Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2007, 01:50 AM   #1
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Klavir

Evo posle bubnja dosao red i na klavir...na bas cemo se vratiti kasnije

Sta koristis za nastupe od klavijatura?prvenstveno mislim na klavirske zvuke...I sta koristis za snimanje?Da li si na ploci koristio semplovane klavire,snimao prave,klavijature???
zmaj is offline  
Old 01-10-2007, 02:16 PM   #2
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Klavir

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Sta koristis za nastupe od klavijatura?prvenstveno mislim na klavirske zvuke...I sta koristis za snimanje?Da li si na ploci koristio semplovane klavire,snimao prave,klavijature???
Na koncerte, od klavijatura, nosim sta stignem... jedno vreme sam nosio Doepfer master keyboard, kratko sam imao i M-Audio KeyStation PRO, nekad ponesem Yamahu P-60 (el. piano), u poslednje vreme prastari Alesis Quadrasynth...
Klavijatura mi nije toliko bitna (pogotovu za "live") jer sve instrumente vucem sa laptop-a (set-up u "Logic"-u, Stenberg MI-4 USB audio interface)...
Od klavirskih zvukova ("live") koristim "Vitous Jazz Piano" kao akusticni (Logic,EXS instrument) klavir - malo memorije trosi i svidja mi se kako zvuci - i Scarbee V.E.P 73 (takodje EXS instr.) kao elektricni klavir...

Na mojim snimcima uglavnom svira "Ivory", ali nekada koristim i "Old lady" iz Giga studija. "Ivory" se tesko miksa ako ima puno instrumenata oko njega (tada mi je bolji "old lady", lakse se "probije" kroz guzvu), ali kod "stedljivih" aranzmana ("Ivory" je svirao u "Ne dam nikom da te dira") zvuci divno.

Sto se klavijatura sa dobrim klavirima tice, mnooogo mi se dopao Nord STAGE...voleo bih da bude moj
Ogi is offline  
Old 01-10-2007, 10:58 PM   #3
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Klavir

Hvala!
zmaj is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules