|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
evo zanimljive stvari od Focusrite-a!
Danas sam probao ovu spravicu i mogu vam reci da zvuci odlicno! Kvalitet Plug In-a je visoko iznad UAD-a i Powercore-a a uz to "otvara" 32 odjednom! Imate izbor izmedju vintage EQ i Comp, a sa obzirom da radi na principu convolution-a ![]() Jos i to da je VST/AU/RTAS kompatibilan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jedna mala kritika, mislim da je u vremenu displeja u boji jedan mogao da nadje mesto i u liquidmix-u, ali izgleda da su ljudi iz focusrita odlucili da ne "bacaju" novac na displej koji nije skuplji od 30evra....sto bi nas narod rekao "pravi se englez" ko ce ih na kraju raazumeti
![]() ah da, cena oko 700 evra slika emulacija sintefex audio compressora: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
32 EQ-a i 32 kompresora extra visokog kvaliteta za 700 evra???
Pa jel to moguce? Odmah moram da dovedem u pitanje kvalitet tih kompresora... Da to nisu emulacije kompresora,na nivou 1176 SE? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ovako! Liquid mix se bazira na tehnologiji liquid channel-a! Njihovo objasnjenje je da pored velikog uspeha Liquid Chanel-a mogu da ponude ovu cenu za Mix verziju! Srce sistema je 6 procesora, a procesing je na 24 bita 96 Khz konstantno! Uz mix dobijete 40 compresora i 20 EQ-a od cega mozete 32 Plug In-a istovremeno da koristite i to na 24 bit/96Khz!!!!!!
i sada najlepsi deo: postoji mogucnost da sami kreirate vas EQ!!!!! probao sam mix uporedo sa uad-om i powercore-om kod mene u midi studiu na Mac-u G5 Dual 2 Ghz sa Logic 7 pro. Audio 2 kanala i pri tome sam koristio samo po jedan eq i comp.....powercore i onako nema sansi da se nosi sa mixom, ali se nisam nadao da UAD jevtino zvuci pored focusrite-ovog sistema! Ja sam definitivno odlucio da ostavim MIX za sebe, koliko vidim ubrzo ce UAD i Powercore da "lete" na prodaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Posle " pretrazivanja " foruma , iznenadio sam se da si jedini koji je uporedio liquid channel sa UAD ovim kompresorima i izjasnio se da su bolji ... Uglavnom su impresije da impuls zvuci clicnije 1176 ( npr ) od UAD ovog ali da su kompresije bezveze .... Stvarno treba sacekati da hype prodje , a ono sto sam cuo o " starijem " bratu , a da valja , odnosi se iskljucivo na EQ .... A ako se resavas " djubreta" od UAD a i PoCo a , zeljno bih dopunio svoju kolekciju ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Doduse , kad uzmes da samo jedan VSS 3 i Sony eq kostaju otprilike toliko ..... onda je ovo stvarno bagatelno .....
..... ili je mozda pametno sacekati da vidimo sta kaze SSL za 1500 e ??? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
.... nisam ni ja ( ...nemam FF
![]() voleo bih da je to sto pricas tako .... jer je stvar zaista bagatelno jeftina ....... Mada ja ne mogu da razlucim pravu 1176 od UAD a .... dok ne krenem da gazim .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Lekic
|
![]()
ma ovo je super sprava .. samo sto za nas koji radimo na PC-u bice tek u oktobru ove godine .. tj. krajem godine .. za sada ovo je dostupno samo za MAC
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focusrite Liquid mix | metalman | DSP forum | 10 | 01-02-2010 02:30 PM |
Focusrite Liquid-mix..utisci | sasaristic | DSP forum | 152 | 10-08-2009 02:10 PM |