|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ovako suma je 10k uzeo sam profakturu koja jos moze da bude promenjena u tom rangu cena pa cisto da pitam za misljenje da li sam negde omasio ipak na ovom forumu ima dosta vise ljudi sa vecim iskustvom,samo ako su voljni da prokomentarisu opremu.Nesto od opreme imam a to je FF400 i jos po nesto nebitno,monitore itd.
1)UAD 6176 shannel strip(gitare iz pojacala cak i neki vokali) 2)ALESIS HD24(planiram da radim zive koncerte i snimanje proba) 3)RME OCTAMIC II 8 ch adat 4)NEVE 8801 producer pack(vokal itd... za sve) 5)ATM 250 D DUAL DRUM MIC(kondezator i dinamicki u istom kucistu) za bas bubanj i bas gitaru 6) Sennheiser MD 421X2 tom 7)SE 1 A STEREO PAR overhead 8)Shure SM 57 X2 dobos i hh 9)SE GEMINI ll mic glavni za vokal Last edited by grada27; 15-05-2008 at 11:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
sad ce da ti kazu da je gemini II bzvz.. al ne veruj zlochincima!
![]() ubaci i ev re20 da mozesh malo da kombinujesh na pojachalima.. koji monitoring imash? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ajde malo ovo blize objasni, nije mi jasno na sta si tacno mislio,zar to nije radijski mic sto se tice GEMINIJAII kupio me kako izgleda,ali ga nisam cuo kako radi i onako treba imati vise mikrofona,bice jedan od..
ova kombinacija pre ampa mislim da je ok valjda cu moci da ih kombinujem njihove eq,kompresore.Steta sto nemam love jos za jedan analog summing ustvari video sam nesto jeftino http://www.smproaudio.com/index.php?...ask=view&id=26 za to bih mozda i imao ali da li ima smisla uzimati tako nesto bez kvalitetnog ad/da ili barem samo ad gde bih snimak vratio nazad u komp mixduown,mada bilo bi lepo i slusati preko istog konvertera,jos nesto zanima me razlika izmedju aktivnog I pasivnog summinga? Veliki pozdrav! ps:monitori su ovi trenutno i jako sam zadovoljan kako rade, iako mali imaju odlican i precizan basshttp://www.musik-produktiv.ch/downlo.../Imagefoto.jpg Last edited by grada27; 17-05-2008 at 11:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
kolko znam, razlika izmedju pasivnog i aktivnog sum mixera je da ti ne dodaje neku preteranu boju.. al nemoj me drzati za rech, verovatno lupam gluposti..
![]() re20 jeste standard u broadcast industriji, ali veruj mi.. ortak mi doneo tako iz zezanja.. i ostao sam na njemu shto se tiche pojachala, pa chak i nekih bek vokala.. evo, imam oba mikrofona, pa mozesh da dodjesh da vidish kako rade.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Mikrofoni su za sada sasvim ok,jedino sto me zanima je NEVE 8801 da li za te pare uzeti nesto drugo,ili ostati ne njemu,veliki je problem i nabaviti neku komponentu ovde,ovoga trenutno ima u prodavnici, tako da sam se odlucio za to,ako neko misli da sam mogao i bolje da prodjem i da gresim sto uzimam njega ,da za te pare mogu puno vise da dobijem, neka kaze puno bi mi pomogao!
Hvala na pozivu HeatMan,bas me zanima kako zvuci GEMINI II javi mi kad budes mogao na pm, gledaj da bude subota ili nedelja. Veliki pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Sto se tice mikrofona, ne bih zanemario ni Brauner-a AE.
Sto se tice NEVE-a, negde na forumu sam procitao da se za te novce, moze pazariti bolji channel strip. Za oko mi je zapao Buzz Audio ARC 1.1, koji sudeci po cenovniku jednog madjarskog site-a za internet prodaju kosta i manje od Neve-a. Predlog: Ne zuri sa kupovinom, jer, ukoliko ne budes zadovoljan, skupe sprave se tesko prodaju. Pozz. PS: Javi se i dodji da probas Brauner-a. Heatman i ja smo u istom kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni je jedino zapelo za oko to da hoces staviti SM57 i na hihat! Ja probao i nije mi se bas svidjelo. Ustvari, ocajno je bilo u usporedbi s bilo kojim kondenzatorskim stapicem (SDC-om). Tvrdo ce ti zvucati. Mozda za 200 eura otprilike da uzmes Oktavu 012 s jednom kapsulom. Sjajan mikrofon za male pare.
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Da sto se tice 57 ce, cist kompromis,a i dva umesto tri Sennheiser MD 421,jedan cu morati da pozajmim
![]() Veliko hvala za savet,kod mene je specifican slucaj mogu da placam samo preko firme, tako da ne mogu mnogo da biram, sto ce reci, samo sto Artist moze ili neka druga kuca da nabavi ![]() ![]() Pozdrav! Last edited by grada27; 17-05-2008 at 11:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Oktave MK 012 i AKG C 451 su prodavali u Artistu. Proveri da li i sada mogu da ih nabave.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Imam Neve 8801,slobodno ga pazari,radi fenomenalno!
Buzz ne sumnjam da radi super takodje,ima ih par koji tvrde da je bolji,ali dok ne cujem licno,uvek takve ocene pripisujem licnom ukusu.Medjutim, jedno sam siguran,a to je da cak i ako je mozda bolji,sigurno nije toliko bolji koliko je skuplji. Pazari Neve,i ne sekiraj se. Pozz ps Gemini takodje imam,mikrofon radi za sve pare,takodje ga pazari,neces pogresiti(ali naravno,nikad nije lose imati jos koji) Last edited by vly; 18-05-2008 at 11:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odabir opreme.. | DADDY Z | Slobodan Milunović - Boban | 11 | 03-06-2009 11:33 PM |
Predlog opreme? | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 15 | 08-03-2008 10:23 PM |
Preporuka opreme | peraZdera | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 05-11-2006 06:59 PM |
Iznajmljivanje opreme | davormen | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 24-01-2005 09:07 AM |