|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Planiram kroz kratko vrijeme kupiti neki bolji audio interface, a u svrhu amaterskog snimanja svog benda (trio + eventualno jo? jedan pridru?eni član). U zadnje vrijeme pratio sam ?to se sve nudi na tr?i?tu, pa sam zaključio da bi za moje potrebe bio dovoljan neki FW uređaj tipa Presonus FIRESTUDIO, Focusrite SAPHIRE 26 I/O, ili sa PCI sučeljem npr. MOTU 2804mk3. Dakle, u rasponu od cca 700-900 eura. PC konfiguracija je Intel P4 2.8, 2 Gb ram, matična ploča Intel, HD 2 x 80GB i 1 x 160GB, da dalje ne nabrajam.... Eto, ako me netko mo?e posavjetovati koja je od tih 3 najpouzdanija ?to se tiče ASIO drivera, koja ima najmanju latenciju i sl. Tehničke karakteriastike sam proučio i pročitao manual od sve 3, tako da me samo interesira Va? susret sa ovim spravama, iskustva u praksi i problemi koji se eventualno javljaju. Srdačan pozdrav svima, Chris p.s. nemojte biti grubi, ipak je ovo moj prvi post.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dao bih prednost karticama sa PCI suceljem posto imas desktop racunalo, ali nije presudno. Malo razgledaj forum na tu temu ima dosta postova o tome. Btw. Za tu lovu mozes ici i na RME.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Sta znaci " 24 kanalni studio"?
Zelis u isto vreme imati 24 inputa ili outa? Ili i jedno i drugo? Ili ni jedno ni drugo? Zelis da mozes istovremeno da slusas 24 kanala u sekvenceru? Moras da budes precizniji kada trazis savet da bi mogli da ti ga damo. Spomenes 24 kanala i osmokanalne sprave... U tom slucaju ti trebaju 3 takve, a to onda nije 700 evra. Cini mi se da baratas terminologijom od pre petnaestak godina, ali nista zato. Pitaj ponovo, pa cemo da vidimo ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ko bi mogao da mi napravi kvalitetni 8-kanalni Line Pad? | mildan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 21-01-2009 12:34 PM |
Vokal Mix - Savjet | Laert | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 02-10-2007 12:10 PM |
..predlog za 8-kanalni mixer.. | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 04-02-2006 03:56 PM |