Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2007, 12:50 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Ludo i brzo

Evo ga jedan TrashMetal rad of mine. Bend se zove Final Thougt i jaako su mladi. Pesma je snimljena za 10ak sati rada i smixana za sat i po (surova pravila ekonomije). Sve u svemu, čini mi se ima nekog ?meka
http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ

P.S: ?ivio Fairchild!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2007, 03:11 PM   #2
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Ludo i brzo

simpa mi je stvar. ove trash vokale inache ne podnosim ali osatak je dobar. Obzirom kako brzo radish... svaka chast.
Old 07-02-2007, 09:43 PM   #3
mix 158
Junior Member

narode potrebno mi je objasniti kako da zastitim svoje pesme jer planiram da ih prodam,rec je o textu pa mi pomozite molim vas please
mix 158 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2007, 10:50 PM   #4
Mitjovan
Member

Mitjovan's Avatar

Pa to bas nema neke veze sa topicom, ali odes u Zavod za zastitu intelektualne svojine, Zmaj Jovina ulica, kod PMF-a, uzmes prijavu, doneses disk ako je muzika, ili text, das trista dinara i dobijes potvrdu!

Ontopic
Dobra je produkcija, kad si rekao thrash, mislio sam old school kanta produkcija, podrum-moje-keve fazon, ali ovo je cool!
Bas je onako, moderno, in-the-face, vuce na neki moderni americki death
Mitjovan is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2007, 11:30 PM   #5
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Uffff.....opasno si ga odradio...leglo je sve na svoje mesto a zvuci i onako ....garage sirovo.I bend je bas kako treba...mozda malo vokal kad vristi ... Cestitke..
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2007, 11:44 AM   #6
davormen
Member

davormen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
Evo ga jedan TrashMetal rad of mine. Bend se zove Final Thougt i jaako su mladi. Pesma je snimljena za 10ak sati rada i smixana za sat i po (surova pravila ekonomije). Sve u svemu, čini mi se ima nekog ?meka
http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ

P.S: ?ivio Fairchild!
nije mi jasno kako si uspeo ocuvati toliko bass-a i low-mid-a ako si koristio fairchild-a... salu na stranu, uzimajuci u obzir vreme za koje je radjeno - odlicno, svaka cast!
moj ukus je nesto drugaciji - ipak volim to malo cistije - gitare su maaalko zamuljane i gubi se svaka definicija kad vokal uleti i ja licno volim malo svetliji balans... a i moglo je biti odsvirano bolje (pogotovo bubnjevi), ali ti na to nemas uticaj... no, ovo su samo sitne zamerke... sve u svemu, odlicno...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2007, 11:47 AM   #7
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

bubanj malen, gitare nemarne.

bas gitara ok...boja gitare ok (daj par detalja kako su snimane?)

najvise bodu usi bubnjevi i ocajni overi...i disanje snimke...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2007, 01:27 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Ovako, fala na lepim rečima, evo par detalja.
Bend je nastao dva dana pre snimanja bubnja, tako ?to je dečko koji bio član benda koji je dobio nagradu od televizijie, skupio ortake na dve probe čisto da prođu pesmu. Svi imaju po 17-18 godina, i ono, uče se
Bubanj je sniman u sali studija 2 na metropolisu (biv?i klub oh cinema), bez klika, istovremeno sa bass gitarom (Fender Rumble pojačalo i neka aktivna bass gitara).. Čuku vremena su deca imala da se igraju i usnimavaju neke tejkove od kojeg smo izabrali najmanje lo?.. Overheadi su snimani sa C1000 i to preko HD24 tako da ni?ta značajno pametno nije moglo izaći iz njih.. u mixu sam poku?ao da ih osvetlim, ali je takvih govana pokuljalo ozgo, da sam odmah odustao, i lepo ih sakrio.. a i svirka činela je takva, prljava i nemarna..

gitare su snimane sa squierovom kopijom Les Paula, ali probran komad, telo i vrat iz komada, mahagoni, sa Seymour designed magnetima (to pi?e na humbuckerima). Snimane su lineout izlazom iz combo Rendalla (ne sećam se oznake modela, al mislim da je imao lampe u preampu) .. Preko tog signala je nalepljena gitarrigova simulacija kabineta, i ne?to opake kompresije i ekvalizacije.. naravno, svirane su dve ruke unis, levo i desno, mada se nismo mnogo trudili oko same tačnosti, jerbo nije bilo vremena Bass gitari je dodan Wavesov RBass da malko zamudi, a vokal je sniman preko Sennheiser evolution e835 i Behringerovog malog mixerčića, onaj najmanji od samo dva preampa.. Čak nije ni?ta značajno komprimovan po kanalu, samo je tu i tamo liznut Cambridgeom..

Ka?em, nije komprimovano previ?e po kanalima jerbo je preko mastera uleteo Fairchild, nagaren do daske, igla se ne vraća On je napravio tu napucanost, in da face, pre je sve bilo mlitavo i gara?no.. On je zaslu?an i za pumpanje, koje je manje vi?e i bila moja ?elja, jedino mi je na par mesta na brejkovima pobegao release Fairchilda, i to bi se dalo srediti da sam se malko potrudio u WaveLabu (komprimovao deo po deo).. Bubanj jest malko iza, ali kad treba da zakuca, on zakuca i to sa stavom.. Uglavnom je čist signal, jedino je malko trigerovan dobo? (zbog onog haos dela na sredini, kad je mali isproma?ivo sve ?to je mogo), noga je sa mikrofona cela (d112).. inače, mikrofoni za bubanj su bili vezivani na Allen&Heath Mix Wizarda..

@Davormen- nisam primetio da mi Fairchild istanjuje stvari, mada, kad razmislim, prva verzija mixa i jest bila dosta svetlija nego ?to sam ?eleo..

E sad, ?to se definicije gitara i pozadine bubnja tiče, poslu?ajte pesmu Duality od Slipknota, koja je meni bila neki orijentir za prljavost.. Daleko je ovo od ove nove američke ?kole programiranih bubnjeva i hirur?ki čistih gitara, jer nam to ni nije bio cilj... vi?e se i?lo na prljavost i sirovost, i sa obzirom na umeće muzičara i opremom koja je kori?ćena, kao i raspolo?ivim vremenom, ja sam prilično zadovoljan
Old 08-02-2007, 01:31 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

btw, gitare i bass su u C štimu
Old 08-02-2007, 01:34 PM   #10
Mitjovan
Member

Mitjovan's Avatar

Sta mu dodje Fairchild? Plug-in, ili neki hardware?

Edit: Prvo sam i mislio na Slipknot, al` reko` necu da lupam da me neko ne naduva! hehe

Edit 2: Evo nadjoh sta je Fairchild

Last edited by Mitjovan; 08-02-2007 at 01:37 PM.
Mitjovan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules