|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Najpre bih ?eleo da pozdravim sve foruma?e.
U velikoj sam nedoumici, već 4.godine koristim M-Audio 1010LT i smatram da je krajnje vreme da promenim istu. Pre svega radim u kućnom okru?enju narodnu folk muziku sa 12-20 audio kanala i oko 10.midi kanala. Od audio kanala tu su vokali, duvački instrumenti, harmonike i slično. Uvek sam mastere odnosio u profesionalnije studije na mastering i post-produkciju, pa bih ?eleo da to sada sve sam radim kod kuće jer mislim da sam ste stekao dovoljno iskustva i znanja da to sam radim. U ovim sam vodama već nekih 10.godina ali sam totalno neodlučan koji sledeći hardver da pazarim. Sve sugestije su dobro do?le. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
po meni creamware pulsari sa tc power pulsar i UAD :] jes' da kosta ali mislim da bi to bilo to ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
daj malo više detalja, da li ti i koliko treba više kanala na ulazu i izlazu..
moja neka preporuka ti je RME FireFace 800 plus UAD ili nešto od srodne DSP bratije nešto jeftinijie (sa samo 2 kanala ulazno-izlazna) je RME 9632 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Da, sta ti najvise smeta kod LT?
Trebalo bi da je to stabilna karta, ali sa ne bas sjajnim konvertorima. Koliko ti ulaza/izlaza treba? Bolje od toga su delta 1010 (odlican odnos cena kvalitet), presonus firepod, pa digi002r, fireface 800..... i gomila sprava oko presonusa (focusrite, emu......), pa imas i motu...... daj malo detalja..... Uad obavezno.....
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Najvise mi kod 1010LT smeta sto nema izlaz za slusalice i
za moj pojam ne bas kvalitetni AD/DA konvertori, zatim nepostojanje nikakvog "mixera" osim samih podesavanja u control-panelu 1010LT. Inace mozda je krajnje vreme izaci iz te klase kartica i nabaviti nesto bolje i kvalitetnije do 1000.eura.Postoji mogucnost i da zadrzim 1010LT zbog stvarno velike stabilnosti i kompatibilnosti sa svim aktuelnim softverima i PC. Ukratko, nadogradnja na nesto osetno kvalitetnije do 1000.eura i sa sto vise originalnog softvera i plug-inovima. Kakva bi bila kombinacija 1010LT + UAD ? Hvala vam na postovima i misljenjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
Pa ne bi ti nikakvu osetnu razliku u snimanju donela kupovina UAD-a, obzirom da su ti pluginovi namenjeni najvise mixu i obradi zvuka. Dakle, ako ti je potrebno unapredjenje mix uslova, onda slobodno prvo kupi UAD pa razmisljaj dalje. Ukoliko nisi zadovoljan samim uslovima usnimavanja, definitivno ti je u tom budzetu najbolje resenje RME FIREFACE 800, ima izlaz za slusalice i veoma dobre konvertere. Ima i svoj sopstveni mixer za interni routing, fenomenalno fleksibilan, i sto je meni najdraze, VEOMA STABILAN...
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam na sugestijama i predlozima.
Moze li neki link u vezi RME FIREFACE 800, gde se kod nas moze nabaviti i po kojoj ceni i tako to. Zeleo bih da sto podrobnije saznam kakav je taj interfejs i koje mogucnosti ima. Da li bi bilo dobro da za pocetak zadrzim i Deltu 1010LT, kako bi se zajedno slagale u sistemu ? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
A sta posle...? | AVaX | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:17 AM |