|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!!
Nadam se da je ovo odgovarajuci podforum za ovakve stvari. Cini mi se da su i ostale gitarske ne-striktno-produkcijski-orijentisane teme ovde ![]() Nedavno sam kupio delay pedalu. Vuce previse struje (izmerio sam ~100mA) pa baterije vise ne dolaze u obzir. Moje pedale zajedno vuku oko 190mA(mereno, nisu one cifre sto daje proizvodjac) sto znaci da bi mi neka [Boss adapter od 200mA + daisy chain kabl] kombinacija verovatno radila posao. Da li neko zna za neku alternativnu, a dostupnu varijantu? Nesto oko 1A(da ostane "prostora" za jos), a da je pravljeno za upotrebu sa muzickim uredjajima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
radi bez problema kod mene jedno 6-7 godina... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja koristim adaptirani ispravljač od neke stare SEGA-e za delay pedalu. Probaj mo?da tako ne?to, od starog kućnog računara koji je crkao, pa da? nekom da ga sredi. Ti ispravljači su dobro ?ljakali.
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]()
Glavno da ti baterija izdrži par sati za svirku
![]() Najjednostavnije nabavi adapter od tog proizvođača za taj uređaj. Na poleđini pedale ti mora pisati sa kakvim adapterima radi i tvornički modeli (bar na Bossovim). Naručiš to za par desetaka eura izvana i sisugran si da radi optimalno. ![]() Quote:
Ali stvar je počela abnormalno šumiti. ![]() Nema nego original uzeti... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ja Sam Napajanje Resio Kupovinom Boss Bcb Kofera.kosta Oko 120 Eura,uz Njega Se Dobije Sve (adapter,kablici Za Povezivanje Pedala...). Moze Komotno Stati Cetiri Pedale Plus Wah, A Mislim Da Se Moze Uglaviti I Peta.extra Je Stvar,zauvek Sam Se Resio Baterija I Guzve Sa Kablovima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
sve dok ti na isti ne stane mrcina od 100+ kila i polomi ti koferche jer je isti izradjen od plastike sumnjivog kvaliteta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Plastika jeste maaaalo losija,ali jedini deo koji se moze polomiti su zabice kojima se kofer zatvara.
Moj savet je: STANITE POZADI,IZA BASISTE ILI KLAVIJATURISTE, tako ste zasticeni od stokilasa a i pojacalo je na dohvat ruke! ![]() Naravno,kad u klubu ima bine sve je suuuuper! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Kao prvo - Boss-ove delay pedale neće raditi sa bilo kojim ispravljačem. Sa originalnim naravno da hoće ali sem sa njima radiće i sa onima koje u sebi imaju stabilizator. Ako ispravljač nema stabilisano napajanje na izvodu pedala se ponaša kao da radi, znači pali i gasi led diodu (on/off indikator) i propušta ton "kroz sebe" ali nema "ponavljanja". Recimo Zoom-ovi ispravljači za 505-ice ne rade sa DD-ovima.
Jednostavno uzmi bilo koji ispravljač od 500 ili 1000 mA i rešio si problem napajanja za sve pedale ma koliko ih imao. Moja ti je preporuka da samo obratiš pažnju na dve stvari: američki uređaji umaju da imaju obrnut polaritet na utičnici (tamo gde je + je - i obrnuto) i ispravljači za Alesis-ove uređaje koji daju naizmeničnu a ne jednosmernu struju (nemaju Grec). Što se tiče "stacioniranja" pedala po bini probaj da upotrebiš dvostrani selotejp i tako im sprečiš pomeranje a kablove pričvrsti tapetarskim selotejpom (lako se skida i ne ostavlja lepak po zalepljenoj površini). Evo kako sam ja to rešio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Jedino što ćeš za koju godinu potrošiti trake koliko košta čestit pedal board!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |