|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
To je bio album koji me je svojevremeno impresionirao! I sa tehnoloske i sa muzicke strane. Za to vreme revolucionarno-napredno izdanje, za sve nas klince koji smo sanjali o napretku tehnologije u muzici.
Koliko se secam, to je bila prva primena midija kod nas??? Jos uvek se secam radio emisije na 202-ojci, kada je jedan od vas dvojice pricao sta je zapravo midi i kako se sa njim radi... kako je bitno poznavanje instrumenta koji se emulira, da bi to sto vernije zvuchalo... Bio je to stvarno veliki korak u muzici kod nas za ono vreme... Jos uvek imam u glavi kompozicije "Good Morning\Night Delta", "Traffic", " Right On Time"... Cuo sam da je taj projekt radjen na Atariju Mega ST2? Da li je to tacno???
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 17-04-2007 at 01:24 PM. |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
heh, i ja sam kao tinejdzer pametno potrosio dzeparac na ovaj album.
zadovoljstvo je imati ovakvog gosta, veliki pozdrav. |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ah evo nadjox na hub-u delta project , pa da upotpunim rupu ...
pitanje za sve koliko je bilo ovakvih projekata sem laze i delta project-a ??? evo sad slusam track 1 (valjda good morning delta) , znam ovo ... nego koja je televizija koristila ovo kao podlogu za nesto ??? nesto mi pada na pamet 3K ...
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 17-04-2007 at 10:28 PM. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ceo album je uradjen u mojoj sobi, u sada srusenoj zgradi u Prote Mateje br3, gde je sada parkiraliste, a u toj sobi smo Sanja Ilic i ja proveli 3 letnja meseca, sa manjim pauzama, zavrsili album, i kasnije ga smiksali noseci ceo MIDI setup, u nasem studiju u Visnjickoj Banji, a sound engineer je bio australijanac Theodor Yanni, koga smo "od svoje love" i platili, a platili smo i izradu omota. Zanimljivo je da je to i danas najprodavaniji album domace instrumentalne muzike, jer je sa prekidima u stampanju, i svim problemima na koje je nailazio tada bio prodat u neverovatnih 18.600 primeraka, a prodaje se i danas, u re-izdanju na CD-u, posto je izasao naravno kao vinil i kaseta...Ne bih vise da smaram, ali ako vas interesuju tehnicki detalji, secam se uglavnom svega, jer smo probijali "debeo led" ne samo ovde, nego i u Evropi...
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Takodje bih pozdravio gosta
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Golden Age Project Pre-73 | den | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-07-2010 09:58 AM |
UAD-1 project - 399.99 $ | idekius | DSP forum | 5 | 28-01-2005 01:31 PM |