|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
http://www.alsa-project.org/
Od sada alsa driveri na linuxu podrzavaju Emu 1212m i Emu 1818(m)!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. Inace, tu je boagata podrska za m-audio,RME i mnoge druge... |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Vrlo lepa vest!
Koristim Linux vec tri godine za zvuk u nekim situacijama, najvise za kreiranje peceva za ZynAddSubFX synth. Sve to ima velikog potencijala, mada je i dalje razvoj vrlo spor, a ja na nesrecu nemam programerskog znanja da se ukljucim na pravi nacin. Steta! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
odlicna vest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
evo ja koristim Linux 3 godine za audio
najvise ReZound i trommler nije lose ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Psiho
|
![]()
Imam pitanje...
...pod uvjetom da bi prezhivio kompletnu promjenu OS-a i GUI-a..., shto mogu ochekivati od Linuxa kad je zvuk u pitanju (u usporedbi sa XP/Cubase)?
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sto se zvuka tice, najbolja startna pozicija moze biti Planet CCRMA (Stanford University). pozdrav bogi p.s. Solidna internet konekcija je VEOMA pozeljna!
![]() |
![]() |
#7 |
Psiho
|
![]()
Tako neshto sam i zamislio. Imam staru mashinu na koju bi nabio Linux i pomalo testirao.
Htio sam chuti ako netko ima iskustva i mozhe usporediti "kvalitetu" zvuka na Steinberg i nekom ozbiljniem Linux sekvenceru!? Ako je zvuk barem blizu Cubase-u vrijedilo bi se pozabavit. Makar za predprodukciju. tnx za link.
![]() |
#8 |
banned
|
![]()
Preporucujem ti da za pocetak skines dynebolic http://www.dynebolic.org/, jer predstavlja mozda najbezbolniji nacin da okusis sam sistem i zvuk na njemu. On funkcionise preko live diska, tako da ga ne moras ni instalirati da bi ga probao.
Filozofija programa na linux-u je malo drugacija nego na windows ili mac platformi: ne postoji jedan program u kome mozes uraditi sve, vec imas nekoliko programa koji kombinovanjem stvaraju jedan virtuelni studio. Najslicniji Cubase-u i slicnim programima je MusE http://www.muse-sequencer.org/, ali postoji jos mnogo slicnih programa kao Ardour, Rosegarden... i dosta solidnih instrumenata i efekata. Zvuk je odlican, sve sto mozes da uradis u bilo kom sekvenceru na windowsu, mozes i na linuxu, uz malo navikavanja na same programe. A ruting uz pomoc Jack-a najvise podseca na sistem koji postoji na Creamware kartama. Samo je velika steta sto njihov hardver ne radi pod linuxom. ![]() Srecno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
DA! Dobra ideja, to je bootabilni CD sa linuxom, koji se smesti u RAM, posle podizanja, moze se probati na bilo kojoj masini sa windowsima, jer ne cacka nista po diskovima... za preview nema bolje. Inace koncepcija "unix-olikih" operativnih sistema je mala aplikacija, odnosno puno malih aplikacija, i strahovito dobro medjusobno povezivanje i iskoriscavanje vec proverenih programa... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Tnx na napomeni... ushtedio si mi vremena. Frend ima scope home koi "trune" pa sam ga mislio otet i stavit na stari stroj. Ne znam koliko ima smisla radit sa zvukom na linuxu preko stare game theather kartice koja mi je u tom sluchaju jedina alternativa. Jebemu... kad god je netko kupovao monitore ili zvuchnu uvijek sam sugerirao da radije uzmu neshto drugo a ne bash ono shto ja vech imam. Ali ljudi su chudni. Imam 3 frenda koi rade muziku i 2 vech imaju iste Alesis monitore, a trechi razmishlja da ih kupi ovih dana (dobro... za tu cijenu i nema bash puno alternative). Jedan je kupio i malo bolju karticu... dakako Creamware. Umjesto da svi mogu poslushat svoju stvar na razlichitim karticama/monitorima ovako di god dodjem... isti jebeni set-up... a ne radimo nishta zajedno ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Linux? | Lipkran | Audio Software | 5 | 27-10-2009 07:52 PM |
MR816 CSX - Advanced Integration DSP Studio | Maiv | Computer Hardware | 4 | 05-09-2008 03:41 PM |
... The Sound! | Bitch | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:42 PM |