Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2008, 11:40 AM   #1
File
Senior Member

Default chanel one

Evo... molim vas pomozite...do sada u studiu nemam ni?ta od analogne opreme u lancu do kartice...planirao sam si uzeti chanel one...ali iskreno ne znam u kojem procesu ga stavljam...znam da je compresor i eq i deeser i limiter ...ali ne znam da li je preamp za mikrofon....onda druga stvar...ako je i preamp..onda ku?im...stavim ga na poćetku lanca i to je to...ali najbitnija stvar mi je ne?to ?to bi mogao koristiti za mastering...ono malo lampe na kraju...comp. eq. i limiter i eto ti mastera...ali da li je chanel one stereo? i ?to to uopce znaci chanel strip?....e da....da li ga mogu spojiti na karticu tako da dobijem jo? dodatni kanal preko digitalne konekcije(ili 2 ako je stereo)...karta mi je m-audio 1816...
File is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 11:44 AM   #2
Max
Pro Member

Default Re: chanel one

Da li to beshe SPL ????

Ako je chanel ..... onda je pre , komp , eq i sl ..... i mono je ....

Sto znaci .... stavis ispred karte i snimas ....

Ako je mono , ne mozes ga koristiti za mastering .... a i da je stereo , to je nepotrebno .....

Mozda ( ako ima podeljene ulaze za komp i eq ) mozes da ga koristis kao insert na nekom kanalu ..... mada ni za to ne vidim potrebu .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 02:55 PM   #3
File
Senior Member

je je...spl...Hvala....Ku?im onda...samo me zanima...da li ga na kartu spajam preko digital in-a, pa dobijem jo? kanal..ili ga moram analogno spojit na neki postojeći ulaz od karte....jer vidio sam da dosta tih spravica ima konekciju preko digitalije....kakva bi mi spravica pomogla za mastering....ono...nekakav eq kompresor limiter.....ili recimo multiband kompresor + limiter...ne treba mi vi?e...kako rade one beringer lampa?ke sprave(za te novce)?...razmi?ljao sam, ako ubacim takav limiter kompresor..onda jo? posebno takav eq....da li bi dobio puno ?uma...lampa, pa jo? lampa, pa jo? lampa...ili to nije ba? tako crno....ili je po?to se radi o dosta jeftinim napravama...
Old 18-02-2008, 08:17 PM   #4
Max
Pro Member

Ne znam koje konvertere ti imas , ali ako su losiji nego na spravi onda povezi preko spdif a , ako su bolji na karti , onda analogno ...... moras to sam prosuditi , gde ti vise prija kako zvuci ......

Sto se masteringa tice , koristi software , dok god ne naucis posao i zaradis vise desetina hiljada evra za opremu ..... a do tada ces i jako dobro znati sta da kupis

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 12:48 PM   #5
File
Senior Member

e hvala...ali chanel one je onda dobar izbor za poćetak lanca?....I jo? jedno pitanjce....kod snimanja bubnja...koji bi element proterali kroz chanel one preamp....sner goresm57, sner dole sm57beta, kick AKGD112 ili prostor Se electronic...???Ostali preamposvi 2 sa M-audio karte + 6 sa beringer mixetice
Old 19-02-2008, 01:20 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Taj SPL One je los preamp i licno mi se ne dopada uopste. Behringer Ultragain 2200 je za njega pojam zvuka.
Moj ti je savet da ga uopste ne kupujes, jer osim sto izgleda skuplje, ne dobijas nista vise "skupo". Bolje da uzmes neki FMR RNP, ako si u mogucnosti nego taj SPL.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 01:52 PM   #7
bicko
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Taj SPL One je los preamp i licno mi se ne dopada uopste. Behringer Ultragain 2200 je za njega pojam zvuka.
Moj ti je savet da ga uopste ne kupujes, jer osim sto izgleda skuplje, ne dobijas nista vise "skupo". Bolje da uzmes neki FMR RNP, ako si u mogucnosti nego taj SPL.
To se zove bubnuti glupost i ostati ?iv.
Ili nema? pojma o čemu priča? ili si gluh.
Zabrinut ću se ako je ne?to treće
bicko is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 02:12 PM   #8
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by bicko View Post
To se zove bubnuti glupost i ostati ?iv.
Ili nema? pojma o čemu priča? ili si gluh.
Zabrinut ću se ako je ne?to treće
Auuuu...ovaj post ti nije trebao!!!! Napisati tako nesto nekom ko zna sta i o cemu prica!!

Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 02:13 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by bicko View Post
To se zove bubnuti glupost i ostati živ.
Ili nemaš pojma o čemu pričaš ili si gluh.
Zabrinut ću se ako je nešto treće
Ne...
Upravo zato sto znam sta radim i dobro od toga zivim, kazem ono sto sam rekao. Istina, u momentu kada sam rekao "Behringer", u glavi sam pobrkao sa "Track one" (zato sam mu i dao predlog za RNP), ali je istina da ni jedan SPL preamp koji sam cuo nije vredeo para koliko kosta.
Kada bih preporucivao nekome da kupi sabir, verovatno bi SPL bio jedan od predloga. Kada bih nekome preporucivao kontroler, verovatno bi izmedju ostalog tu upao i SPL, dinamika...
Ali ne i preamp. I ne za 1000 evra.

A ti, Bicko...
Povedi racuna o svom izrazavanju, jer kada sledeci put budes imao ovakav nastup, slobodno reci i "pa-paaa" na kraju.
Dogovoreno?

I da... nemoj mnogo da se brines za mene, snalazim se i bez toga

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 02:30 PM   #10
bicko
Junior Member

Staviti Behringer u istu rečenicu sa SPL je zločin samo po sebi.
A kad je nekome Behringer Ultragain bolji preamp od SPL-a onda je to slučaj za policijsku istragu.
Ja nemam ni?ta protiv toga da ti ne zna? ?to je dobar preamp ili dobar zvuk ali imam kad na osnovu toga dijeli? lo?e savjete ljudima koji znaju jo? manje od tebe.
Behringer Ultragain je jeftin preamp nikakve kvalitete, jo? goreg zvuka,
koji je inače predmet sveopće sprdnje jer iza jeftine kineske lampe ima ugrađeno svijetlo da bi svijetlila kao prava.
Ha,ha,ha
bicko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules