Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2007, 12:07 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Anti-virus situation

Eto posle du?eg niza godina i meni je virus napravio popriličnu papazjaniju... izvesni "Parite" virus mi se prijavljuje od strane AVG Free editiona na svakom exe fajlu na dve ma?ine... AVG hoće da ga izoluje ali neće da ga dezinfikuje. E obzirom da se tu nalazi i gomila instalacija koje meni trebaju, zanima me da li postoji nada da se nekim drugim AV programom to spase? Ja sam spreman da platim i licencni softwer (zapravo, posle ovoga definitivno kupujem) samo mi recite ?ta.
Poz!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 12:18 PM   #2
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Anti-virus situation

nod32 :] probaj sa njim ... vidi i ad-aware da ubacis u masine + zone alarm neku stariju verziju (4.5) ... zajedno u radu su po meni dobitna kombinacija

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 12:40 PM   #3
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Probaj sa besplatnim BitDefenderom i, uop?te, poskidaj sve triale koje mo?e?, apdejtuj ih, pa probaj. Po?to ti treba za samo to či?ćenje, deinstaliraj ih kada zavr?i?, a triali će da ti odrade stvar kao da si platio licence. U tom smislu stavi i triall Kasperskog, recimo.

http://www.bitdefender.com/bd/site/d....php?menu_id=2

www.bitdefender.com
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 03:39 PM   #4
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Ja sam NOD-om "pošistio" viruse u install direktoriju (setup.exe * 50) i sad mi pola od tih fajlova ne radi.... Upitno je sve to.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 06:09 PM   #5
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

I ja sam jednom imao slicnu situaciju i nijedan .exe file vise nije hteo da se otvori. Tada iz nekog meni nepoznatog ralzloga nisam imao firewall upaljen jedno mesec dana.

Tesko da ces uspeti iscupati taj virus bez ikakve stete. Skeniraj celi komp, moj predlog je Kaspersky, vidi sta nije zarazeno i to spasi na dvd-ove, a posle pokusavaj da spases te fajlove sto su vec zarazeni. Cini mi se da napada samo .exe.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 08:28 PM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Izvini artur sto ti ne odgovori danas na SMS na slicno pitanje (pitao si koji je najbolji antivirus). Nema univerzalnog odgovora najbolji je taj i taj. Meni NOD32 dobro radi posao, transparentan je i ne smara komp. Sa druge strane Kaspersky nesto malo vise "jashe" sistem, ali po pricama, takodje nesto i temeljniji u zadnje vrijeme...

Konkretno za tvoj problem, Sumanut je dao dobar prijedlog. Znaci izoluj i premjesti negdje te exe fajlove koji su ti bitni (znam da je smor to raditi rucno...ali vecina antivirusa moze to automatski odraditi po principu karantina, pa probaj i tako) pa zatim napravi kopiju svega, i na jednoj isprobavaj razlicite antiviruse. Smaranje je ali se moze isplatiti ako imas bitnih stvari za spasiti.

PS. Tebe bas krenulo...prvo ono sa hardom i chkdsk-om a sad virus

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 08:42 PM   #7
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Meni je Nod također najbolji dosad kojeg sam probao,ali prije svega u detekciji virusa,sve nanjuši.
Ako mi se zalomi kakav virus(vrlo,vrlo rijetko i obično to bude trojan),Ewido mi se pokazao kao odličan alat,probaj.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2007, 02:20 AM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Niko nije pomenuo Norton. Niko od nas ga ne koristi zato sto previse opterecuje sistem ali mislim da je nevezano za to bolji od svih navedenih.
Ja koristim dugo NOD32 i ukljucen mi je windows Firewall i nikad mi nijedan virus nije napravio problem.
Isti savet: napravi kopije i probaj sa svim antivirusima za koje si cuo. U principu ako je zaposeo .exe fajlove antivirus bi morao da bude u stanju da popravi fajl, jer ako ga obrise (virus) ostetice sigurno i sam fajl.

E sad meni nesto drugo nije jasno... gde ti je backup? sta da ti je zarazio i ono sto si radio? pa ti bi bar trebalo da radis cesto backup, kako bitnih instalacija tako i onog sto radis. Ajde kad meni nesto rikne, nema veze, mene nista ne kosta (osim zivaca) ali tebe moze poprilicno da kosta (vremena, para, ponovnog snimanja, besnih vunonosila ...).
Nisam hteo da budem preterano kritican (ako sam bio) i mislim ti sve najbolje, ali backup je danas toliko jeftin i jednostavan da mi nije jasno da se bilo sta sto je bitno izgubi na ovaj nacin...

Pozz
Old 28-01-2007, 01:15 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

evo razvoja događaja.. skinuli smo McAfee i neki AVGov patch za taj konkretni virus.. sad, oni su to navodno očistili (pre svega smo ubili stari AVG Free), međutim stanje se vratilo na prethodno - sada mi McAfee ne prijavljuje da je svaki exe fajl na sistemu zaražen, Nuendo radi ali par programa koji su ranije bugovali sa prijavom da nešto nije u redu sa exe fajlovima, i dalje ne rade.. .tu mi spada NEro, TotalCMd, Wavelab.. kao da je AVG Free uzrokovao blokadu svih exe fajlova, pa je pustio kad smo ga skinuli.. i čini mi se da je virus i dalje tu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2007, 02:41 PM   #10
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

BitDefender Free, BitDefender Freeeeeeee...

Pokušaj da na virus baciš "sve osim stolice", proveri komp i na spyware / adware.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules