|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Uzimat cu dva nova za studio, al se ne mogu odluciti dal da uzmem widescreen ili obicni.
Ako netko ima volju za neki savijet......unapred hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislim da je bitnije (realno), kakvi god da su, da imaju DVI prikljucke. A 16:9 ili 4:3, stvar je afiniteta i potrebe... Mislim da je ono prvo vaznije! Pozdrav... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
|
![]() Quote:
A za ovo drugo si u pravu...koliko ja znam, popularni sikvenceri mogu da se razvlace na koju god rezoluciju hoces, tako da ni one u odnosu 16:9 nece praviti problem. Mislim da je svejedno, jer onoliko koliko ti bude sirok "radni prostor" toliko ce ti biti visok u slucaju 2 x obicni ne-wide monitor). Na kraju se sve svodi na radni prostor (povrsinski) iste velicine. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam widescreen. Nekako mi lepse. Traka je duza...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moze se sto stranica potrositi na to sto je bolji monitor i na kojoj rezoluciji je najlakse raditi... ali to nema nikakvog smisla.
POSTOJI PUNO VECI STUDIJSKI PROBLEM S VELIKIM EKRANIMA!!! Zamisli staviti dva 19" monitora pred sebe. Kad stoje jedan do drugog to ti je skoro metar u sirinu! Gdje ona trebas smjestiti da zvucnike da ti ekrani ne pokriju direktni zvuk??? Trebao bi onda rasiriti malo zvucnike jedan od drugog, a to dovodi da vise zvucno polje nije jednostranicni trokut. Ako pak ipak odlucis zaprijeciti direktni zvuk iz zvucnika sa plasticno/metalno plocom (ili ti LCD monitorom) onda ce se neminovno dogoditi neki comb filtering zvuka. I sad jos zamisli da se to dogadja s widescreen ekranima - jos vise blokiranja putanje zvuka iz zvucnika, jos izrazenij comb filter. Onda ti đaba fini zvucnici (monitori). Uz to, ono sto ti dobivas kao direktni zvuk osim sto je filtrirano, biti ce teoretski i malo tise, a to pak znaci da se odnos "direktnog" i reflektiranog zvuka promijenio u medjusobnom odnosu glasnoca. Razlika se smanjila, sto znaci da u svom slusanju imas vise reflektiranih zvukova, a manje direktnog zvuka iz izvora (zvucnika). Jedino rjesenje bi bilo staviti zvucnike jako visoko, ili monitor toliko daleko da je prakticki u ravnini s zvucnicima. A onda ti pak postanu slova na ekranu tesko citljiva jer su daleko (sitna su ti za citati), pa ti rad postane tlaka. GROZNO, ZAR NE??? A da jednostavno zbrojis lovu i kupis onaj neki 20"-22" inch widescreen? Mozda ispadne tu negdje po novcima, a bude taman toliko uzi od dva 19" (ili nedajboze dva 19" widescreena). Ja imam obicni 19" LCD koji mi "lebdi" na pomicnom stalku iznad pulta i dovoljno je. Nakrca se ekran s prozorima, al ionako bi se nakrcao sve i da imam 3 LCDa. Onda bi vise plugincica ostavio otvorene na ekranu i opet sve pretrpao! ![]()
- -= - =- = - = - = - = - = - - SHOT http://www.elemental.hr - -= - =- = - = - = - = - = - - Last edited by Shot; 09-12-2006 at 01:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Moze sve lepo da stane ako se izorganizuje, samo ako uzimas 2 monitora pazi da budu priblizno jednakog kvaliteta, inace ce onaj s losijom slikom da ti izgleda odvratno jer ces stalno da ga poredis s boljim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni je samo bitno da vidim, odnosno , da mi netko da savjet dal je prednost widescreena ili da uzmem obicni.
Dva uzimam, to je definitivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Uzmi wide vise prostora za rad je uvek bolje nego manje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Problem s wide monitorima je sto ti od 19'' imaju vertikalnu rezoluciju (900) slabiju od 19'' sa 4*3 aspektom (1024), pa dobijes vise od svake trake po sirini, ali manje traka vidis na ekranu. Resenje su oni 20''-21'' wide monitori sa 1680*1050 rezolucojom, ali ti kostaju (ako su iole dobri) kao 2 "kvadratna" monitora od 19'', sto je ipak daleko bolje resenje ako se gleda ukupan prostor koji time dobijas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |