Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2007, 11:13 AM   #1
chris1
Junior Member

Default Savjet za kućni 24 kanalni studio

Pozdrav,
Planiram kroz kratko vrijeme kupiti neki bolji audio interface, a u svrhu amaterskog snimanja svog benda (trio + eventualno jo? jedan pridru?eni član). U zadnje vrijeme pratio sam ?to se sve nudi na tr?i?tu, pa sam zaključio da bi za moje potrebe bio dovoljan neki FW uređaj tipa Presonus FIRESTUDIO, Focusrite SAPHIRE 26 I/O, ili sa PCI sučeljem npr. MOTU 2804mk3. Dakle, u rasponu od cca 700-900 eura. PC konfiguracija je Intel P4 2.8, 2 Gb ram, matična ploča Intel, HD 2 x 80GB i 1 x 160GB, da dalje ne nabrajam.... Eto, ako me netko mo?e posavjetovati koja je od tih 3 najpouzdanija ?to se tiče ASIO drivera, koja ima najmanju latenciju i sl. Tehničke karakteriastike sam proučio i pročitao manual od sve 3, tako da me samo interesira Va? susret sa ovim spravama, iskustva u praksi i problemi koji se eventualno javljaju. Srdačan pozdrav svima,
Chris
p.s. nemojte biti grubi, ipak je ovo moj prvi post....
chris1 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 09:35 PM   #2
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Savjet za kućni 24 kanalni studio

Quote:
Originally Posted by chris1 View Post
Pozdrav,
Planiram kroz kratko vrijeme kupiti neki bolji audio interface, a u svrhu amaterskog snimanja svog benda (trio + eventualno jo? jedan pridru?eni član). U zadnje vrijeme pratio sam ?to se sve nudi na tr?i?tu, pa sam zaključio da bi za moje potrebe bio dovoljan neki FW uređaj tipa Presonus FIRESTUDIO, Focusrite SAPHIRE 26 I/O, ili sa PCI sučeljem npr. MOTU 2804mk3. Dakle, u rasponu od cca 700-900 eura. PC konfiguracija je Intel P4 2.8, 2 Gb ram, matična ploča Intel, HD 2 x 80GB i 1 x 160GB, da dalje ne nabrajam.... Eto, ako me netko mo?e posavjetovati koja je od tih 3 najpouzdanija ?to se tiče ASIO drivera, koja ima najmanju latenciju i sl. Tehničke karakteriastike sam proučio i pročitao manual od sve 3, tako da me samo interesira Va? susret sa ovim spravama, iskustva u praksi i problemi koji se eventualno javljaju. Srdačan pozdrav svima,
Chris
p.s. nemojte biti grubi, ipak je ovo moj prvi post....

Dao bih prednost karticama sa PCI suceljem posto imas desktop racunalo,
ali nije presudno. Malo razgledaj forum na tu temu ima dosta postova o tome.
Btw. Za tu lovu mozes ici i na RME..
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 09:51 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Savjet za kućni 24 kanalni studio

Sta znaci " 24 kanalni studio"?

Zelis u isto vreme imati 24 inputa ili outa? Ili i jedno i drugo? Ili ni jedno ni drugo? Zelis da mozes istovremeno da slusas 24 kanala u sekvenceru?

Moras da budes precizniji kada trazis savet da bi mogli da ti ga damo.
Spomenes 24 kanala i osmokanalne sprave... U tom slucaju ti trebaju 3 takve, a to onda nije 700 evra.
Cini mi se da baratas terminologijom od pre petnaestak godina, ali nista zato. Pitaj ponovo, pa cemo da vidimo

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules