isao na search i dobio pogresne informacije jer su to bili stari postovi, a kasnije su dosli neki iskusni clanovi koji su dali prave informacije, medjutim onaj ko trazi nije siguran da li je informacija ok ili ne ako ne pita... ili ako ne procita sve sto na forumu postoji o tome a to je
![]() IMHO nhf Pozz
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozz
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
vreme je relativno, samo je pitanje sta sve pokriti u takvom postu... i da li bi to bilo ikako korisno, jer ako se i dalje budu ponavljala pitanja koja su pokrivena stikijem, e onda nista nismo uradili, jer znaci da ili uputstva nisu dobra (sto se jos i da ispraviti) ili da ih niko ne cita, a tome nema pomoci.
Kultura i praksa na forumima se stice vremenom, tako da ce sto se vise ljudi bude ukljucivalo u svet interneta i foruma kao mesta okupljanja, biti sve lakse voditi ih. A za to treba vremena, tako da ne brini, sve ce doci na svoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Drugo, vec po konstrukciji pitanja... konketno u podforumu "Dizajn i konstrukcija..." se moze zakljuciti da li je autor pitanja REALNO "proceprkao" vecinu bitnijih sustinskih stvari... ili samo "nacheo" problematiku... Trece, ako je u pitanju potencijalan trosak, ulaganje, kupovina... opreme i/ili materijala, besmisleno je ocekivati od clanova Rumskog da vise brinu o necijem novcu nego on sam! Licno ja... ako primetim da neko dolazi samo po potvrdu da je ono sto je licno on zamislio "najbolje"... paaa.... vec mi je preko glave da se natezem u tom smeru... svi imamo Internet, to nije nikakav "Sveti Gral", jel'te, svima su nam dostupne informacije, prema tome, nema razloga proveravati na ovom Forumu sta je ko procitao po netu... svi mozemo da citamo sve... uglavnom... u tom smislu smatram da su mnogo korisnije informacije koje su posledice LICNOG ISKUSTVA... Naravno... postoje teme na "sticky"... za koje ne treba search... zato i jesu "sticky" Shvatam da je clanu mnogo lakse da pokusa da dobije odgovor tako sto ce postaviti pitanje koje je vec postavljeno... ili se odgovor moze naci u odgovoru na nekoliko pitanja ranije... ali s obzirom da mnogo vise ljudi ista pita a mnogo manje ljudi daje relevantan i iskustven odgovor... jasno je na koju stranu to ide... Takodje, bilo bi mi licno mnogo lakse da vec u samom pitanju, clan rezimira sta je sve do sada procitao i skapirao... sa konkretnim pitanjima... za koje postoji sansa da se odgovori sa samo da ili ne... na zalost, cesto se postavlja opste pitanje i trazi "konkretan odgovor"... jbg... naopako... Ukratko, realno je ocekivati od novopridoslog clana Foruma da u resavanje SVOG problema ulozi barem priblizno onoliko snage i vremena koliko oni koji mu odgovaraju... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Sale to je jako tesko,ne ovde nego na svim forumima....zamisli da je neko junior member a da o muzici puno zna...poput nekih ljudi koji su jako dobri a u poslednje vreme su nam se prikljucili...Po tome nebi mogli da otvaraju nove thread-ove koji bi bili od koristi mladjim narastajima.Probali smo sa oglasima i nije se na slavan nacin zavrsilo.Moze da se organizuje lepse pretrazivac,jer stvarno izadje milion nekih postova koji bas i nemaju veze sa zadatom temom,pa se ljudi zbune....moderatori treba da upucuju nove clanove na to sto ih interesuje,da budu blagonakloni,onda ce sve fukcionisati....bar se nadam,s'tim da ima bas glupih pitanja u p.m pa se i oni zbune kolicinom gluposti ili kolicinom istih pitanja..naprimer oko delta kartice po milion otvorenih thread-ova.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
pa onda bi mogao da zamoli za dozvolu.. zar ne? da se obrati modu? mislim, shae tu teshko?
dobro.. moze i da se uvede test inteligencije i informisanosti.. pri uchlanjenju.. ko ne polozi, da mu umesto rezultata pishe www.yumidi.com npr.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
sad neshto razmishljam.. tim glupostima se barem smejemo..
i to shto kazesh.. shta fali forumu.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
?ta je spam? | awacs | Predlozi i sugestije | 33 | 22-10-2008 01:53 AM |
Spam u PP. | ton_majstor | Predlozi i sugestije | 27 | 08-06-2008 11:32 PM |