|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
nabavio sam linearni stabilizator napona 2Kv (stari made in england...u njemu ima 30 kila)....
medutim imam osjecaj da mi monitori na njemu losije zvuce (adam a8x) "losiji headroom" u stabilizator sam spojio pc, mixer,i adame. pc vuce iz mreze..koliko ga overclockas ![]() ima li netko strucan da mi malo pojasni u ovom podrucju... hvala.... Last edited by telefon; 21-02-2014 at 12:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Iz stabilizatora probaj da makar izvadis adame. Koristi ga za jace potrosace (komp recimo).
Potpuno je normalno da stabilizator mulja (ako nije neki high end model predpostavljam). I ja sam se nekad zanosio s tim, imao ranije neki takodje cini mi se britanski, probao sve zive kombinacije s njim i batalio tu pricu posle izvjesnog vremena.. Eto ga kukavac u neke kutije ko zna gdje sad ![]() Imas li frku sa naponom, ili? Ja bih to sve u 1 uticnicu ako je moguce, onako old skul vej.. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() napon na ovoj fazi u koju sve spajam mi je 237v +/- 3% sto je super.. stabilizator je od ove firme http://www.watfordcontrol.com/ samo stari proizveden 1984... spojio sam ga, kontam trafo je pa ce mi malo i "procistit mrezu",ali racku Last edited by telefon; 22-02-2014 at 11:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hej, telefon, otkuda ti to da ima? napon od 237 V u mre?i?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da mo?e da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice ?to si naveo, ti ne mo?e? da podigne? ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mre?i toliko volti. Tebi mo?da treba samo za?tita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uop?te i?ta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro in?enjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina dana?njih uređaja ima dolidne za?tite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnja? u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, ?to se mo?e pojaviti ako je instalacija neispravna. Ni?ta vi?e ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top! PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
kad mjerim nula-uzemljenje imam 2.5 volti, faza uzemljenje mi je isto 237/238... mislim da je to ok.... ma ko j-be stabilizator..... ![]() bacio sam lovu za racku Last edited by telefon; 22-02-2014 at 08:45 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korektor napona | Iljusin | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 01-08-2012 11:04 PM |
Struja,stabilizator napona,?umovi,frekva | Klavijaturist | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 12-04-2011 11:23 AM |
Stabilizator napona??? | spidermusic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 13-07-2007 03:21 PM |