Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2014, 12:09 PM   #1
telefon
Banned

Default stabilizator napona

nabavio sam linearni stabilizator napona 2Kv (stari made in england...u njemu ima 30 kila)....
medutim imam osjecaj da mi monitori na njemu losije zvuce (adam a8x)
"losiji headroom" u stabilizator sam spojio pc, mixer,i adame.
pc vuce iz mreze..koliko ga overclockas. mixer pise da vuce 350w na adamima pise 290w...
ima li netko strucan da mi malo pojasni u ovom podrucju... hvala....

Last edited by telefon; 21-02-2014 at 12:26 PM.
telefon is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2014, 01:43 AM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Iz stabilizatora probaj da makar izvadis adame. Koristi ga za jace potrosace (komp recimo).

Potpuno je normalno da stabilizator mulja (ako nije neki high end model predpostavljam). I ja sam se nekad zanosio s tim, imao ranije neki takodje cini mi se britanski, probao sve zive kombinacije s njim i batalio tu pricu posle izvjesnog vremena..

Eto ga kukavac u neke kutije ko zna gdje sad

Imas li frku sa naponom, ili? Ja bih to sve u 1 uticnicu ako je moguce, onako old skul vej..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 22-02-2014, 11:27 AM   #3
telefon
Banned

Default Re: stabilizator napona

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Iz stabilizatora probaj da makar izvadis adame. Koristi ga za jace potrosace (komp recimo).

Potpuno je normalno da stabilizator mulja (ako nije neki high end model predpostavljam). I ja sam se nekad zanosio s tim, imao ranije neki takodje cini mi se britanski, probao sve zive kombinacije s njim i batalio tu pricu posle izvjesnog vremena..

Eto ga kukavac u neke kutije ko zna gdje sad

Imas li frku sa naponom, ili? Ja bih to sve u 1 uticnicu ako je moguce, onako old skul vej..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ma nemam problema sa naponom, nego popravljam iako nije pokvareno..
napon na ovoj fazi u koju sve spajam mi je 237v +/- 3% sto je super..
stabilizator je od ove firme http://www.watfordcontrol.com/
samo stari proizveden 1984...
spojio sam ga, kontam trafo je pa ce mi malo i "procistit mrezu",ali racku

Last edited by telefon; 22-02-2014 at 11:30 AM.
Old 22-02-2014, 12:13 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Hej, telefon, otkuda ti to da ima? napon od 237 V u mre?i?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da mo?e da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice ?to si naveo, ti ne mo?e? da podigne? ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mre?i toliko volti. Tebi mo?da treba samo za?tita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uop?te i?ta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro in?enjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina dana?njih uređaja ima dolidne za?tite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnja? u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, ?to se mo?e pojaviti ako je instalacija neispravna. Ni?ta vi?e ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top!
PoZzzz.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2014, 08:39 PM   #5
telefon
Banned

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Hej, telefon, otkuda ti to da imaš napon od 237 V u mreži?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da može da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice što si naveo, ti ne možeš da podigneš ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mreži toliko volti. Tebi možda treba samo zaštita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uopšte išta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro inženjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina današnjih uređaja ima dolidne zaštite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnjaš u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, što se može pojaviti ako je instalacija neispravna. Ništa više ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top!
PoZzzz.
da...zivim jako blizu trafostanine i napon mi je 237/238 volti..
kad mjerim nula-uzemljenje imam 2.5 volti, faza uzemljenje mi je isto 237/238... mislim da je to ok....
ma ko j-be stabilizator..... kad ne zvuči
bacio sam lovu za racku

Last edited by telefon; 22-02-2014 at 08:45 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules