Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2007, 05:15 PM   #1
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Default Kako da postignem ovaj zvuk? (Jarre)

Zdravo,

Konsultovao sam se sa Don Solarisom pa mi je predlozio da postavim ovaj topic - hteo sam da vas zamolim za neke osnovne instrukcije u vezi sa postizanjem ovakvog zvuka (Jarre naravno )

http://www.gazibara.net/overture.mp3

Pretpostavljam da je mono, a mislim da je fora i u ping pong delay-u. Pokusao bih da ga rekonstruisem na Nord Lead 2X.

Hvala.
fischek is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2007, 05:36 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Kako da postignem ovaj zvuk?

Hmmm,u startu China Concerts ima specifican - prljav zvuk(u pozitivnom smislu) i nevidjeno volim sam sound ovog albuma .
Mnogo EMS VCS 3 i Synhi-ja, Yamaha CS60,Oberheim OBX-a, Prophet 5 rekao bih rev.1 ,mozda rev.2 ,Fairlight CMI ....
Video sam da je live mixano na nekom Tapco mixeru...
Zvuk definitivno vuce na Oberheim OB-X ali na koncertu je samo sviran OBX-a ?
Pokusaj da nesto odradis sa Sonicprojects OP-X reaktor ensemblom,dodaj malo PSP Vintagewarmera ,ali i onda sumnjam da ces da odradis i 50% da zvuci tako....
milos is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2007, 05:58 PM   #3
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Hmmm,u startu China Concerts ima specifican - prljav zvuk(u pozitivnom smislu) i nevidjeno volim sam sound ovog albuma...
Zdravo Milose - hvala ti - zaboravio sam da kazem da ovo nije originalni snimak, vec replika koju je uradio Per Kristian (cover artist ili sta vec), te da je cela stvar reprodukovana pomocu Virusa KB :o .

Koga interesuje moze da cuje celu stvar na: http://www.perkristian.net/music/Per...B-Overture.mp3.
Old 24-09-2007, 06:09 PM   #4
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ako uspes nesto sa OP-X ,fora sto ti kazes u ping pong efektu(nije delay u pitanju) je panovanje voiceova - imas u donjem desnom uglu 6 potenciometara za svaki voice ,pa jedan voice paniraj vise na L(sam ces shvatiti koliko) drugi na R (sa istom pozicijom ali kao u ogledalu),treci kao prvi itd....
Svaka cast Per Kristianu - uvek odusevi svojim coverima

Last edited by milos; 24-09-2007 at 06:12 PM.
milos is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2007, 06:26 PM   #5
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Ako uspes nesto sa OP-X ,fora sto ti kazes u ping pong efektu(nije delay u pitanju) je panovanje voiceova...
super, hvala ti probacu - moram samo da provalim od kog osnovnog zvuka da krenem, a Per Kristianov cover je fantastican - bas me je odusevio, a odusevio me i Virus
Old 24-09-2007, 09:13 PM   #6
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
Zdravo,

Konsultovao sam se sa Don Solarisom pa mi je predlozio da postavim ovaj topic - hteo sam da vas zamolim za neke osnovne instrukcije u vezi sa postizanjem ovakvog zvuka (Jarre naravno )

http://www.gazibara.net/overture.mp3

Pretpostavljam da je mono, a mislim da je fora i u ping pong delay-u. Pokusao bih da ga rekonstruisem na Nord Lead 2X.

Hvala.
Evo poslušao sam snimku.

Vezano uz boju zvuka. Na Nordu nikad nećeš dobit ovaj zvuk. Za takve soundove postoje analogije.

A ono pitanje vezano uz ping-pong delay. Poslušaj malo bolje.... Nema ping-pong delaya. To je običan delay od cca 600 ms na ljevom kanalu, ali pušten samo WET signal(!!!!), dok je na desnom kanalu direkt iz syntha (dry signal).

I to je to. Čas posla....

Last edited by Don Solaris; 24-09-2007 at 09:15 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2007, 10:00 PM   #7
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Evo poslu?ao sam snimku.

Vezano uz boju zvuka. Na Nordu nikad neće? dobit ovaj zvuk. Za takve soundove postoje analogije.

A ono pitanje vezano uz ping-pong delay. Poslu?aj malo bolje.... Nema ping-pong delaya. To je običan delay od cca 600 ms na ljevom kanalu, ali pu?ten samo WET signal(!!!!), dok je na desnom kanalu direkt iz syntha (dry signal).

I to je to. Čas posla....
cela replika je napravljena na Virusu KB - zato sam pomislio da bi drugi VA synth takodje mogao da imitira taj zvuk
Old 25-09-2007, 01:07 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Hmmm,u startu China Concerts ima specifican - prljav zvuk(u pozitivnom smislu) i nevidjeno volim sam sound ovog albuma .
Mnogo EMS VCS 3 i Synhi-ja, Yamaha CS60,Oberheim OBX-a, Prophet 5 rekao bih rev.1 ,mozda rev.2 ,Fairlight CMI ...
Zvuk definitivno vuce na Oberheim OB-X ali na koncertu je samo sviran OBX-a .
znam tu liniju sa studijske verzije. iskreno nemam pojma sto je koristio, ali sistemom eliminacije od ovoga sto si naveo jedino moze biti OB-X. i po boji mi se cini. ali moglo bi bit i nesto trece, iz studija.. uglavnom dosta "diskretan" zvuk. nije CEM i sl.

sigurno nije prophet, nijedna verzija a ni CS60. ako i je mono mode.. opet OB-X ima single cv/gate da potjeras jedan njegov voice kao monophonic - to je strasna stvar.. volio bih da to imaju i obxa i p5.. poslusajte na bluesynths kad ga goni analog sekvencerom...

verziju concerts in china, nemam pri ruci, da bi znao jeli to vozio na OB-Xa. njega uglavnom mogu prepoznati. OB-Xa je mjenjao uzivo sve OB-X linije iz studija (sa magnetic fieldsa).

inace, ovaj tip Per Kristian ima original Eminent 310 kojeg vozi u small stone, i ima Synthex. trebali bi provalit kod njega.. ko ide samnom ?

nasao sam ja eminent310 za male pare, al treba vozit kamionom iz nizozemske.. puno bre para. kad bi nasao sematiku da vidim moze li se iz njega istrgnuti smao strings.. to bi bio poso.

Last edited by clusterchord; 25-09-2007 at 01:11 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2007, 06:37 AM   #9
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
znam tu liniju sa studijske verzije. iskreno nemam pojma sto je koristio, ali sistemom eliminacije od ovoga sto si naveo jedino moze biti OB-X. i po boji mi se cini. ali moglo bi bit i nesto trece, iz studija.. uglavnom dosta "diskretan" zvuk. nije CEM i sl.
A, kako ja da ga napravim na Nordu

Quote:

inace, ovaj tip Per Kristian ima original Eminent 310 kojeg vozi u small stone, i ima Synthex. trebali bi provalit kod njega.. ko ide samnom ?
Evo ga u akciji sa jos jednim mladjanim norvezaninom - svira Oxygene 4 uzivo u podrumu.
Old 25-09-2007, 07:27 AM   #10
Don Solaris
Pro Member

Quote:
nasao sam ja eminent310 za male pare
Koje pare?

Eminent 310 se NE KUPUJE!!!!

Za 310 (i jo? neke Eminentove grdosije od stotinu kila) ti se u Nizozemskoj zahvale ako im ga iznese? iz kuće. Imam Nizozemski web oglasnik i pratim cjene (trenutno nema ni jedan za "d?abu", ali vidio sam več dva komada unazad godinu dana).
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules