|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nadam se da sam na pravom dijelu foruma. Ja inače nemam previ?e veze s gitarama, a ni pojma o istima, ali me kolega zamolio da vas priupitam za savjet/preporuku. Naime, tra?i procesor. Treba mu za ga?u. Ima gitaru (Ibanez) i pojačalo (Marshall 60W). U procesor bi ulo?io 200-300 ? s tim ?to ima privilegiju kupovine na eBay-u (preko rodbine u Njemačkoj) - dakle, mo?e i rabljeno. Koliko sam sku?io drive bi uzimao s pojačala, a procesor mu treba za reverb/delay/chorus/flanger. Molio bih va?e preporuke cijenjeni gitaristi.
Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja bih uzeo Line6 PODxt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ako mu samo treba procesor za efekte onda je bolja opcija BOSS GT6 ili tako nesto? (Ne znam tacan naziv ali BOSS ima procesor koji sluzi samo za efekte, znaci bez emulacija pojacala)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako mu je bitno samo za live onda je po meni
najbolje pazariti nekoliko kvalitetnih pedala a za tu kintu ima da napravi sjajan setup,jedna ili dve distorzije(boss ds-1 i metal zone recimo), dunlop wah,flanger,chorus,reverb i delay. nishta mu vishe ne treba a imace sigurno bolji zvuk nego da pazari neku digitaliju(procesor). Ja sam uvek pre za tu varijantu sa pedalama nego za procesor. Al ajde,moze da prodje GT6,ima tu i Korgova,Digitecha itd. Moze da potrazi i PODxt Live mada je on skuplji ali moze da se nadje na netu i polovan,to bi mu bilo best buy,za zive svirke lepo poiskljuchuje simulacije kutija i ampova a ostavi samo efekte i to je to za ubadanje u pojachalo. A i GT6 ima simulacije ampova i kutija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hvala za sada na komentarima (i prijedlozima). Dakle, u igri su Line6 podXT (oko 330 €) i BOSS GT6 (oko 300 €). Recimo da odgovara taj cjenovni rang (s tim što je podXT Live cca 470 €). Da li uzimati u obzir još koji model (nešto od Digitech-a, Korg-a, Zoom,...)?
Last edited by makaay; 01-10-2006 at 11:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]()
Imao u par prilika da probam BOSS GT-6. Postoji npr. SPDIF out na istom, ?to i nije tako lo?a opcija. Jedina moja zamerka je ?to su efekti u 2 dela (FX1, FX2), pa kad sam hteo da iskombinujem kompresor sa jo? nekim efektom (ko će da se seti koji je bio), nisam uspeo jer je bio u istom delu (FX2) kao i kompresor. E, sad ko zna ?ta sam ja to poku?avao.
![]() ![]() ![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 02-10-2006 at 12:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
@makaay E,ne spominji zooma molim te ![]() |
|
![]() |
![]() |