Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2007, 11:57 AM   #1
hrkljus
Junior Member

Default VA synth - predstavnici i karakteristike

Molila bih sve koji su se vec dobro upustili u ovu tematiku da se ukljuce. Mislim da mnogi koji se tek pocinju baviti sintezom i koje pocinju privlaciti sintisajzeri u pravom smislu i ne znaju o cemu se tu zapravo radi i koje su mogucnosti i najznacajniji predstavnici.
Znam da mnogi hvale ono sto imaju, iako vjerovatno nisu nista drugo ni probali, i dosta cesto kritikuju neke proizvode bez jakih argumenata. Zeljela bih to izbjeci pa molim sve koji nesto napisu da budu sto objektivniji i da ako nesto napisu cvrsto stoje iza toga i pojasne zasto.. Eto, nadam se da ce se naci neko

*Koji su najbolji, najznacajniji, najmocniji ili sta vec, predstavnici VA?

*Postoje li neke smjernice u izboru odredjenog VA po tipu muzike, po mogucnostima, za sta je neki bolji od drugog itd, da li je neki bolji za padove a drugi za agresivnije stvari i sl.

*Postoje li neki VA koji ne vrijede toliko koliko se reklamiraju, a s druge strane, postoji li obrnuti slucaj?
hrkljus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 02:17 PM   #2
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by hrkljus View Post
*Postoje li neki VA koji ne vrijede toliko koliko se reklamiraju
JP-8000 definitivno. Stvarno ne vrijedi toliko. Kasnije su na 8080 dodali hrpu stvari (pogotovo za eksternal procesing), pa ajde vrijedi, ali običan 8000, definitivno pretjerano.

Quote:
a s druge strane, postoji li obrnuti slucaj?
Apsolutno! Yamaha AN1-x. Dere JP-8000 i jo? duplo skuplje VA synthove uzdu? i popreko! Evo mo?e? vidit i ?ta drugi misle o AN1-x u odnosu na ostale VA: http://acapella.harmony-central.com/....php?t=1695943
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 02:24 PM   #3
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Nord Lead-fenomenalan V.A. sint. Prilicno agresivan a i topao u isto vreme. A imam i na prodaju jedan . Sorry za Off...
Access Virus-bilo koji. Glavna fora je patch editor pomocu koga mozes napraviti chudesa...
Imas i dosta hibrida koji kombinuju analogno i digitalno, kao recimo D.S.I. Evolver...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:09 PM   #4
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
JP-8000 definitivno. Stvarno ne vrijedi toliko.
ne vredi 500$?
meni moj vredi svaki dinar koji sam dao za njega..i vishe..

sorry za off..

Last edited by MHz; 04-09-2007 at 11:20 PM.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:13 PM   #5
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

VA koji ja priznam je nord rack 3..ostalo su lose zujalice........

doduse cuo sam kameleon i ok je

http://www.vacoloco.net/synths/monowave2/
roginator is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:18 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post

I Nord 2 je super. Mada nisam cuo trojku a i tu su misljenja podeljena. Neki kazu da je bas sranje, u sta ja sumnjam naravno. Znam da su u trojci sve iznova "napisali"...
Old 04-09-2007, 11:48 PM   #7
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Molila bih sve koji su se vec dobro upustili u ovu tematiku da se ukljuce. Mislim da mnogi koji se tek pocinju baviti sintezom i koje pocinju privlaciti sintisajzeri u pravom smislu i ne znaju o cemu se tu zapravo radi i koje su mogucnosti i najznacajniji predstavnici.
Znam da mnogi hvale ono sto imaju, iako vjerovatno nisu nista drugo ni probali, i dosta cesto kritikuju neke proizvode bez jakih argumenata. Zeljela bih to izbjeci pa molim sve koji nesto napisu da budu sto objektivniji i da ako nesto napisu cvrsto stoje iza toga i pojasne zasto.. Eto, nadam se da ce se naci neko

*Koji su najbolji, najznacajniji, najmocniji ili sta vec, predstavnici VA?

*Postoje li neke smjernice u izboru odredjenog VA po tipu muzike, po mogucnostima, za sta je neki bolji od drugog itd, da li je neki bolji za padove a drugi za agresivnije stvari i sl.

*Postoje li neki VA koji ne vrijede toliko koliko se reklamiraju, a s druge strane, postoji li obrnuti slucaj?
Mozda bi najbolje bilo da kazes koju muziku radis...
Ako ulazis u kupovinu V.A. sinta, ja bi ti preporucio Access Virus B, C ili TI. Pogotovu TI zato sto ima vrlo mocan patch editor + sto su novim updateom dodali nove wave formove i morfing opcije pomocu kojih dobijas neverovatne zvukove:o Mana koju nose V.A sintovi je nedostatak te "topline" i dubine zvuka koju daje analogija. Pricam ti iz licnog iskustva zato sto posedujem i analogne i V.A. sintove. Tu opet dolazimo do pitanja za koju muziku ti treba sprava. Jedan moj prijatelj radi elektro i ima KORG Ms 2000 i kaze da je taj sint stvoren za taj zvuk. E sad i analogija ima svoje mane kao sto su nestabilan tuning (kod starijih modela napravljenih pre 20 godina), nedostatak midija kod isto tako starih sprava i nemogucnost memorisanja banki ( ne kod svih, naravno). Tuning se moze resiti ali ti treba novca za to kao i dobar majstor (ne treba svakoj budali davati da ti prchka po sintu). Ako te bas interesuje sinteza, toplo ti preporucujem N.I.Reaktor, koji je softver u kome mozes praviti svoje sintove, oscilatore, miksere, efekte itd. i kome je zvuk blago receno fenomenalan. Ako imas nesto manje od 2000 eura, ja bih ti preporucio Access Virus TI. Dobices sint sa ogromnim spektrom zvukova, efekata, fenomenalnim patch editorom i odlicnom kontrolom pod rukama. Znam da nije malo para, ali ako hoces kvalitet, to moras i keshirati

Last edited by silicon science; 04-09-2007 at 11:50 PM.
Old 04-09-2007, 11:49 PM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post

Virus losa zujalica. Ne bih se slozio
Old 05-09-2007, 12:04 AM   #9
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^pratim. iako bih nabacio i nord Lead 2 ili 3 uz TI-a.. chisto da zadovoljim jedan od mojih alter egoa..

inache, reaktor nisam probao.. ali Absynth3, Albino i Blue umeju uglavnom da zavrshe posao... sem ako bash ne zelim neshto sa TI-a...

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 12:37 AM   #10
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Virus losa zujalica. Ne bih se slozio

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules