|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Danas sam pazario : DIMM 1GB DDR/400MHz Kingston ValueRAM, 184-pin, PC3200, CL3 (3-3-3), double sided, unbuffered non-ECC, 2.6V, LifeTime Warranty
Ubo u ma?inu AMD Burton 2500XP+ na asusovoj a7v8..ne?to ne?to, ploči.. Prvo nije hteo da digne sistem, dokle god nisam promenio slot.. zatim je sve lepo proradilo.. Nastavih da radim na drugoj ma?ini, i dosetih se da instaliram waves na mom kompjuteru ne bi li ga probao vući sa FX teleportom (ovo je nedelja koja će u mom ?ivotu biti obele?ena crvenim slovima FX TELEPORT!) Waves se kao i nekoliko puta do sada nije hteo lepo instalirati (prepozna samo DX verzije).. i prilikom dizanja nuenda cela ma?ina lepo puče jedan lep restart.. . na startupu ponovo do?ao do windowsa, pa se OPET restart, sam od sebe.. Aida (onaj benchmark programčić) mi u podacima ispisuje da memorija radi na 200mhz,, a bios mi se ?ali da pri sada?njem taktu (1800 i ne?to mhz) brzina memorije mora biti minimum 333... zapravo, takvo isto pucanje i restartovanje mi se de?avalo ranije kada sam poku?ao sam da dignem clock CPUa, onako, narodno ![]() Waves sam mu?ki deinstalirao, i neko vreme je radilo stabilno, dok je ondak na ponovno dizanje FX teleporta (kojem sam takođe ukinuo wavese), opet puklo sve. Par puta zaredom, pa onda radi.. pa spustim clock CPUa na jo? ni?u vrednost od njegove i ondak je radio pristojno stabilno... WHAT DA FAK ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Asus A7V8X-X (tako nekako) Je najludja ploca ikad. Meni se desavalo da se komp smrzava sam od sebe, da ne rade odredjeni standarni modemi, graficke kartice itd...
Tako da predpostavljam da se ne voli ni sa tim modelom rama. Probaj da ga izvadis i 99% sam siguran da ce komp da ti radi. A najcudnija stvar od svega je sto kad stavis odgovarajuci hardver i natweakujes softver ploca ispane odlicna. Tako da ako bude to, fino tower u ruke, malo fizikalisanja i izaberes sebi novi ram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
pa sa pozajmljenim geil modulom od 1 gb je radila sjajno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Eto vidis! Ja sam joj cak i updateovao bios, koliko me sjecanje sluzi najbolje je radila verzija 13... ali to samo zbog tog smrzavanja. Nece pomoci za ram nazalost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() Pokusaj da u biosu spustis brzinu memorije na 166/333, pa onda overklokuj, tako dodji do njenih 400, to bi trebalo biti resenje...i ja imam neki krs samsungov, ali me nesto bas briga dok radi, kada budem menjao kompjuter, ode i memorija. probaj da je istestiras i sa memori testom (http://www.memtest86.com/), ja to uvek uradim kad uzimam novu memoriju, cisto da sam siguran, jer sam imao problema sa pokvarenim modulima nego, gde si uopste nasao ddr400 memoriju, meni mnogi rekose da je to danas tesko uloviti, da na trzistu ima samo od modula od 533 navise... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ali ova ploca je NENORMALNA.....
Najvjerovatnije je ram ispravan. Mislio sam da je moja (ista ploca) fabricki neispravna, ali se ispostavilo i kod drugih ovo sto arthur prica i slicno... Mada, probaj ovo sto kejkz kaze i mozda da skines najnovije via drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
pazi, ja ne mogu da spustim clock memorije bez spustanja clocka CPUa.. i totalni sam neznalica za overclocking, ne znam ni cime ni kako se to radi.. heeeelpo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
a nasao sam je u IMTELovom megastoru.. imaju i NCP..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
po stoti put
memtest86 testiraj i ako nadje greske probaj promjeniti raspored modula ako opet nadje greske, znaci da je neki od modula vjerovatno neispravan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
banned
|
![]() Quote:
ja cu ti sada ovo vise pisati napamet, ali bi negde u biousu trebalo postojati posebno podesavanje brzine memorije. Na vecini ploca imas dve mogucnosti: BY SPD (ili nekad samo SPEED ili SPD) i MANUAL. Ukljuci manual, i spusti brzinu na 166... ili 333, zavisi koju referencu uzimaju, single ili double... evo proverio sam: advanced menu-> memory frequency (MHZ) Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |