Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2010, 07:00 PM   #1
adept
Junior Member

Default M-Audio Profire 610 ili...?

Pozdrav svima. Skoro sam pronasao ovaj sajt i odlucih se konacno da postavim jedno pitanje. Dakle, uzimam novu eksternu zvucnu tokom ove nedelje u opsegu od 400e. Za sada mi jako izgleda primamljivo M-Audio profire610 i cuo sam dosta pozitivnih komentara o ovoj kartici, ali sam otvoren za nove predloge. Voleo bih da cujem da li neko ima iskustva (pozitivnog ili negativnog) sa ovom karticom i da li mi neko prporucuje neku bolju soluciju? Samo da naznacim da mi je bitniji brou izlaza od ulaza na kartici.

Unapred hvala na informacijama.
adept is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 09:38 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: M-Audio Profire 610 ili...?

ako si vec stigao do 400, protegni se jos malo, motu ultralite mk III je oko 500, razlika je OgRoMnA! Izrada, driveri, ad/da konverzija, DSP... Eto mojih 5.-c.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 09:42 PM   #3
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Ja imam tu karticu. Super je, sta da ti kazem. Mislim da u tom cenovnom rangu nema bolje. Za godinu dana rada sa njom nisam imao ni najmanji problem. Ima dobre konvertere, mozda i najbolje od svih m-audio proizvoda (ne racunajuci 2626 koji su za nijansu bolji). Ima dva octane preampa koji su potpuno upotrebljivi i transparentni, spdif ulaz ako koristis neku spoljne spravu... Super je napravljena kutija, mislim da da bih mogao da je zveknem u zid i nista joj ne bi bilo Mane su jedino malo slabija osetljivost konvertera na line ulazima, recimo da moras da das 5dBa jaci signal nego uobicajeno i predpojacalo za slusalice koje je moglo biti jace. U poredjenju sa motu ultralite mk III, profire ima 108dB A-wighted dynamic range a motu 109dB dynamic range tako da je ta razlika neznatna

Last edited by VladaNS; 17-01-2010 at 10:22 PM.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2010, 02:24 AM   #4
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Nedavno sam nacepio novu Profire610 i utisci su jako dobri (pogotovo poslije prethodnog razocarenja sa Focusrite Saffire LE)!

Moja iskustva sa M-audio igrackama su vrlo pozitivna i mislim da prave jako dobru "budget" opremu bez daljnjeg! Takva je i ova karta!
Jako kvalitetna izrada, kuciste robusno, knobovi cvrsti, drajveri su stabilni nakon jednostavne instalacije. Preampi su istina mogli biti jaci i jedino sto je meni malo skenj jeste izlaz za sluske koji je u praksi opet zavisi od master volume-a ili se varam (ako neko provali u cemu je kvaka nek javi)? Control panel mixer je pristojno organizovan i dizajniran!
Jako dobar komad hardvera! Vrijedi para, po meni naravno...

Last edited by Ngino; 23-01-2010 at 02:27 AM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2010, 05:08 PM   #5
metal
Member

Nasao sam, za relativno pristojnu cenu, MOTU Ultralite, zanaci ne mkIII, nego stariji model - samo ultralite ... pa me zanima da li je jedina razlika u odnosu na mk III u nizem sample rate-u i nepostojanju efekata ili ima jos nesto sto se tice stabilnosti u radu, ad/da konverzije...? Pa s tim u vezi, sta bi bio bolji izbor: Motu ultra lite(starija verzija) ili M-audio profire 610? Samo da napomenem da bi karica radila na PC-u! Pozdrav!

Last edited by metal; 28-02-2010 at 05:12 PM.
metal is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules