Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-05-2008, 01:23 PM   #1
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default Tascam FW1082 pitanje

e ovako, upravo sam u procesu osvjezavanja svoje opreme i plan je bio uzet violet mic (+ stara roda koju imam), to ukopcat u focusrite trakmaster i uzet tascam vla8/vla5 monitore...posto imam audiophila 2496 i emu 1212, da bih mogao ukopcat jos jedne zvucnike uz monitore i da bih mogao kontrolirat njihov ton i ukopcat slusalice, trebao bih uzet nesta tipa malog xenyxa od behringera i onda ukopcat karticu u njega-njega u karticu i tek onda monitore, zvucnike i preamp u njega...

posto sam sumnjicav oko tih mixeta poceo sam kontat da uzmem neko firewire rijesenje i tako zaobidjem svog audiophilca i svakako xenyxa...najozbiljiniji kandidat je bio konnekt 8...

a onda sam se sjetio fw1082 i sad me najvise zanima kakvi su mu konverteri i preampovi tj. cime bih dobio bolji zvuk: ovim mojim micovima drito u njega ili ovim mojim micovima u trakmastera pa u emu 1212/audiophilca?
kad ne bih uzeo trakmastera, xenyxa i kad bih se rijesio 1212, taman bih si oslobodio gotovo 450-500e, a fw1082 bih mogo roknut za 600e, oa mi je to privlacna kombinacija...naravno, i kontroler bi sjajno dosao, mada, ne vidim ljude da pisu kako im kontroler radi s adobe auditionom (posto u njemu radim vecinu trackinga i mixa...eventualno trackiram u PT M-Powered).

znam da ga demonio tu ima i jos neki, pa eto, svako misljenje je dobro doslo...
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2008, 02:53 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Tascam FW1082 pitanje

A ovo ???

http://www.musiciansfriend.com/produ...7&src=3SOSWXXA

Ili ako imas para .... ima i boljih opcija

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2008, 03:31 PM   #3
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

vidio sam to taman nakon sto sam postao u ovom "povezivanje" topicu iznad : )
svakako interesantnija opcija od male mixetice ili skupog firewire interfacea...samo, cinilo mi se ovo zgodno rjesenje za ubiti vise muha jednim udarcem

sad jos malo kopam i ugl. ljudi kazu da su konvertori prilicno dobri, u svakom slucaju iznad klase recimo emu 0404 (znam da su u fw1884 frontierovi konverteri, pa kontam da su i u fw1802 isti)...izgleda da je kompaktibilan s AA2 tako da mi je to rijeseno...al nitko ne spominje pre-ove...kontam da nisu nista izvanserijski, al isto kontam da nisu nista znatno slabiji od budget preampa ispod 300e

a sto se tice "budzeta", on je jedno 1300e...s tim da tu ~400e otpada na black knighta, ~400e na monitore, jos 50-70 na kablove i 50 je bilo predvidjeno za taj xenyx/mackie onyx/neki alesis ili yamahu...znaci, jedno 300 do 350 bi bilo otvoreno za preamp...dakle, to je onda budzet za firewire opciju
i ko sto rekoh, ako bih uzimao neko all-in-one rjesenje kao fw1082, onda se tu oslobadja jos 50ak eura od mixete i 100-tinjak od 1212 (audiophilca bih zadrzao radi PT-a)
Old 26-05-2008, 05:16 PM   #4
paki
Banned

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
(audiophilca bih zadrzao radi PT-a)
Malo mi je nejasna koncepcija ali koliko kontam imaces na kraju dve muzicke kartice ....i to jednu,losiju, zbog pro toolsa.Mozda je bolje da se nekako saberes(sto se para tice) i kupis Digi 003 pa radis sve u pro toolsu ako ti se on svidja.
paki is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2008, 05:24 PM   #5
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

pa, nije da mi se nesta ludo svidja PT, stovise, u njemu samo radim tracking vokala, a drzim ga tu zato jer ima ljudi koji dodju snimat i forsiraju da im to odradim u PT ako misle ici u studio s tim vokalima poslije

na digi 003 mi se ne ide, da sam toliko zaludjen PTom, odavno bih se skrpao vec za mbox2 i bio sretan...

a sto se tice 2 kartice, to kontam po sistemu kakav su prije ljudi radili kad su bili slabi driveri za rane audiofilce ili 0404 sto je dovodilo do toga da se nemogu dva daw-a pokrenut paralelno, pa bi ljudi uzeli jednu takvu kartu, a kao drugu uzeli neki jeftini audigy da im dize drugi daw...mada, evo, ako bih nasao posten firewire koji bi mi mogao zamijeniti kvalitetom ove 2 karte koje imam i koji bi imao preamp dovoljno dobar da mi se ne isplati uzimat nikakav sub-300e mic preamp, odmah bih se odrekao PT-a ...naravno, pod uvijetom da taj firewire upada u moj budzet...znam da ima fajervajera koji ispunjavaju bez frke ovo sto sam rekao, ali njima je i cijena debelo veca od mog budzeta
Old 26-05-2008, 05:30 PM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ako vec moras da uzimas mixetu i da zaobidjes berindzera uzmi tapco mix 120 !!!! znaci smejurija od cene i siba po kvalitetu samo tako , imam takav mixer kod kuce i veoma i veoma sam zadovoljan kako to radi , jedina zamerka jeste sto su mogli i na master da stave pot a ne fejder ... inace ruting , stereo separacija i sam zvuk je standardno dobar

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2008, 06:08 PM   #7
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

primljeno na znanje : )...ukoliko se odlucim za mixetu umjesto neke firewire karte, svakako cu to provjerit

nego, kad si vec tu, mislim da mi jan rece da imas tascam vlx5...kako te sluze?
cini se da mi je propala nabava Fostek PM2, pa sam se onda odlucio za tascame...mogu nabavit vla8 za iste pare kao vla5, al eto, nije bas da bih skocio odmah na 8" bass jer sam u maloj i cudnoj prostoriji (i o tome cu kad nacrtam skicu ), tako da kontam da mi je vla5 optimalnije rjesenje...vani vidim da nitko nema primjedbe na njih, al eto, tu ih nitko nema
Old 27-05-2008, 08:14 AM   #8
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

da imam vl-x5 , veoma sam zadovoljan(tesko da cu da se rastanem od njih) jos vise sam zadovoljniji kad sam nabavio mixer pa mi nije zurka 00-24 koliko su glasni za njihov "mali kapacitet" je stvarno zapanjujuce :] frekvencijski idu duboko do nekih 45-50 hz da cujes lepo bez boostovanja , osetljivi su na prekompresovan zvuk sto je veoma dobro , veoma bitno je da su izdrzljivi znaci ja ih bas mucim , sve najlepse o njima , ne lazu toliko koliko ti se cini u pocetku , mada doduse ja sam ih jedno vreme slusao direktno preko karte jer nisam imao mixer , svejedno za te pare stvarno neces naci bolje monitore , bas smo ih uporedjivali sa rubiconima ja i kejkz i glat su mogli da se nose sa ruboconima mislim da mogu i sa nekim boljim modelima , doduse rubiconi su vise namenjeni za neku mekaniju muziku od hiphop-a elektra i tehna tj klupsku muziku po mom nekom skromnom misljenju . znaci uzimaj i uzivaj vl-8x nisam slusao ali verujem da su za nijansu bolji ali posto si rekao da ti je soba cudnjikava , neces imati nikakvih problema ni sa 5-icama.

Pozdrav!

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2008, 09:07 AM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
e ovako, upravo sam u procesu osvjezavanja svoje opreme i plan je bio uzet violet mic (+ stara roda koju imam), to ukopcat u focusrite trakmaster i uzet tascam vla8/vla5 monitore...posto imam audiophila 2496 i emu 1212, da bih mogao ukopcat jos jedne zvucnike uz monitore i da bih mogao kontrolirat njihov ton i ukopcat slusalice, trebao bih uzet nesta tipa malog xenyxa od behringera i onda ukopcat karticu u njega-njega u karticu i tek onda monitore, zvucnike i preamp u njega...

posto sam sumnjicav oko tih mixeta poceo sam kontat da uzmem neko firewire rijesenje i tako zaobidjem svog audiophilca i svakako xenyxa...najozbiljiniji kandidat je bio konnekt 8...

a onda sam se sjetio fw1082 i sad me najvise zanima kakvi su mu konverteri i preampovi tj. cime bih dobio bolji zvuk: ovim mojim micovima drito u njega ili ovim mojim micovima u trakmastera pa u emu 1212/audiophilca?
kad ne bih uzeo trakmastera, xenyxa i kad bih se rijesio 1212, taman bih si oslobodio gotovo 450-500e, a fw1082 bih mogo roknut za 600e, oa mi je to privlacna kombinacija...naravno, i kontroler bi sjajno dosao, mada, ne vidim ljude da pisu kako im kontroler radi s adobe auditionom (posto u njemu radim vecinu trackinga i mixa...eventualno trackiram u PT M-Powered).

znam da ga demonio tu ima i jos neki, pa eto, svako misljenje je dobro doslo...

Force, koji su Rodu uzeo na kraju, ja sam vidis totalno zaboravio na Violet mikrofon...A ja tog trakmaster-a ne bih uzimao, obzirom da sam radio sa vocie master-om i da to radi odvratno, a tripujem da je to sve isto...Primer ukopcali smo kod X3m-a u studiju meni omrazeni mikrofon AKG C3000B u SPL Pro Mike preamp koji je prethodno bio ukopcan na voicemaster -a (i sve je zvucalo odvratno) i odjednom je mikrofon propevaohahaha, do duse zvuk ima malo visak basova, ali je zvuk cist i da se obraditi...Sta je bilo sa onim JoeMak-om od toga si odustao?
BTW i ako ne planiras da radis visekanalno snimanje, fw1082 ti je nepotreban...

Last edited by Jan; 27-05-2008 at 09:14 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2008, 01:33 PM   #10
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

uzeo sam (tj. uzimam) rodu nt2 od greme (posto je presao na braunera)...planiran mi je kao backup mic, a i dobro dodje kao alternativa ako nekom ne pase violet na glas, posto je susta suprotnost od black knighta...

od joemeeka nisam skroz odustao, al sam jednostavno kontao malo vise se isprsit za pre...al opet, posto se ne mislim isprsit vise od ~300e, lagano mi je svejedno ocu li uzet joemeek 3q ili recimo neki presonus bluetube, posto kontam da je do tih nekih 300e sve isti kurac...jedino da uzmem za 220-230e Rane za koji cujem da je led ledeni koliko je cist...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules