Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-07-2007, 09:27 PM   #1
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Akai Cd3000xl

Interesuje me da li vredi imati ovu spravu, i ima li smisla imati je u kucnom studiju. Znam generalno cemu sluzi ali me interesuje, ukratko sta sve moze, i naravno koja bi bila realna cena za ovu spravu posto mi se nudi u nekoj kompenzaciji.
DaBear... video sam u nekom postu da imas (ili si imao) ovu spravu pa bi mi znacio tvoj komentar.

Pozz
Old 16-07-2007, 10:03 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Akai Cd3000xl

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Interesuje me da li vredi imati ovu spravu, i ima li smisla imati je u kucnom studiju. Znam generalno cemu sluzi ali me interesuje, ukratko sta sve moze, i naravno koja bi bila realna cena za ovu spravu posto mi se nudi u nekoj kompenzaciji.
DaBear... video sam u nekom postu da imas (ili si imao) ovu spravu pa bi mi znacio tvoj komentar.

Pozz

Imam 2 jos uvek (nemogu da ih prodam!!) Odradili su svoje i isplatili se 100 puta,..

Mislim, radi sve to dobro...hiljade mega pesama su odradjene na njima!
Ako ima FILTER Board i FX Board, vredi uzeti...Cita AKAI CD ROMs (imas kod nas da pazaris tone diskova za Dzabe..., a i sampluje digitalno sa audio CD-a...imas 10 analog outs (8 + stereo)
Ovde im se cena krece oko ?100 (150 EURA), plus, minus ?20...
Mislim ljudi prodau S6000 sa HD-om, brdo RAMA, sve zivo za oko ?250-300..

kad ga uzmes , tesko ces ga se resiti...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2007, 10:17 PM   #3
gosnbandar
Junior Member

gosnbandar's Avatar

Ponosni sam vlasnik AKAI CD3000XL vec desetak godina!
Svojevremeno sam ga platio 4000 dojch maraka i pravio
sam kompletne albume samo sa njim i ATARI compom.
To je bilo u vreme kada se tek pojavio PC 386 ! Danas
medj svim ovim VST slabije ga koristim ali je i dalje nezamenjiv
za Baseve , drum loopove i live actove !I danas radi besprekorno.
Toliko mi je srece pruzio u zivotu da ga nikada ne bih prodao shto zbog
sentimentalnosti shto zbog niske cene na koju spao !
Preporucio bih ga svakom ko bi uspeo adekvatno da ga iskoristi !
Old 16-07-2007, 11:03 PM   #4
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ako cemo iskreno TAJ SAMPLER AKAI...

vrijedi vise nego ijedan VST sampler, a o soundu da ne govorim...U odnosu na PC on je ubojica... a danas ne kosta nista...

ja sam imao s3000xl i jedva ga se rijesio...nije da nije bio dobar nego imam 7 samplera pa onda,,,,noga

inace ako opet pogledas...akai je postao ind.standard zahvaljujuci S1000 seriji

i iskreno s3000xl moze puuuuno vise ali nema ni priblizno dobar sound u odnosu na s1100 , ali zato je bog za ova nova smeca od akaia.....

cita akai S1000 i 3000 formate, a moze i EMULATOR III format progutat...
sve u svemu za malo para bomba....

eto.........
roginator is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2007, 07:24 AM   #5
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

ako je pristojna kinta UZIMAJ !!!
nedavno je u ponudi ovde u NS bio jedan za 400eu ali mislim da je to malo skuplje nego što bi trebalo...kao što reče DaBear obavezno proveri da li u cenu ulazi i filter i fx board...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2007, 10:39 AM   #6
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Ja samo da podsetim - prodajem nezaposleni S 3200 xl,32Mb rama, AES/EBU board, FX board, filter board, ZIP drive 100Mb, 5 ZIP cartridge-a i CD reader (2x) uz njega... pala mu cena na 400 eura...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2007, 01:34 AM   #7
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
ako cemo iskreno TAJ SAMPLER AKAI...

vrijedi vise nego ijedan VST sampler, a o soundu da ne govorim...U odnosu na PC on je ubojica... a danas ne kosta nista...

ja sam imao s3000xl i jedva ga se rijesio...nije da nije bio dobar nego imam 7 samplera pa onda,,,,noga

inace ako opet pogledas...akai je postao ind.standard zahvaljujuci S1000 seriji

i iskreno s3000xl moze puuuuno vise ali nema ni priblizno dobar sound u odnosu na s1100 , ali zato je bog za ova nova smeca od akaia.....

cita akai S1000 i 3000 formate, a moze i EMULATOR III format progutat...
sve u svemu za malo para bomba....

eto.........
Sa vecinom izlozenih stvari se apsolutno slazem, ali ima nesto sa cime ne:

Sound Akaia 1100 je midlast, bez dinamike i preagresivan, verovatno zbog takvih DA konvertera, ili okoline.
S 3000 serija je osim po mogucnostima BOLJA I U SOUNDU, osim ako se bas ne trazi agresivnost i nazalnost.
Najbolji sampler koji je AKAI napravio je Z8, i po mogucnostima i po soundu.
To kazem kao bivsi vlasnik S3000XL i kao SADASNJI vlasnik Z8 'naduvanog' do daske, koji ne zelim da prodam, i pored EXS 24, KOMPAKTA, KONTAKTA, i Giga samplera (oficijalnog) koje imam, ali retko koristim jer ih AKAI ostavlja u prasini prisutnoscu i personalitetom, a obaska sto ima i 10 nezavisnih izlaza sa efektima i EQ...
Zato, ako postoji S3000 serija (bilo koji) na prodaju, po meni ga treba kupiti obavezno najvise da bi se izbegla uniformnost i sterilnost soft samplera...
Poz. S
Old 18-07-2007, 02:09 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

1000/1100 je bio zakon za tadasnju agresivnu produkciju bubnja, kad se sve radilo na atariju i sl.. novi akai su vise hifi al nemaju taj druk. dakle, opet ovisi o namjeni.. nije za svaku pjesmu i liniju najcisci i naj-hifi zvuk.. tu logiku progresa ka ciscem zvuku je moderna produkcija napustila jos prije dosta godina.. sad se koristi sve sto zvuci zanimljivo, vise te niko ne pita jel to realisticna bubanjil nije, nego jel przi za tu pjesmu ili ne.. druga estetika.

inace, Slowstar, bas me zanima kako zvuci Z4/8 uzivo, jer su to sampleri koji mogu raditi HD streaming. zbog ogromnih orkestar librarija primoran sam raditi s Kontaktom ali to stvarno zvuci ko zadnje smece. Emu4 mi najbolje zvuci od svih (za orkestar), najtopilje i najsire, al.. jebga nema streaming, i mali mu je RAM.

Z serija je takodjer uzasno jeftina vani pa me malo to kopka. najradije bi sve radio s hardverom kad nebi bilo neprakticno. a i kolika bi to gnjavaza bila prebaciti nesto ogromno kao Viennu iz Kontakt formata u Z format.. dani i mjeseci..

s druge strane , lib kao EW PLatinum se ni ne mogu prebaciti jer su zapakirane u lib file-ove, nemoz doc do individualnih Wav-ova..

Last edited by clusterchord; 18-07-2007 at 02:12 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2007, 08:41 AM   #9
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

E4 je stvarno najbolji za orkestracije i sl...(ako razgovaramo o dostupnim samplerima)
imam ga...pa sam primjetio da i nema sound EIII (imam i njega) koja je sve sto bi sampler po soundu trebao...a a budem iskren .. I S1000/1100 i S 3000xl su bolji za bubanj od E4 (imao sam sve akaie od s612 do s6000) pa znam..
roginator is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2007, 11:33 AM   #10
slowstar
Pro Member

Meni i vecina Brass soundova koje imam, kao i gudaci (Vitoush, KIRK HUNTER)
mnogo bolje zvuci na Z8 nego na Kontaktu ili ESX sampleru.
Nisam probao MACH 4 (MOTU)za koji mi jedan prijatelj rece da radi veoma dobro, ali nemam odakle da nadjem "try before buy"
Sto se Vienne tice, nemam Symphonic cube nego samo first edition, tu sam duboko razocaran, a mislio sam da je najbolje resenje...EW platinum takodje nemam, pa tako i ne znam...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules