|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
cao,
lomim se vec izvesno vreme izmedju dva sinta, microkorg i waldorf blofeld, e sad, treba mi savet, vec mi je jedan drugar pomogao malo, ali bih voleo da imam vise misljenja kako bih mogao da napravim adekvatan izbor. elem, bavim se elektro muzikom (uglavnom je lo-fi), znaci tu upadaju neki elektrokles, darkwave i sl. cena izmedju alternativa koje imam su prilicno slicne, pa samim tim to i nije neki odlucujuci faktor. znam da ce mnogi reci blofeld blofeld, jer je to ipak nova igracka, ali bih voleo da mi dogovorite u okviru nekoliko parametara koji su mi bitni jer odredjuju nacin upotrebe instrumenta koji necu primarno koristiti ja nego i moja zena, koja je sa jedne strane muzicki mnogo skolovanija od mene, ali je mrzi da istrazuje sintezu zvuka i slicne stvari. e da, da ne bude zabune, vec posedujem korga x5d, tako da bi on bio master klavijatura i za blofelda i za microkorga (kad imas nekoga ko je zavrsio muzicku skolu, oni oglavnom gledaju na stvari koje imaju manje od 300 dirki kao na igracke, a microkorg nam da ima plastikaner dirke) znaci bilo bi idealno ako bi mi oba instrumenta ocenili na skali od jedan do deset za sledece parametre: 1. lakoca koriscenja (bez koriscenja editora na pc-ju, znaci modifikacija samo sa faceplate-a) 2. sirina mogucnosti (tj primena na razlicite zanrove, tj koliko je odredjena klavijatura gimmick ili igracka) 3. mogucnost upotrebe pri komponovanju elektra (znaci stakato-i, arpeggio i ostale shtake za muziku) 4. mogucnost upotrebe na gistro-ozbiljnu muziku (ambijentala i sl, tu su mi bitne polifonije i sl) ja sam inace malo analno regresivan, pa vas zato pitam da mi odgovorite u ovom formatu jer ce svi odgovori ici u excel tabelu gde cu moci da ih detaljnije analiziram.... hvala momci und devojke! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc pri odabiru mikrofona | rastamankg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-02-2009 12:16 AM |
Vasa top 3+ dream sinta.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 10-11-2007 01:43 PM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |