Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2007, 09:05 PM   #1
sub
Member

sub's Avatar

Default LUNA2 nekad ili danas SCOPE HOME

dobio sam ovu spravu od drugara sa pricom da ne radi ili nece da se instalira,tako nekako...(jeste,dekro sam je hahah).
e sad, skinuo sam sa creamware-ovog sajta najnoviju verziju 4.5 drajvera koji je valjda validan za sve karte iz scope familije (scope home,project,pro. -> nekad luna, pulsar i ). kad krenem sa instalacijom,posle next>next>next dela mi izbaci da drajver nije nesto ok. onda dobijem opcije da izaberem STOP INSTALLATION ili CONTINUE ANYWAY. kliknem na kontiniju enivej i blokira mi komp. i opet. i opet.

e sad,jel ova scope home (luna) obicna kartica i da trazim drugi drajver ili je to i DSP pa ima neka fora ili je ovaj scope v4.5 drajver za te dodatne plaginove ili kako??.trenutno imam instaliranu deltu.ako to ima neke veze.

sta god da pomognete, dobro je
sub is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 10:18 PM   #2
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: LUNA2 nekad ili danas SCOPE HOME

Cao,
Poruka koju ti izbacuje je da drajver nije prosao win xp test bla bla,i to se javlja svima (meni se bar javlja pri instalaciji),ali kad kliknem continue anyway,sve se nastavlja normalno ... tako da ne znam koji je uzrok tome.Koju plocu imas?Sto se delte tice,to ne znam,moguce je da se te dve karte nesto medjusobno ne trpe.U sustini,probaj da promenis poziciju kartice u kompu,pa opet install.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 10:26 PM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sub View Post
dobio sam ovu spravu od drugara sa pricom da ne radi ili nece da se instalira,tako nekako...(jeste,dekro sam je hahah).
e sad, skinuo sam sa creamware-ovog sajta najnoviju verziju 4.5 drajvera koji je valjda validan za sve karte iz scope familije (scope home,project,pro. -> nekad luna, pulsar i ). kad krenem sa instalacijom,posle next>next>next dela mi izbaci da drajver nije nesto ok. onda dobijem opcije da izaberem STOP INSTALLATION ili CONTINUE ANYWAY. kliknem na kontiniju enivej i blokira mi komp. i opet. i opet.

e sad,jel ova scope home (luna) obicna kartica i da trazim drugi drajver ili je to i DSP pa ima neka fora ili je ovaj scope v4.5 drajver za te dodatne plaginove ili kako??.trenutno imam instaliranu deltu.ako to ima neke veze.

sta god da pomognete, dobro je
Da bi instalirao Scope 4.5, moras imati registrovan najmanje Scope 4.0. Ukoliko nisi registrovao Scope 4.0, za all key file se moras obratiti na rb@soniccore.com (Ralf) sa serijskim brojem svoje karte. Aktivacija se dobija za maximum 2-3 dana.

Driver mozes da instaliras na dva nacina.
Prvi je da ga instaliras manuelno, sa CD-a i potom instaliras Scope 4.5 patformu, a drugi je da jednostavno pokrenes instalaciju Scope Platforme i u jednom od par koraka imas opciju "instal driver"...
Koji god nacin da primenis, ne bi trebalo da bude problema, ako su karta i komp u redu...

Prilikom instalacije drivera dobices upozorenje da driver nije sertifikovan od strana Microsoft-a, ali... na to nema potrebe da obracas paznju, vec odaberes opciju da driver instalira u svakom slucaju. Tako je i sa instalacijom drivera za UAD i mnoge druge karte... za sve sto tata Gates nije pustio kroz schake
Old 18-04-2007, 12:46 AM   #4
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Da bi instalirao Scope 4.5, moras imati registrovan najmanje Scope 4.0. Ukoliko nisi registrovao Scope 4.0, za all key file se moras obratiti na rb@soniccore.com (Ralf) sa serijskim brojem svoje karte. Aktivacija se dobija za maximum 2-3 dana.

Driver mozes da instaliras na dva nacina.
Prvi je da ga instaliras manuelno, sa CD-a i potom instaliras Scope 4.5 patformu, a drugi je da jednostavno pokrenes instalaciju Scope Platforme i u jednom od par koraka imas opciju "instal driver"...
Koji god nacin da primenis, ne bi trebalo da bude problema, ako su karta i komp u redu...

Prilikom instalacije drivera dobices upozorenje da driver nije sertifikovan od strana Microsoft-a, ali... na to nema potrebe da obracas paznju, vec odaberes opciju da driver instalira u svakom slucaju. Tako je i sa instalacijom drivera za UAD i mnoge druge karte... za sve sto tata Gates nije pustio kroz schake
dobijanje key-a je dzabe? i uredno ce mi posle raditi 4.5? zar ne treba da se plati za sve od 4.0 i jace?
kVu is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2007, 07:54 PM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
dobijanje key-a je dzabe? i uredno ce mi posle raditi 4.5? zar ne treba da se plati za sve od 4.0 i jace?
Da... i ne Izmedju 4.0 i 4.5 nema razlike... tj razlike su kozmeticke... Znak i sl. ... all key fajlom za 4.0 mozes da instaliras 4.5, ali bez dodatnih efekata, samplera, synths-a koji idu uz 4.5...
Old 18-04-2007, 09:19 PM   #6
sub
Member

sub's Avatar

daj dva all key fajla, ooovde!

sa' cu da probam
Old 19-04-2007, 08:10 PM   #7
sub
Member

sub's Avatar

e ovako. pre svega, ovo nije luna 2 ovo je luna obicna,luna 1.
sad sam skinuo i instalaciju scope 4.0 verzije, i opet zabaguje i to tacno u onom trenutku kad mi javi da nemam instaliran drajver (isto kao i sa 4.5 verzijom) ,pa ima ispod opcija "install driver" i kad to kliknem posle toga zakuca. seljak.

jel treba da instaliram pre scope-a najobicniji standardni drajver za lunu?? koj nemam, jer nemam CD sa drajverom koji ide uz kartu.nisam dobio od drugara izgubio ga.
i pri tom drajver za lunu kao lunu nema ni na creamware-ovom sajtu.samo scope.

ili odma da racunam da kartica ne radi.

idekjuse?
Old 19-04-2007, 08:43 PM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sub View Post

idekjuse?
Nisi poslusao Idekjusa...
Idekjus ti je vec rekao...
Sto se tice Lune 1... da... postojala je nekada takva kartica... koja je, na svu srecu po tebe, hardverski ista kao i Luna 2, ili Scope Home... koliko se secam (nisam siguran, to je bas davno bilo), Luna 1 nema platformu koja radi pod win XP, ali, posto je razlika u DSP platformi, a ne u samoj karti, moze se upgradeovati u Lunu 2, ili Scope Home... uz doplatu koja mislim da nije velika... Nisam siguran, rekoh... mislim da bese tako nekako...

Verzije Software-a koje se zovu Luna, Pulsar... su za win 98 i ne rede pod win XP! Pod XP-om rade verzije sa imenom Scope 3.1 (a, b, c), Scope 4.0, Scope 4.5

Vec sam ti rekao... ako all key nemas, napisi mail, sacekaj kljuc... videces za sta je tvoja karta registrovana. Bez kljuca je ne mozes instalirati, kao ni bilo koju drugu DSP kartu...

Dakle, kada budes imao kljuc, pa samim tim znao da li je tvoja karta registrovana za Scope 4.0, ili ne, znaces i sta se desava...
Ako je registrovana za Scope 4.0, imas neophodne autorizacije (all key file), a instalacija ne uspeva, onda treba traziti problem dalje...

Dakle... poenta je jednostavna... Tvoja karta (da bi sve radilo kako valja) mora da poseduje registraciju za Scope 3.1, Scope 4.0, ili Scope 4.5... i pripadajuce autorizacije (ili all key file).

Prepisi serijski broj sa karte, posalji mail, zatrazi autorizaciju, pa ces videti sta ti zapravo imas...

Sto se tice drivera (platforme) Luna... imas to na njihovom FTP-u... ali vodi racuna da to (koliko se secam) ne radi pod XP-om, a i za to ti je potrebna autorizacija...

ftp://ftp.creamware.de/Software/prev...Versions/LUNA/

P.S. Ako ti uskoro padne na um da instaliras recimo CreamWare Triple Dat... karticu iz 90-ih za ISA slot... ne ocekuj pomoc u tome

Last edited by idekius; 19-04-2007 at 08:50 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2007, 09:08 PM   #9
sub
Member

sub's Avatar

Wink Re: LUNA2 nekad ili danas SCOPE HOME

e taaako, dvaput da mi kazes
tvrdoglavom je dvaput dovoljno.sad cu da uradim po instrukcijama i saljem mail sa zeljom da mi ne ochepe cenu neku svemirsku za taj upgrade u L2

hvala idekjuse
Old 01-07-2007, 01:26 PM   #10
bojanmil
Member

Ćaos!
Evo ovako... Izmedju "Scope Fusion Platform"-a verzije 4.0 i verzije 4.5 nema nikakve razlike, pa čak ni kozmetičke. Jednostavno se radi samo o broju uključenih plugin-ova. Ukoliko posedujete verziju 4.0, nema smisla gubiti vreme na download verzije 4.5 koja je velika oko 320MB.
Vlasnik sam karte iz Creamw@re porodice, ali mi se malo ne sviđa njihova politika poslovanja u kojoj smo mi, krajnji korisnici, najveći gubitnici. Ponekad mi se čini da Creamw@re pravi software sa rezervom. Naprave jaču verziju koju obogalje i takvu je prodaju, da bi kasnije pustili u prodaju prvobitnu neobogaljenu verziju i ponovo nam uzeli pare. A i s' tehničke strane sam razočaran, jer im sajt nikada nije bio gori. Oduvek je bio neorganizovan, ali je sada u totalnom raspadu. Čak se i na aktivacione ključeve sada mora čekati dok gospoda napi?u e-mail.
Razmi?ljam o prelasku na E-MU ili ne?to drugo, jer mi se sve čini da je Creamw@re na početku kraja...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules