|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
e ovako, upravo sam u procesu osvjezavanja svoje opreme i plan je bio uzet violet mic (+ stara roda koju imam), to ukopcat u focusrite trakmaster i uzet tascam vla8/vla5 monitore...posto imam audiophila 2496 i emu 1212, da bih mogao ukopcat jos jedne zvucnike uz monitore i da bih mogao kontrolirat njihov ton i ukopcat slusalice, trebao bih uzet nesta tipa malog xenyxa od behringera i onda ukopcat karticu u njega-njega u karticu i tek onda monitore, zvucnike i preamp u njega...
posto sam sumnjicav oko tih mixeta poceo sam kontat da uzmem neko firewire rijesenje i tako zaobidjem svog audiophilca i svakako xenyxa...najozbiljiniji kandidat je bio konnekt 8... a onda sam se sjetio fw1082 i sad me najvise zanima kakvi su mu konverteri i preampovi tj. cime bih dobio bolji zvuk: ovim mojim micovima drito u njega ili ovim mojim micovima u trakmastera pa u emu 1212/audiophilca? kad ne bih uzeo trakmastera, xenyxa i kad bih se rijesio 1212, taman bih si oslobodio gotovo 450-500e, a fw1082 bih mogo roknut za 600e, oa mi je to privlacna kombinacija...naravno, i kontroler bi sjajno dosao, mada, ne vidim ljude da pisu kako im kontroler radi s adobe auditionom (posto u njemu radim vecinu trackinga i mixa...eventualno trackiram u PT M-Powered). znam da ga demonio tu ima i jos neki, pa eto, svako misljenje je dobro doslo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
A ovo ???
http://www.musiciansfriend.com/produ...7&src=3SOSWXXA Ili ako imas para .... ima i boljih opcija Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
vidio sam to taman nakon sto sam postao u ovom "povezivanje" topicu iznad : )
svakako interesantnija opcija od male mixetice ili skupog firewire interfacea...samo, cinilo mi se ovo zgodno rjesenje za ubiti vise muha jednim udarcem sad jos malo kopam i ugl. ljudi kazu da su konvertori prilicno dobri, u svakom slucaju iznad klase recimo emu 0404 (znam da su u fw1884 frontierovi konverteri, pa kontam da su i u fw1802 isti)...izgleda da je kompaktibilan s AA2 tako da mi je to rijeseno...al nitko ne spominje pre-ove...kontam da nisu nista izvanserijski, al isto kontam da nisu nista znatno slabiji od budget preampa ispod 300e a sto se tice "budzeta", on je jedno 1300e...s tim da tu ~400e otpada na black knighta, ~400e na monitore, jos 50-70 na kablove i 50 je bilo predvidjeno za taj xenyx/mackie onyx/neki alesis ili yamahu...znaci, jedno 300 do 350 bi bilo otvoreno za preamp...dakle, to je onda budzet za firewire opciju ![]() i ko sto rekoh, ako bih uzimao neko all-in-one rjesenje kao fw1082, onda se tu oslobadja jos 50ak eura od mixete i 100-tinjak od 1212 (audiophilca bih zadrzao radi PT-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Malo mi je nejasna koncepcija ali koliko kontam imaces na kraju dve muzicke kartice
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
pa, nije da mi se nesta ludo svidja PT, stovise, u njemu samo radim tracking vokala, a drzim ga tu zato jer ima ljudi koji dodju snimat i forsiraju da im to odradim u PT ako misle ici u studio s tim vokalima poslije
na digi 003 mi se ne ide, da sam toliko zaludjen PTom, odavno bih se skrpao vec za mbox2 i bio sretan... a sto se tice 2 kartice, to kontam po sistemu kakav su prije ljudi radili kad su bili slabi driveri za rane audiofilce ili 0404 sto je dovodilo do toga da se nemogu dva daw-a pokrenut paralelno, pa bi ljudi uzeli jednu takvu kartu, a kao drugu uzeli neki jeftini audigy da im dize drugi daw...mada, evo, ako bih nasao posten firewire koji bi mi mogao zamijeniti kvalitetom ove 2 karte koje imam i koji bi imao preamp dovoljno dobar da mi se ne isplati uzimat nikakav sub-300e mic preamp, odmah bih se odrekao PT-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ako vec moras da uzimas mixetu i da zaobidjes berindzera uzmi tapco mix 120 !!!! znaci smejurija od cene i siba po kvalitetu samo tako , imam takav mixer kod kuce i veoma i veoma sam zadovoljan kako to radi , jedina zamerka jeste sto su mogli i na master da stave pot a ne fejder ... inace ruting , stereo separacija i sam zvuk je standardno dobar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
primljeno na znanje : )...ukoliko se odlucim za mixetu umjesto neke firewire karte, svakako cu to provjerit
nego, kad si vec tu, mislim da mi jan rece da imas tascam vlx5...kako te sluze? cini se da mi je propala nabava Fostek PM2, pa sam se onda odlucio za tascame...mogu nabavit vla8 za iste pare kao vla5, al eto, nije bas da bih skocio odmah na 8" bass jer sam u maloj i cudnoj prostoriji (i o tome cu kad nacrtam skicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
da imam vl-x5 , veoma sam zadovoljan(tesko da cu da se rastanem od njih) jos vise sam zadovoljniji kad sam nabavio mixer pa mi nije zurka 00-24
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Force, koji su Rodu uzeo na kraju, ja sam vidis totalno zaboravio na Violet mikrofon...A ja tog trakmaster-a ne bih uzimao, obzirom da sam radio sa vocie master-om i da to radi odvratno, a tripujem da je to sve isto...Primer ukopcali smo kod X3m-a u studiju meni omrazeni mikrofon AKG C3000B u SPL Pro Mike preamp koji je prethodno bio ukopcan na voicemaster -a (i sve je zvucalo odvratno) i odjednom je mikrofon propevao ![]() BTW i ako ne planiras da radis visekanalno snimanje, fw1082 ti je nepotreban... Last edited by Jan; 27-05-2008 at 09:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
uzeo sam (tj. uzimam) rodu nt2 od greme (posto je presao na braunera)...planiran mi je kao backup mic, a i dobro dodje kao alternativa ako nekom ne pase violet na glas, posto je susta suprotnost od black knighta...
od joemeeka nisam skroz odustao, al sam jednostavno kontao malo vise se isprsit za pre...al opet, posto se ne mislim isprsit vise od ~300e, lagano mi je svejedno ocu li uzet joemeek 3q ili recimo neki presonus bluetube, posto kontam da je do tih nekih 300e sve isti kurac...jedino da uzmem za 220-230e Rane za koji cujem da je led ledeni koliko je cist... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tascam Us-1641 ? | BIGDADDY | Computer Hardware | 3 | 11-01-2009 11:12 PM |