|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
dobar jutar..
jeste, izbegavam malo forum zbog nekih ljudi odavde, ali se iznova i iznova vracam ovde da trazim pomoc.. evo sad neshto gledam da prearanziram studio.. pa bih menjao i zvuchnu kartu i preamp.. aj prvo zvuchna karta, fff800 ili steinberg/yamaha mr816csx? kad izvuchem na papir i jedna i druga imaju pluseve i minuse.. ff nema dsp, 816 nema midi itd.. sad, sa ff800 imam kolko tolko iskustva i svidela mi se karta.. preampi su hladniji, ali daleko od toga da su neupotrebljivi.. a mr816? ima 8 preampa... za koje chujem da su bolji od ff-ovih, shto mi nikako nije jasno kako je to moguce za slichnu cenu.. + me zanima kakva je a/d i d/a konverzija na obe karte.. ima par ljudi koje znam da imaju mr816 i svi je preporuchuju.. na gearslutzu kazu da se ne zajebavam i da kupim steinberg-a jer je preshishao ff800.. a meni sve to malo neverovatno zvuchi drugo, mikrofon (glavni) je gemini mk2.. i gledam sad da uzmem bolji pre za njega.. i prvo sam hteo da uzmem Great River-a, ali sam onda probao portico 5016 i oduvao me kako radi sa mojim micom.. pa sam u fazonu da uzmem 5012, jer dobijem dva preampa, ali ne znam da li je mozda ipak bolje ici u smeru lunchboxa odmah? i tako.. potpuno sam zbunjen.. + nameravam da prodam dbx376 i neku mikseticu koja skuplja prashinu i da uzmem ua610 solo, chisto ta imam josh jedno reshenje shto se preampa tiche, a i da ga kortistim kao DI.. shta vi mislite? poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja bih uzeo FF800 i Portico 5012, ako ti je potreban samo preamp. Lunch box je dobra varijanta kada planiras prosirenja u smislu novih i drugacijih preampova, deessera, EQ-a ili compressor-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Naravno, ne treba zaboraviti da je izbor preampa stvar ukusa i afiniteta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
znam, sve je.. ali vas sve znam kako radite, i sa nekima imam slichan ukus..
![]() lunchbox bih uzimao samo zbog preampa i mozda jedan "versatile" comp samo za tracking.. ti imash ff800 i radi ti odlichno.. jesi imao iskustva sa ovim steinbergom tj yamahom? poz i hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cao Matori,
Mogu govoriti samo o karti,jer sam sam gledao te karte.Mene privlaci vise steinberg (yamaha ga je kupila,pa je diskutabilno cija je karta).Ono sto cu reci je sa stanovista nekog polu-klavijaturiste,koji voli yamaha proizvode,pa moj stav uzmi sa rezervom ![]() Fireface mi se nikad nije svidjao,ima ga u 2 studija oko mene.Uvek mi je bio strashno sterilan,ali mislim da je to pitanje licnog utiska koji u mom slucaju nije baziran ni na kakvim cinjenicama koje drze vodu.Prosto mi se taj komad opreme ne dopada,i mislim da je previse isforsiran bespotrebno. Sa druge strane,steinberg je dao odlicnu opciju dsp-a koji moze (ali i ne mora) da ti sluzi.Ako te soft ne zanima , imas i onu slabiju verziju,koliko se secam jedino sto nema je taj channel strip inside. Meni kao klavijaturisti je zasmetalo sto nema midi , nekome to moze biti deal breaker i razumeo bih ga ... zvanican odgovor koji sam dobio je da se sve nove klavijature vezuju na usb...sto jeste tacno,ali sta cemo sa starim a dobrim modulima koje imamo?Ja nemam direktan problem,jer preko motifa vezujem sve rackove (on mi sluzi kao midi interface),ali to je moja situacija,ko nije u takvoj,morace da dokupi neki midi interfejs,sto moze,i ne mora da ti smeta. Ako koristis cubase,i to je platforma na kojoj si definitivno , misilim da je bolje resenje mr816 jer ne treba biti mnogo pametan pa sabrati 2 i 2 i skapirati da ako ista firma pravi kartu i softver da je sve savrseno optimizovano.Ali budimo realni,mnogo ljudi radi sa firefaceom i cubaseom (1 od 2 studija u koje idem ima ovu fireface-cubase kombinaciju),i tu takodje nema nikakvih problema.Jedini problem koji sam ja video je da u drugom studiju fireface posle godinu dana je poceo cudno da fercera na jednom od kanala,ali jos nije utvrdjeno da li taj fercer dolazi od kanala na karti ili od neke lose konekcije,posto se pojavljuje fantomski i ponekad.Nemam predstavu kako radi mr na drugim hostovima (sem cubasea). Ne znam sta dolazi od softa sa ff,mislim da sa mr dolazi cubase 4 ai,sto ti moze znaciti nekih 50 eura dole ako odes na cubase 5 upgrade. Mislim da je izrada i jednog i drugog jako dobra. Eto,nadam se da ti je bar malo pomoglo ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
hmmm.. uzeo sam ja original sx5, i ne planiram da prelazim ni na jedan daw osim sx-a.. iskreno, pazario bih steinberga odmah, ali ne znam kakvi su mu konverteri.. jer ne bih da ubodem gr/portico u neki konverter nize srednje klase i da se smorim.. svidja mi se kako su odradili integraciju sa softverom, i to shto ima dsp efekata, jer gomila pevacha zeli da chuje josh sebe, i josh reverba... a ako dignem latency ne mogu da se igram sa npr reverbom u samom sx-u..
shto se tiche midija, to je stvarno pochelo da me nervira.. sve manje ima dobrih karti sa midijem.. mislim ff800, karta od pre 3 godine ima jedan i/o.. shto vishe vreme prolazi sve je manje karti sa midijem.. tako da mi to nije problem, stvarno.. kupicu midi to usb konverter i kraj priche.. s' tim shto moram da uzmem josh jedan usb hub, i firewire hub sa ti chipsetom ne bi li mi radila karta.. shto znachi da su mi svi pci slotovi u samom startu zauzeti.. osim ako nema TIH hubova da se nadju u pci-e varijanti..? nemam pojma.. sad, meni se svidela stabilnost ff800, i uglavnom sam zvuk nje..mr816 nisam imao prilike da probam.. mozda ce mi ga dati jedan kolega da isprobam (ali X verziju ne csx), ali ne znam vishe.. i jedna i druga imaju isti broj pluseva i minusa, da se opet vracam na pitanje lichnog afiniteta, a to je najgore kad se desi.. jer ne mogu da prelomim tada nikako... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
btw, iako sam gledao zadnju stranu mr816ice, nisam skapirao da ima samo mic inpute.. :/ dobro, bio sam umoran.. ali mislim da je samim tim ispala iz priche.. :/ jer ne nameravam da koristim samo njegove preampe.. i obishao bih ih u shirokom luku ako vec uzimam neki ozbiljniji pre
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Steinberg-a nisam probao, a Portico-a jesam. Poredio sam ga sa Presonus ADL 600 preampom koristeci Brauner Phantom AE mic. Moram reci da su utisci bili odlicni i da su razlike u nijansama. Te razlike spadaju u domen ukusa, a ne u domen kvaliteta izrade samih sprava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
hmmm ali presonus je lampash i koshta 2 i po soma, a portico je tranzistorac (kopija neve-a) i koshta hiljadu i kusur..
mislim, siguran sam da su oba super, ali su malo razlichite stvari... btw, voleo bih da svrnem do tebe neki dan da vidim kako rutirash na ff800.. i da te uhvatim za ruku i dovuchem kod mene, jer treceg nema.. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
To ti samo govori u prilog cinjenici da je uticaj preampova na signal i kvalitet mnogo manji od izbora mikrofona.
PS: Izvoli navrati. Rado cu ti pomoci svojim skromnim znanjem i iskustvom u radu sa RME FF800. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FF800 i 5.1 | OFF | Audio Software | 4 | 01-05-2009 10:57 PM |
Steinberg MR816 CSX BEZ MIDIJA? :? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-02-2009 03:55 PM |
MR816 CSX - Advanced Integration DSP Studio | Maiv | Computer Hardware | 4 | 05-09-2008 03:41 PM |
RME FF800 | Digital Cave | Recenzije | 3 | 17-12-2004 08:21 PM |