Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-02-2008, 04:49 PM   #1
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

Default carina na opremu u hrvatskoj

koliko se placa na zvucnike kad ih se unosi iz slovenije u RH (carina, porez)?
trazim na netu nekakve tarife al ne nalazim. doduse nasao neku tablicu
u excellu, al nisam bas shvatio sto je pjesnik htio reci.
funksoulbrother is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2008, 05:14 PM   #2
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: carina na opremu u hrvatskoj

Quote:
Originally Posted by funksoulbrother View Post
koliko se placa na zvucnike kad ih se unosi iz slovenije u RH (carina, porez)?
trazim na netu nekakve tarife al ne nalazim. doduse nasao neku tablicu
u excellu, al nisam bas shvatio sto je pjesnik htio reci.
Mislim da se plača 22% poreza.. a za carinu neznam uostalom tko to jo? plača
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2008, 05:59 PM   #3
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

evo ovako

UDRUGA KOJA SE ZOVE CARINA u HRVATA NAS DEBELO REKETARI skupa s spediterima, a svi zajedno ( cast izuzecima ) vrlo su ne educirani, egoisticni i
i da se vulgarno izrazim NEDOHEBANE BABE!!!!!

jako sam ljut na njih

ne samo da su mi sje par aparata i nisu priznali Osiguranje, naravno jer imaju sistem da te odhebu!!!

primjer

KUPIH MOOG Voyager..
platih 1500$ + shiping i osiguranje sve 1640$$$
stigo aparat

ja prilozio racun na 1640 $ jer taj stroj trebam za upis u firmu pri otvaranju ( znaci trebam dokumente i sve po pravilu)

a oni meni

a) da to nije instrument jer nema klavijaturu
b) da sam svercer i dilam s time ( mislim ) salim se za mene je
c) poslali me na spediciju, pa taxe, pa lezarina, pa neki dodaci i porez na kraju pa sam na to platio skoro 2800 Kuna sto je oko 520 $

znaci oko 33% ..nevidjeno ...mrzim IH!!!!!!

znaci racunajte ako je nesto skuplje od 3000 kuna idete na spediciju i HEBU vas needucirane blese...cisti reket
a ako ste ispod 3000 kuna obicno vas neka nedohebana carinka izmaltretira do kraja...mislim da je i Don to prosao!!!!

znaci
Carine nema
PDV se mora
a racune se da fekat u Html editorima pa navalite
ako vi njih ne zaskocite ONI CE VAS 100%
roginator is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2008, 06:11 PM   #4
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

roginator ima pravo
samo sta je mene zakacila spedicija na iznos daleko manji od 3000
kupovao sam svojedobno neki software i na ukupnu vrijednost od 230 eura platio sam na kraju 62 eura troskova (PDV + carina, pristojbe i najjace od svega "Slobodno po čl.51 točka 10 Pravilnika" 50 kn)
najvise me razbjesnilo sta tuku PDV i ostale namete na bruto iznos, tj. ne na samu vrijednost placene robe nego i na iznos iznos postarine. to mi je vrhunska debilana!!!
i jos sam morao gospodi prevodit original otpremnicu sa njemackog na hrvatski
to na kraju ispadne nekih 30-33% posto cijene
po racunu kojeg gledam vidim da se placaju carinske pristojbe

Last edited by redroom; 24-02-2008 at 06:42 PM. Reason: sintaksa :)
redroom is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2008, 03:11 PM   #5
Don Solaris
Pro Member

Ja sam pro?le godine htio prevariti carinu, tako ?to sam tra?io prodavača dva računa. Naravno na carini su to otkrili. Največa budala u cjeloj priči sam JA ! Idem raditi dva računa zato da u?tedim 25 EUR razlike u carini. Stvarno sam kreten !!!!

No dobro... objasnim im da se ne bavim preprodajom i da je za mene. Mogu slododno doći kod mene i vidjeti da posjedujem oko 30 synthesizera. Uglavnom, dođem drugi dan sa pravim računom (dakle, punim iznosom). I priznam da sam ih htio prevariti itd. (inače to je prvi puta u ?ivotu da sam i?ao varati carinu, i ba? me tada uhvate - nemo? vrjerovat!)

Da skratim priču.

PLAČAJTE CARINU i POREZ i nemojte ih ni u ludilu poku?ati varati !!!

Ja sam na?alost to osjetio na vlastitoj ko?i. Mene su poslali na ?pediciju (iako po iznosu nije trebalo) i jo? su mi zaprijetili da je globa za varanje carine 15 000 kuna (2000 EUR). Uz to ide i prijava Poreznoj Upravi (dakle provjera imovinskog stanja, posjedovanje opreme...).

Obzirom da sam priznao počinjeno djelo, oprostili su mi ovaj puta, pa nisam morao platiti globu. Nisu me niti Poreznoj prijavili. Dobro, Porezne Uprave se niti nisam bojao po?to nisam ?vercer. A sva oprema koju sam ikada uvezao unazad 15 godina, je doma, kod mene. Znači - kupljena za vlastite potrebe. Nikakva preprodaja (ili bogaćenje na račun toga) ne dolazi u obzir.

UPUTA:

Kada kupite ne?to na eBayu, tra?ite kupca da isprinta onaj račun od eBaya, NA PUNI IZNOS (uređaj + po?tarina) i ubaci to u paket. Kasnije to carina provjeri na eBayu i obračuna 22% PDV-a. Platite. I to je to. Mirno spavate, i nema brige!!!
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2008, 03:14 PM   #6
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Ja sam pro?le godine htio prevariti carinu, tako ?to sam tra?io prodavača dva računa. Naravno na carini su to otkrili. Največa budala u cjeloj priči sam JA ! Idem raditi dva računa zato da u?tedim 25 EUR razlike u carini. Stvarno sam kreten !!!!

No dobro... objasnim im da se ne bavim preprodajom i da je za mene. Mogu slododno doći kod mene i vidjeti da posjedujem oko 30 synthesizera. Uglavnom, dođem drugi dan sa pravim računom (dakle, punim iznosom). I priznam da sam ih htio prevariti itd. (inače to je prvi puta u ?ivotu da sam i?ao varati carinu, i ba? me tada uhvate - nemo? vrjerovat!)

Da skratim priču.

PLAČAJTE CARINU i POREZ i nemojte ih ni u ludilu poku?ati varati !!!

Ja sam na?alost to osjetio na vlastitoj ko?i. Mene su poslali na ?pediciju (iako po iznosu nije trebalo) i jo? su mi zaprijetili da je globa za varanje carine 15 000 kuna (2000 EUR). Uz to ide i prijava Poreznoj Upravi (dakle provjera imovinskog stanja, posjedovanje opreme...).

Obzirom da sam priznao počinjeno djelo, oprostili su mi ovaj puta, pa nisam morao platiti globu. Nisu me niti Poreznoj prijavili. Dobro, Porezne Uprave se niti nisam bojao po?to nisam ?vercer. A sva oprema koju sam ikada uvezao unazad 15 godina, je doma, kod mene. Znači - kupljena za vlastite potrebe. Nikakva preprodaja (ili bogaćenje na račun toga) ne dolazi u obzir.

UPUTA:

Kada kupite ne?to na eBayu, tra?ite kupca da isprinta onaj račun od eBaya, NA PUNI IZNOS (uređaj + po?tarina) i ubaci to u paket. Kasnije to carina provjeri na eBayu i obračuna 22% PDV-a. Platite. I to je to. Mirno spavate, i nema brige!!!
a ja cu i dalje fake bills
Old 25-02-2008, 03:25 PM   #7
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Evo fri?ki primjer: jutros mi stigao paketić iz Thomanna i na iznos od cca 1450kn platio sam 382kn PDV-a, carinskih pristojbi i svega ostalog i to na kraju ispada 25% cijene. ?ta se tiče ?pedicije, ne postoji novčani iznos od kojeg se mora anga?irat ?peditera. Bez obzira na cijenu ?pediter se mora anga?irat ako uvozi? ne?to na firmu, obrt i sl. i ponavljam, iznos nije bitan. Tako su mi rekli danas na carini i jo? sam super pro?ao jer kad sam zatra?io original Thomann fakturu i rekao da kupljeno pravdam u tro?kove ovi su me prvo blijedo pogledali, a onda progledali kroz prste za ?peditera i ostala s*anja.
Old 25-02-2008, 06:30 PM   #8
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

nije istina

na sve skuplje od 3000 kuna bez obzira ko si i sta si moras uzet speditera inace ti carina nece carinit robu!!!
Old 25-02-2008, 06:47 PM   #9
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
nije istina

na sve skuplje od 3000 kuna bez obzira ko si i sta si moras uzet speditera inace ti carina nece carinit robu!!!
tehnicki ni to nije istina

carini je bitno da napravis JCD, a sad, hoces li to ti radit ili spediter...
Old 25-02-2008, 07:16 PM   #10
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

valjda mislis na UCD - uvoznu carinsku deklaraciju?
ma ustvari nije bitno, samo se zamaramo ovde o detaljima. zakoni su tako napisani da ih mentoli na carini mogu primjenjivat kako oce, a da ne govorimo o zakonskim klasifikacijama robe i njihovim tumacenjima:
danas su mi recimo kompresor i PVC pokrivka za synth ocarinjeni kao djelovi gitare
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules