|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Od kakve se spu?ve prave ovi skupi audio apsorberi? Negdje sam pročitao da je to poliuretanska spu?va pa ne znam da li se i ova obična i tapetarska spu?va prave od poliuretana ili nečega drugog? Po nekoj logici, ako se od poliuretanske spu?ve prave Primacoustic i ostali "profi" apsorberi za?to ih i mi ne bismo mogli naručiti od neke domaće fabrike koja pravi spu?vu od tog materijala. Volio bih da saznam ne?to o ovome od ljudi koji se u to razumiju. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
To se vrlo tesko nalazi i skupo je... a ovi nasi i vasi proizvodjaci su se dosetili, posto svi traze neke "piramidalne" sundjere, da lepo naprave te "piramidalne" sundjere od obicnog tapetarskog sundjera... i onda zadovoljni i oni i musterije dok musterija ne popakuje to po zidovima i cuje da je dobio djokicu na bicikli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja sam na?ao firmu koja pravi sundjer od poliuretana i tra?e ne?to preko 10? po kvadratu da bude oblika kao ?koljka od jaja. Mene interesuje da li je obični sundjer od poliuretana ili od neke druge mase?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Samo malo baciš oko na teme koje su već bile...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20571 Pozdrav!
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
@ Tiki. Ma ne samo da sam bacio oko na teme, već su mi oči ispale čitajući "Dizajn i konstrukciju studija" po forumu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Materijal, sam po sebi, jeste bitan, specificna tezina i aditivi, ali je tip pora i otvorenost istih, krucijalan za ovu namenu, posle toga ide sve ostalo. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika izmedju produkcije i pesme ?? | ugljesa | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 23-04-2009 11:38 AM |