Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2008, 04:45 PM   #1
pedjah
Member

Default Razlika u spu?vama?

Od kakve se spu?ve prave ovi skupi audio apsorberi? Negdje sam pročitao da je to poliuretanska spu?va pa ne znam da li se i ova obična i tapetarska spu?va prave od poliuretana ili nečega drugog? Po nekoj logici, ako se od poliuretanske spu?ve prave Primacoustic i ostali "profi" apsorberi za?to ih i mi ne bismo mogli naručiti od neke domaće fabrike koja pravi spu?vu od tog materijala. Volio bih da saznam ne?to o ovome od ljudi koji se u to razumiju. Pozdrav.
pedjah is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 05:03 PM   #2
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Razlika u spu?vama?

To se vrlo tesko nalazi i skupo je... a ovi nasi i vasi proizvodjaci su se dosetili, posto svi traze neke "piramidalne" sundjere, da lepo naprave te "piramidalne" sundjere od obicnog tapetarskog sundjera... i onda zadovoljni i oni i musterije dok musterija ne popakuje to po zidovima i cuje da je dobio djokicu na bicikli ... al' ne moze da se buni... jer trazio je piramidalne i dobio ih je
Old 04-01-2008, 06:39 PM   #3
pedjah
Member

Ja sam na?ao firmu koja pravi sundjer od poliuretana i tra?e ne?to preko 10? po kvadratu da bude oblika kao ?koljka od jaja. Mene interesuje da li je obični sundjer od poliuretana ili od neke druge mase?
Old 04-01-2008, 07:50 PM   #4
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Default Re: Razlika u spužvama?

Samo malo baciš oko na teme koje su već bile...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20571

Pozdrav!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 08:22 PM   #5
pedjah
Member

@ Tiki. Ma ne samo da sam bacio oko na teme, već su mi oči ispale čitajući "Dizajn i konstrukciju studija" po forumu , a samim tim i temu koju si mi preporučio. Ali, ipak, nigdje na forumu nisam na?ao odgovor na pitanje od čega se pravi obična tepatarska spu?va a od čega ova akustička, tj. da li je u pitanju poliuretan?
Old 05-01-2008, 12:25 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by pedjah View Post
@ Tiki. Ma ne samo da sam bacio oko na teme, već su mi oči ispale čitajući "Dizajn i konstrukciju studija" po forumu , a samim tim i temu koju si mi preporučio. Ali, ipak, nigdje na forumu nisam našao odgovor na pitanje od čega se pravi obična tepatarska spužva a od čega ova akustička, tj. da li je u pitanju poliuretan?
Nije problem toliko u materijalu koliko u tehnologiji izrade, i pitanju da li na kraju pore u sundjeru ostanu zatvorene ili otvorene...

Materijal, sam po sebi, jeste bitan, specificna tezina i aditivi, ali je tip pora i otvorenost istih, krucijalan za ovu namenu, posle toga ide sve ostalo.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 04:17 PM   #7
pedjah
Member

Hvala.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules