|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Vezano za Alesis Mk2 Active - ili sam ja nešto krivo postavio u prostoru ili su ti zvučnici jako loši.
Evo konkretno relativne jačine signala po Hertzima. Zvuk sam generirao sa AF Signal Gen. 20 mrtvo 30 nula 40 nešto malo 50 ok 60 ok 70 slabo (ovisi kako se pomaknem u prostoru - pojača se) 80-110 ok 120 pojačanje 15 dB (užas) 130 ok 140 pojačanje 20 dB (katastrofa i skroz iritantno za slušati!!!) 150 ok Uopće mi nije jasno u čemu je problem. Postavio sam zvučnike u prostoru točno po uputama. Kako se pomičeš ljevo - desno između njih tako neke frekvencije nestaju, druge se pojavljuju, na nekim mjestima se neke frekvencije uopće ne čuju. Znam da je u pitanju fazno pojačanje i fazno poništenje, ali nemam pojma kako da to rješim. Ja sam inaće odrasao uz stvarno vrhunske zvučnike Acoustic Research 150 W. To su pravi, veliki zvučnici s početka 80-tih koji su stajali na podu i ma gdje god se ti micao, zvuk je uvjek bio TU. A ova mala govna, čim se pomakneš, gotovo. Nemam pojma šta da radim. Probati ću ovo što je Silicon napravio, da ih zatvorim - nagurati ću krpe unutra pa ponoviti ove testove gore. Last edited by Don Solaris; 12-08-2007 at 02:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
probaj malo sobu tretirat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
To je ta ista soba gdje su Acoustic Research radili bez greške.
Last edited by Don Solaris; 12-08-2007 at 03:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
sto se tice divljanja frekvencija i meni se slicno desavalo sa alesisima, a i sada sa adam a7, tako da verujem da je to do akustike i pozicioniranja, mada sam mnogo srecniji sadasnjom varijantom sto se samog zvuka tice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Hmm.. evo sada sam ih razvozao po cjeloj sobi i ništa. Nula bodova. Uvjek skače frekva ili na 110 ili na 120 Hz. Fakat mi nije jasno. Potom sam odspojio stereo i stavio svaki zvučnik posebno. Mislim da je to definitivno do samog zvučnika, a ne do faznog poništavanja, pošto svaki zvučnik zasebno daje iste performanse tj. anomalije da budem konkretan. Čak sam ih stavio i na pod, da vidim jel do akustike.
Eto, tako valjda i bude za tih 500 evri, ne može bolje. Budem probao na servis odnjeti one stare Acoustic Research - zvučnici rade, samo treba one gume na njima zamjenit. Definitivno 10 puta bolji. Ovi monitori... to je onako, vjerovatno da producent može da vidi kako će zvučat na low end opremi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
i ja sam na alesisima imao problem priblizno na toj frekvenciji, tako da je verovatno do zvucnika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Imam srećom na kartici real time notch filter za takve stvari, i čak se nešto da napravit, ali onda treba svaki puta isljučit kad radim na slušalice, a svako malo radim i na jednom i na drugom. Gnjavaža do besvjesti.
Odoh ja tražit servisera za AR, pa fino da imam onaj topli zvuk s kraja 70-tih. To gdje god staviš - dobro zvuči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sta da ti kazem... upravo si premerio stojece talase po sobi i to na usi... svaka cast. Moraces to da sredjujes, ako ti smeta... Da li je taj AR bio kompresioni? Imao je "rupu"? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ne, to su ti oni stari zvučnici, te?ki 30 kg, veliki, imaju bass i tweeter. Nema rupa. Kući?te od iverice i drveta i sl.
Inače fantastičan zvuk. To je definitivno jedna od top 5 firmi u svijetu bila tada. Ali oti?le gume nakon 25 godina. Navodno da to nitko vi?e ne popravlja... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SOLARIS za Solarisa | Moritz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 09-05-2008 01:20 PM |
najgledaniji THREAD ! | DaBear | Razno | 27 | 14-01-2008 08:51 PM |
Prvi Thread | Danche | Promocija radova | 5 | 18-01-2006 08:08 AM |