|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Dakle, situacija je sledeca... imam Digidesign Mbox 2 i zajedno sa njim imam i problema jer radim pod win-om... da ne duzim ali problema ima a ne prelazi mi se na OSX i na PT...
Imam ortaka koji zivi u USA i ima njihovo drzavljanstvo i dolazi uskoro pa bi mogao da mi ponese neku lepu spravicu odande ![]() Ja sam malo obisao net i od sve guzve u toj klasi interfejsa izabrao jedan kao najpogodniji: - Presonus Firestudio Tube - 800 dolara (inace tek izlazi u prodaju) http://www.presonus.com/products/Det...x?ProductId=51 ...e sad, ono sto je meni generalno bitno je to da imam dva sto kvalitetnija mic preampa (vise mi nece trebati jer ne snimam bendove ni zive bubnjeve, ali od viska glava ne boli ![]() ![]() ... i jos jedno pitanje... da li je isto kad sprava ima Send i Return (kao recimo Firestudio 26/26) ili kad ima samo analogne I/O pa se preko njih nakaci efekat? kontam da bi trebalo da je isto ali sta ja znam ![]() Znaci uslov je da cifra ne predje 900 dolara u USA... Kako se vama cini ova spravica, bar po karakteristikama? (posto ne verujem da je neko probao... ili mozda jeste ![]() Unapred hvala Pozz
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Zasto ne pogledas RME fireface 400? Mozda, zbog toga sto nema lampe? Sumnjive su mi te lampe i njihov kvalitet u Focusrite-ovom interfacu za 900 dolara.
Po svom skromnom iskustvu u ekspoatartaciji RME ff800 i njegovoj stabilnosti u radu pod Windows-om, radije bih ti preporucio RME i neki ozbiljniji tube preamp. To je samo moje skromno misljenje koje ne znaci da je ispravno. Verujem da ce biti i drugih istih ili oprecnih. Pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
FF800 defitivno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
"Tube" na spravama tog tipa, i cjenovnog ranga je igracka za malu djecu. nemoj to ni gledat.
ako uzmes u obzir koliki dio te cijene otpada na te "tube" preampe.. jasno je da tu kvalitete nema - racunaj da idealno bez 600 - 700 dolara po kanalu SAMO za preamp, nema dobrog high voltage tube dizajna. jednostavno ne postoji.. postoje behringerove lampice, i takozvani starved-plate dizajn gdje voze jeftilen cijevi na maloj voltazi, i onda nemaju ni headrooma ni sounda ni dinamike ... umiru .. svi ti oni to rade na low end modelima, presonus, dbx, behringer itd.. uvijek je bolje uzet jeftini "solid state" nego jeftini "tube". osim ako ne trazis ovedrive/fdistorziju za gitaru, onda je niska voltaza cak i pozeljna.. tj da sound "rikava". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa evo ovako... RME nisam gledao zato sto prelaze moj budzet, s obzirom da je ff400 1300dolara a ff800 1700dolara... a Firestudio Tube je 800...
... e sad, meni generalno nije bitno da li ima lampe... prvenstveno sam gledao Firestudio 26/26 fw, pa sam onda video da je izasao Tube za 100 dolara vise... i to je to, nisam ga izabrao zbog lampi... U principu znam da bi bilo bolje da sacekam da skupim lovu i uzmem RME ali ovaj lik dolazi sad i ko zna kad, tako da mi je glupo da propustim priliku da mi donese neki interfejs (kad vec moze ![]() ![]() Sad se razmisljam da je mozda ipak bolje uzeti onaj Firestudio 26/26 fw, da se ne igram sa tim lampama... Hvala u svakom slucaju na savetu... ako neko zna u tom cenovnom rangu za nesto bolje neka kaze sad ili cuti zauvek ![]() ![]() ![]() Pozz p.s.: sad sam se setio necega... pitanje je: posto ja nemam karticu i ne mogu da bidujem na e-bay-u i sl., a ne mogu da ocekujem od tog ortaka da uradi to za mene, kako i gde mogu da nadjem neke polovne sprave na netu... tj. konkretno kako da nadjem, recimo, polovan ff400 ili ff800 na netu (u USA)...(posto pretrazujuci ne nalazim nista), mada se onda postavlja pitanje da li je ispravan, jer nema ko da ga proveri... ![]() Pozz
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ne razumijem, zasto inzistiras na americi ???!? pa imas ovdje za kupiti NOVI fireface400 za oko 600 - 650 eura ... to je njemacki proizvod, sta ces to vuci od tamo..kad imamo ovdje odlicne cijene za RME..
ima ih posvuda. a za malo preko 1000rke mozes dobiti i fireface800. da si u hrvatskoj ja bi ti prodao svoj, dobio sam nedavno za prebijanje neke love jos jedan ff800 iz Audio Pro. jbga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa kontam da je u USA sve jeftinije
![]() ![]() Nego Clusterchord... baci cenu tog ff800 na pm ili ovde, svejedno... ali napravi neku lepu cenu da ne moram da roknem nekog za lovu ![]() ![]() Pozz
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
E Zoki Zoki ipak si podlego pritiscima!!!
A de je ona parola spasa:''meni to ne treba"? ![]() Salim se Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Aaa pa rek'o sam ja da cu uzeti nesto malo bolje, i da se resim ovih naprava sto rade dobro samo pod OSX-om (lazem, ova radi dobro i pod win-om ali neke sporedne stvari me nerviraju), i onda cu se smiriti, majke mi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozz p.s. Korenjak, cujemo se ovih dana da svratim da vidim masinu na delu...
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Zoki
obavezno se cujemo, nego sad mi neko njesra od windiwsa neki satro sp3 nisam imo drugi.... A ne da zaebava nego je pravi d'kadzia..... Mora da mu metim neki ''Prozors" naposleno.... I mora neki "Biosi" da se pogase.... Cimni me pa dojdi |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
E-MU 0404 USB - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 3 | 27-08-2012 02:11 PM |
usb audio interfejs do 180 e | manem78 | Computer Hardware | 23 | 15-10-2009 10:35 PM |
US-100 audio interfejs iz TACSAM-a | dejankuki | Computer Hardware | 0 | 03-09-2009 02:16 PM |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
Audio interfejs i | icb | Computer Hardware | 2 | 29-08-2007 01:47 PM |