|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Vrlo korisno svim pocetnicima kako da kroz par koraka finalizuju svoje mixeve.
Tutorijal amaterskog Mastering procesa iskljucivo Native efektima,koje gotovo svi imamo,u 8 koraka. http://rapidshare.com/files/65068576...steps.pdf.html
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
cini se ok, chain je manje vise standardan, nerazumem jedino zasto stavljati i inflator i L3 kad su predvidjeni za istu stvar, povecanje glasnosti ? zar ne bi bio dovoljan samo inflator ? ma uostalom probacu pa cu da vidim sam
![]() P.S. jel se zna ko je pisao ovo ili odakle je preuzeto ?
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Ne secam se odakle sam to pokupio,niti ko je pisao.Nasao sam na hardu
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Inflatoru zna promaknuti pokoji klip tu i tamo pa je uvijek potreban limiter u lancu iza njega.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
u inflatoru i te kako ume da izleti po koji klip.. chak i sam ume da zaklipuje.. ne svidja mi se ova native varijanta.. a ona rtas/tdm mi je bila xtra.. ili sam malo promenio ukus i odrastao ili se tripujem...
ozone i dalje rula.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() ![]() ![]() jedan poznanik kaze da mu je ozone najbolji. stavi preset 'cd master' i pojaca input i snimka mu glasnija od beyonce... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() ![]() no comment.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
pa ne bi se bas slozio, mislim nigde ne kaze da plagove treba podesiti kao sto je na slikama, kolko sam ja shvatio one su tu cisto da se vidi plug koji je koriscen jer kakvo god da je podesavanje na slici bilo bi verovatno pogresno za svaku pesmu sem za onu na kojoj je primenjeno. kao sto sam vec reko mislim da sam chain nije los, jedino po meni ima nepotrebno puno eq-a jer smatram da je uvek less-more.. jel gresim ?
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
pa ako je home varijanta, tu ima mnogo greshaka u mixu koje se samo equom mogu (delimichno) ispraviti.. ja recimo poshto sam u jako loshim uslovima kada radim master, uvek dizzem visoke.. ne znam zashto, ali uvek kada smixam traku i dodje do masteringa, shvatim da su mi opet visoki tishi.. ne da je losh mix, nego su jednostavno neizrazeni kolko bih ja voleo.. ponekad na visokim i srednje visokim pucam i preko +3db u equ..
![]() ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic pro tutorial....? | VesCosa Nostra | Tutorijali | 1 | 16-05-2006 07:38 PM |
Tutorial na SRPSKOM ! | Mirko | Tutorijali | 6 | 01-08-2005 02:11 AM |
katz mastering tutorial | dzordz | Tutorijali | 9 | 19-04-2005 04:17 PM |
Tutorial za Wavelab4 | Igor | Tutorijali | 18 | 11-12-2003 01:02 AM |