Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-04-2008, 12:38 PM   #1
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Albert Hofmann

Dr. Albert Hofmann (11. 01. 1906. - 29. 04. 2008.)

Jucher, nakon 102 godine dugog zhivota, i svega par mjeseci nakon svoje nedavno preminule zhene, preminuo je i Dr. Albert Hofmann.

Uspio je dozhivjeti da se u Shvicarskoj ponovno odobre istrazhivanja koja su naprasno prekinuta 70-ih godina proshlog stoljecha u cijelom svijetu, shto mu je bilo vrlo bitno.

Alberte... puno ti hvala!
Old 30-04-2008, 04:26 PM   #2
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Albert Hofmann

meni je zao sto je umro jedan naucnik tj hemicar ali sam sretan sto je najveci narkoman otisao u istoriju ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2008, 05:32 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Ti si bash dezinformiran do besvjesti.

Nie bilo vecheg kritichara "rekreativne" upotrebe LSD-a od Albert Hofmann-a. On je naime i savjetovao direktora laboratorija da prestanu prodavati LSD chim je primjetio da je LSD "pobjegao" na ulicu... debelo prije nego shto su vlasti donjele zakonske zabrane. Rechi da je Hofmann najvechi narkoman je dignuti spomenik vlastitoj gluposti
Old 30-04-2008, 07:27 PM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

obrati paznju na sta sam prvo rekao o coveku , mislim kad god ga pitaju kako je uspeo da doziviti takvu starost misliceci na njegovu poznatu proslost , covek je otvoreno rekao da je lizao lsd ceo zivot , e sad svi se tripuju da se covek ubijao od lsd-a kapiram da je znao za "pravu dozu" lsd-a , a te "guru"-e i sl. koji produbljuju svest drogama nikada nisam shvatao za ozbiljno i sam si valjda probao neke bombone i duvane i sta ti ja znam , pa znas da je realnost totalno drugacija , necu sad da se prepiremo koje narkoman ko je probao sve i svasta i kako to radi super i sl. to je licna stvar , moj stav je iako sam samo duvanio , da to samo oduzima vreme , mnogo mi je zao sto sad slusam od klinaca slicne ako ne i iste price tipa bunt protiv onoga i ovoga a po ceo dan cirkaju vops i duvane , zao mi je sto tih par godina nisam se maximalno posvetio produkciji i sviraju i prosirivanju muzickog "opusa" ali dobro necu sad da placem nad tim , barem sam upoznao to u "potpunosti" , nikad nije ni kasno da se posvetim onome sto najvise volim i sad i radim na tome .

a razlog zasto sa ga nazvao najveci narkomanom jeste sto je kriv donekle sto je otkrio lsd i pomogao nekima da zaglupe ljude i zapoceo najmasovniji talas narkomanije u svetu (nije naravno samo on kriv za to ali je medju najzasluznijima , c eo svet ga pamti po lsd-u nego verovatno mnogo pametnijim stvarima koje je uradio za ceo svoj zivot) , kao pobunio se sto je formula izasla na ulice , malo je to licemerno reci i napisati ...

Last edited by alavuk; 30-04-2008 at 07:30 PM.
Old 30-04-2008, 07:42 PM   #5
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Svi ste vi sektaši i narkomani! Ja sam zdrav! Doživljavam stond i nirvanu od dobrog ručka - krompira i mesa! Eh, bato! Pa kad padne glava Ludaci, drogeri, motoristi, rokeri....bolje vam je mesa! Mesa, mesa! Pa posle mazu od kremića!

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxax.... kako posle um radi...otvaraju se razni vidici kad se dobro napapiš....pečenja!
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2008, 08:52 PM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ej ti sto ores durmitor i lovcen da bi uplatio net , ucuti , jel ti se javio vudu (vrach) ?

Old 30-04-2008, 11:52 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
moj stav je iako sam samo duvanio , da to samo oduzima vreme
Podsjechash me na jednog Papu... stalno je prichao o sexu o kojem nie nishta znao. Tvoj stav o nechemu s chime nemash iskustva nie tvoj stav. U najboljem sluchaju radi se o uvjerenju, a uglavnom bude predrasuda u pitanju.

Nemam ni najmanju namjeru ulaziti u diskusiju o osobnim tripovima, bilo lds bilo ego tripovima... Tako da ne brinesh. No s druge strane red je da te upozorim da je iznoshenje tudjeg mishljenja pod vlastito mishljenje - propaganda ili ti ga propovjed.

Quote:
a razlog zasto sa ga nazvao najveci narkomanom jeste sto je kriv donekle sto je otkrio lsd
Nije on nishta otkrio... to isto postoi u drugim oblicima barem otkako postoje i ljudi, samo ne raste u gradovima. Da si prochitao dva odlomka o njemu znao bi da je on zapravo otkrio toplu vodu.

Krivac je priroda, jer desetine biljaka imaju slichno ili identichno djelovanje. Otud je Albertu i "ispao" LSD... nishta on nie izmislio.

Quote:
...i pomogao nekima da zaglupe ljude i zapoceo najmasovniji talas narkomanije u svetu (nije naravno samo on kriv za to ali je medju najzasluznijima
Narkoman je netko tko je ovisnik. O lsd-u ne mozhesh biti ovisan. Broj konzumenta lsd-a je smijeshan u usporedbi sa konzumentima heroina i ostalih narkotika. Lsd uopche nie narkotik... osim toga... neke normalnije zemlje vech dugo koriste prirodne varijacije lsd-a za ljechenje ovisnosti (ibogain npr.). U vrijeme dok je bilo dozvoljeno, u tu svrhu su koristili i LSD

http://www.ibogaine.net/
http://substanceabuse.suite101.com/a...lism_treatment

Dakle, LSD zapravo efektivno lijechi ovisnost... kazhu lijechnici da je to uvjerljivo najefikasnija metoda. Po tome che znanstvena zajednica i pamtiti Alberta, a i svak onaj tko se makar malo informirao.

Nie mi jasno zashto idesh izmishljat informacije tipa "pomogao nekima da zaglupe ljude i zapoceo najmasovniji talas narkomanije u svetu". Branish mishljenje koje ochito nie tvoje i putem izmishljash argumente. kritizirash neshto shto ne poznajesh i to samo zato shto se boish nepoznatog, a boish se i toga da che drugi koi eventualno upoznaju nepoznato biti time u prednosti pred tobom, pa bi bilo idealno da svi ostanu u neznanju i ti da se osjechash sigurno. Divna filozofija, i posebno impresivan pravac razmishljanja.

Quote:
kao pobunio se sto je formula izasla na ulice , malo je to licemerno reci i napisati ...
obzirom na chinjenichno stanje licemjerno je samo ono shto si ti napisao izmishljajuchi argumente tokom obrane tudjeg mishljenja u svrhu propagande i vlastite sigurnosti.

btw: evo ti par podataka za kontemplaciju:

FRANCIS CRICK, the Nobel Prize-winning father of modern genetics, was under the influence of LSD when he first deduced thedouble-helix structure of DNA nearly 50 years ago.
He often used small doses of LSD then an experimental drug used in psychotherapy to boost his powers of thought. He said it was LSD, not
the Eagle's warm beer, that helped him to unravel the structure of DNA, the discovery that won him the Nobel Prize.

http://www.mayanmajix.com/art1699.html

Nobel-prize-winning chemist Kary Mullis told that LSD had helped him develop the polymerase chain reaction that helps amplify specific DNA sequences.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis#Use_of_LSD

Vodeche ljude silikonske doline i razne druge znanstvenike da i ne spominjem. Zadrzhat chu se na nobelovcima... to dovoljno govori o "vjerodostojnosti" percepcije.

Ja ne zagovaram rekreativnu upotrebu bilo kakvih holotropnih supstanci. Apsolutno ne odobravam ilegalno trzhishte takvim "rekvizitima" i smatram da to treba biti predmet STRUCHNE studije, te da se koristi iskljuchivo pod struchnim nadzorom. Kome je stalo do "spoznaje" struchan nadzor mu neche smetati... dapache.

No isto tako ne podrzhavam ni "lov na vjeshtice" i "demonizaciju" vrijednih alata chije moguchnosti plashe pojedince zbog pukog neznanja, predrasuda i propagande.

Ovaj put si stvarno otishao u svatove bez one stvari
Old 01-05-2008, 12:06 AM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Neka u miru pociva, verovatno je taj covek "neposredno" uticao na muzicko stvaralastvo sa svojim plug in-om (koji i nije bio bas namenjen muzickim stvaraocima, cini mi se da je stoka bila prva u planu, ali su to veterinari posle zabranili, jebem li ga kazu zbog humanosti prema stoci).
No u svakom slucaju i "na svu srecu", njegov trag na covecanstvo i nije tako uticajan(zabranjeno, verovatno napretkom svesti homosapiensa u sagledavanju posledica nekih slucajnih izuma, ili odlukom da su dva ipak previse) kao (na svu nesrecu) trag, prvog Alfreda Nobela , koji i dan danas pokusava da se "iskupi"(dali on posthumno ili u njegovo ime vec radi reda neko drugi?) jer najeba' covek samo zato sto je prvi!
Pogotovo sto je trag(drugog u prici) uticajnijeg gospodina, ostavio mnogo vise posledica na covecanstvo (a pogotovo i u bliskoj proslosti na ovom podneblju), pa nam smao nedostaje jos i legalizacija izuma gospodina Alberta (a od autorskih prava da se formira donatorski fond koji ce nagradjivati zasluzne za izuzetan doprinosa u oblasti nauke i umetnosti), i traga nam vise nece biti uopste (jer nam je vec jedan fond uticajnijeg gospodina i previse, a licemerje nemoze da prevazidje samu sebe, jer bez nas nemoze ni postojati).
Kao sto kaze stara narodna poslovica: Put do pakla je poplocan najboljim namerama!
Svi, pa i ja (malecki), strasno cenimo trud i rad ova dva gore spomenuta gospodina, i Alberta Einsteina, i da nenabrajam dalje.
Njihove namere su bile postene( mudrost je jednostavana, ali nazalost, uvek dodje tek kao posledica),a pokazali smo dali su i nase.
Tako da i nevidim neki specijalni razlog kacenja njegove umrlice, bas na ovom forumu (sem ako nisi pasionirani hemicar).
Mislim da su udruge Veterinara i Hemicara( i mozda fun club-ova pojedinih rano preminulih kantautora i pesnika diskutabilne umetnicke vrednosti) adekvatnije mesto za to.

Last edited by LACKY; 01-05-2008 at 05:51 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 01:28 AM   #9
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Narkoman je netko tko je ovisnik. O lsd-u ne mozhesh biti ovisan. Broj konzumenta lsd-a je smijeshan u usporedbi sa konzumentima heroina i ostalih narkotika. Lsd uopche nie narkotik... osim toga... neke normalnije zemlje vech dugo koriste prirodne varijacije lsd-a za ljechenje ovisnosti (ibogain npr.). U vrijeme dok je bilo dozvoljeno, u tu svrhu su koristili i LSD

Posto vidim da si nacitan i veoma zabrinut za eksaktne podatke; ovo gore u debelim slovima prosto nije tacno!

Po definiciji WHO-a u klasifikaciji bolesti ICD-10 odjelj F, koji opisuje psihicke bolesti, u koje spada i ovisnost o psihotropim supstancama,navodi se pod kljucjem F16.2 i ovisnost i od haluzinogenim supstancama u koje, kao sto ti je vjerovatno poznato, spada i LSD! Tacno je da LSD ne proizrokuje znacajnu psihicku ovisnost ali vodi do blage fizicke neovisnosti i moze da proizrokuje psihozu! Inace vazi ono sto je Lacky rekao! Pozdrav!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:21 AM   #10
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

... ni kokain ne stvara fizicku zavisnost, a fizicka zavisnost od heroina se resava za prepodne... problem je, kao i kod vecine stvari, psihicke prirode tj. psihicka zavisnost... ni internet ne stvara fizicku zavisnost pa znamo da ima freak-ova koji su zavisni o istom...

@Shiva
... jedna stvar mi je bas bas zasmetala... glupo je reklamirati drogu u bilo koje svrhe... a ti si je izreklamirao, bez obzira sto si posle rekao da ne odobravas upotrebu bez strucne pomoci. Ne vidim poentu u navodjenju ljudi koji su uradjeni uradili nesto u zivotu, jer onda treba navesti i one koji su umrli pokusavajuci (a ima ih mnoogo vise)... LSD JESTE DROGA, i ne treba se zavaravati da ti od nje nece biti nista ako uzmes pravu dozu... od droge ubrzano odumiru sive celije, propadaju svi bitni organi, i to je ono sto treba napomenuti... na koji nivo covek spada u pokusaju da dodje do love za drogu, to citamo svaki dan u novinama... pritom, to nije bezanje od stvarnosti jer je to tako u 99,9999...% slucajeva.

Albertu nek je laka zemlja... reci bilo sta drugo je suvisno...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules