Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2006, 03:41 PM   #1
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Focusrite Liquid Mix

evo zanimljive stvari od Focusrite-a!

Danas sam probao ovu spravicu i mogu vam reci da zvuci odlicno!

Kvalitet Plug In-a je visoko iznad UAD-a i Powercore-a a uz to "otvara" 32 odjednom! Imate izbor izmedju vintage EQ i Comp, a sa obzirom da radi na principu convolution-a treba ubrzo ocekivati i neki kvalitetniji REVERB algoritam!

Jos i to da je VST/AU/RTAS kompatibilan!
Manley is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 03:46 PM   #2
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Focusrite Liquid Mix

Jedna mala kritika, mislim da je u vremenu displeja u boji jedan mogao da nadje mesto i u liquidmix-u, ali izgleda da su ljudi iz focusrita odlucili da ne "bacaju" novac na displej koji nije skuplji od 30evra....sto bi nas narod rekao "pravi se englez" ko ce ih na kraju raazumeti

ah da, cena oko 700 evra

slika emulacija sintefex audio compressora:
Old 03-04-2006, 04:34 PM   #3
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

32 EQ-a i 32 kompresora extra visokog kvaliteta za 700 evra???
Pa jel to moguce?
Odmah moram da dovedem u pitanje kvalitet tih kompresora...
Da to nisu emulacije kompresora,na nivou 1176 SE?
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 04:53 PM   #4
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Ovako! Liquid mix se bazira na tehnologiji liquid channel-a! Njihovo objasnjenje je da pored velikog uspeha Liquid Chanel-a mogu da ponude ovu cenu za Mix verziju! Srce sistema je 6 procesora, a procesing je na 24 bita 96 Khz konstantno! Uz mix dobijete 40 compresora i 20 EQ-a od cega mozete 32 Plug In-a istovremeno da koristite i to na 24 bit/96Khz!!!!!!

i sada najlepsi deo: postoji mogucnost da sami kreirate vas EQ!!!!!

probao sam mix uporedo sa uad-om i powercore-om kod mene u midi studiu na Mac-u G5 Dual 2 Ghz sa Logic 7 pro. Audio 2 kanala i pri tome sam koristio samo po jedan eq i comp.....powercore i onako nema sansi da se nosi sa mixom, ali se nisam nadao da UAD jevtino zvuci pored focusrite-ovog sistema!

Ja sam definitivno odlucio da ostavim MIX za sebe, koliko vidim ubrzo ce UAD i Powercore da "lete" na prodaju
Old 03-04-2006, 09:14 PM   #5
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Manley
Kvalitet Plug In-a je visoko iznad UAD-a i Powercore-a

Posle " pretrazivanja " foruma , iznenadio sam se da si jedini koji je uporedio liquid channel sa UAD ovim kompresorima i izjasnio se da su bolji ... Uglavnom su impresije da impuls zvuci clicnije 1176 ( npr ) od UAD ovog ali da su kompresije bezveze ....

Stvarno treba sacekati da hype prodje , a ono sto sam cuo o " starijem " bratu , a da valja , odnosi se iskljucivo na EQ ....

A ako se resavas " djubreta" od UAD a i PoCo a , zeljno bih dopunio svoju kolekciju

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 09:17 PM   #6
Max
Pro Member

Doduse , kad uzmes da samo jedan VSS 3 i Sony eq kostaju otprilike toliko ..... onda je ovo stvarno bagatelno .....

..... ili je mozda pametno sacekati da vidimo sta kaze SSL za 1500 e ???

Pozdrav
Old 03-04-2006, 09:33 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley
Jedna mala kritika, mislim da je u vremenu displeja u boji jedan mogao da nadje mesto i u liquidmix-u, ali izgleda da su ljudi iz focusrita odlucili da ne "bacaju" novac na displej koji nije skuplji od 30evra....sto bi nas narod rekao "pravi se englez" ko ce ih na kraju raazumeti
Imaj u vidu da displej u boji zahteva komplikovaniji (citaj: skuplji) kontroler, drajver, softver, tako da 30EUR nije bas merodavno. S obzirom na cenu uredjaja, sasvim je logicno (meni, barem) da mu konzola za upravljanje nije u rangu TC Electronics System 6000. Jedino su jeftina resenja za mobilne telefone, ali, priznaces, ti mali kolor displeji su pomalo neprakticni.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 10:19 PM   #8
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Posle " pretrazivanja " foruma , iznenadio sam se da si jedini koji je uporedio liquid channel sa UAD ovim kompresorima i izjasnio se da su bolji ... Uglavnom su impresije da impuls zvuci clicnije 1176 ( npr ) od UAD ovog ali da su kompresije bezveze ....

Stvarno treba sacekati da hype prodje , a ono sto sam cuo o " starijem " bratu , a da valja , odnosi se iskljucivo na EQ ....

A ako se resavas " djubreta" od UAD a i PoCo a , zeljno bih dopunio svoju kolekciju

Pozdrav
ja nisam primetio da je UAD bolji, ceo dan se igram sa ovime i uad je primetno losiji
Old 03-04-2006, 10:43 PM   #9
Max
Pro Member

.... nisam ni ja ( ...nemam FF ) ali citam sta drugi pisu , pa to prenosim ......

voleo bih da je to sto pricas tako .... jer je stvar zaista bagatelno jeftina .......

Mada ja ne mogu da razlucim pravu 1176 od UAD a .... dok ne krenem da gazim ....

Pozdrav
Old 04-04-2006, 11:11 AM   #10
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

ma ovo je super sprava .. samo sto za nas koji radimo na PC-u bice tek u oktobru ove godine .. tj. krajem godine .. za sada ovo je dostupno samo za MAC

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules