|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Evo ga jedan TrashMetal rad of mine. Bend se zove Final Thougt i jaako su mladi. Pesma je snimljena za 10ak sati rada i smixana za sat i po (surova pravila ekonomije). Sve u svemu, čini mi se ima nekog ?meka
![]() http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ P.S: ?ivio Fairchild! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Psiho
|
![]()
simpa mi je stvar. ove trash vokale inache ne podnosim ali osatak je dobar. Obzirom kako brzo radish... svaka chast.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
narode potrebno mi je objasniti kako da zastitim svoje pesme jer planiram da ih prodam,rec je o textu pa mi pomozite molim vas please
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pa to bas nema neke veze sa topicom, ali odes u Zavod za zastitu intelektualne svojine, Zmaj Jovina ulica, kod PMF-a, uzmes prijavu, doneses disk ako je muzika, ili text, das trista dinara i dobijes potvrdu!
![]() Ontopic Dobra je produkcija, kad si rekao thrash, mislio sam old school kanta produkcija, podrum-moje-keve fazon, ali ovo je cool! Bas je onako, moderno, in-the-face, vuce na neki moderni americki death ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Uffff.....opasno si ga odradio...leglo je sve na svoje mesto a zvuci i onako ....garage sirovo.I bend je bas kako treba...mozda malo vokal kad vristi ... Cestitke..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() moj ukus je nesto drugaciji - ipak volim to malo cistije - gitare su maaalko zamuljane i gubi se svaka definicija kad vokal uleti i ja licno volim malo svetliji balans... a i moglo je biti odsvirano bolje (pogotovo bubnjevi), ali ti na to nemas uticaj... no, ovo su samo sitne zamerke... sve u svemu, odlicno... ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
bubanj malen, gitare nemarne.
bas gitara ok...boja gitare ok (daj par detalja kako su snimane?) najvise bodu usi bubnjevi i ocajni overi...i disanje snimke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
Ovako, fala na lepim rečima, evo par detalja.
Bend je nastao dva dana pre snimanja bubnja, tako ?to je dečko koji bio član benda koji je dobio nagradu od televizijie, skupio ortake na dve probe čisto da prođu pesmu. Svi imaju po 17-18 godina, i ono, uče se ![]() Bubanj je sniman u sali studija 2 na metropolisu (biv?i klub oh cinema), bez klika, istovremeno sa bass gitarom (Fender Rumble pojačalo i neka aktivna bass gitara).. Čuku vremena su deca imala da se igraju i usnimavaju neke tejkove od kojeg smo izabrali najmanje lo?.. Overheadi su snimani sa C1000 i to preko HD24 tako da ni?ta značajno pametno nije moglo izaći iz njih.. u mixu sam poku?ao da ih osvetlim, ali je takvih govana pokuljalo ozgo, da sam odmah odustao, i lepo ih sakrio.. a i svirka činela je takva, prljava i nemarna.. gitare su snimane sa squierovom kopijom Les Paula, ali probran komad, telo i vrat iz komada, mahagoni, sa Seymour designed magnetima (to pi?e na humbuckerima). Snimane su lineout izlazom iz combo Rendalla (ne sećam se oznake modela, al mislim da je imao lampe u preampu) .. Preko tog signala je nalepljena gitarrigova simulacija kabineta, i ne?to opake kompresije i ekvalizacije.. naravno, svirane su dve ruke unis, levo i desno, mada se nismo mnogo trudili oko same tačnosti, jerbo nije bilo vremena ![]() Ka?em, nije komprimovano previ?e po kanalima jerbo je preko mastera uleteo Fairchild, nagaren do daske, igla se ne vraća ![]() ![]() @Davormen- nisam primetio da mi Fairchild istanjuje stvari, mada, kad razmislim, prva verzija mixa i jest bila dosta svetlija nego ?to sam ?eleo.. E sad, ?to se definicije gitara i pozadine bubnja tiče, poslu?ajte pesmu Duality od Slipknota, koja je meni bila neki orijentir za prljavost.. Daleko je ovo od ove nove američke ?kole programiranih bubnjeva i hirur?ki čistih gitara, jer nam to ni nije bio cilj... vi?e se i?lo na prljavost i sirovost, i sa obzirom na umeće muzičara i opremom koja je kori?ćena, kao i raspolo?ivim vremenom, ja sam prilično zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
btw, gitare i bass su u C štimu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Sta mu dodje Fairchild? Plug-in, ili neki hardware?
![]() Edit: Prvo sam i mislio na Slipknot, al` reko` necu da lupam da me neko ne naduva! hehe Edit 2: Evo nadjoh sta je Fairchild Last edited by Mitjovan; 08-02-2007 at 01:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Brzo pitanje Rode NTK ili K2? | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 19-01-2009 11:54 PM |
Ludo i brzo 2 | davormen | Promocija radova | 17 | 17-03-2007 03:41 PM |