|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav
Nisu mi jasne pozitivne vrijednosti (+10db) na tresholdu koji je na compressoru tipa Waves SSL, API i V-Series. Obicno sam do sada radio sa Sonoxom i inima kojima treshold ide u minus. Dali mi moze neko objasnit princip rada ovih tresholda... Guglo sam ali nista ![]() Pomagajte molim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
+ratio=expansion...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Aha znaci tako...ako zelim expander mod onda treshold u plus a ako hocu compressor mod onda normalno treshold u minus postavljam?
Ps. jel ima mozda neko nekakve literature o gore navedenim Waves emulacijama, SSL, API, Neve? Izgledaju poprilicno konfuzno za pocetnike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
prvo procitaj uputstvo, a vec imas i gotove presete pa se igraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pozdrav.
Gain svuda znaci isto, q svuda znaci isto... kao i svi ostali parametri.Odvoj vreme, prosvrljaj po rumskom sve pise.Ili postavi konkretno pitanje pa da budemo od pomoci
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Koristi sluh, ne filozofiraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ma normalno, vec cackam, cackam
![]() ![]() Samo ako mi mozete potvrdit ono od gore: za expander - treshold u plus, za kompresor - treshold u minus jel? ps. vidim SSL E-Channel nema make up gain. Da koristim onaj dole lijevi Out Fader kao make up gain? I jos cisto iz radoznalosti vidim da SSL E-Channel i V-Comp nemaju Attack parametar. Pretpostavljam da su na Auto? Hvala svima na odgovrima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vibrator
|
![]()
najbolje kreni od nekih klasicnih kompresora i prvo ih dobro upoznaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
eeee da nije mozda treshold na doticnim kompresorima izrazen u dBU (analogni svijet) umjesto dBFS (digitalni svijet)???
Jel to razlog pozitivnim vrijednostima na tresholdu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |