|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Aj' kad sam u fazonu opstih tema i principa...
Koliko vodite racuna o simetriji instrumenata po panoramama u mixu? Da li uvek stavljate dobos, bass, bas bubanj i vokal u centar? Sta kad imate situaciju bubanj, bass, jedna gitara i vokal....... a neizvodljivo je nasnimavanje druge gitare iz nekog razloga (aranzman, itd....) - kako izvesti da negde ne preteze, levo ili desno? ...... za pocetak
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Slusas
![]()
![]() |
#3 |
Psiho
|
![]()
ja patim od simetrije... ne samo panorame. Filteri, EQ, efekti.... ubijem se da to sve bude simetrichno i panoramski (ljevo-desno) i frekventno (gore-dole). Filter uvijek pola oktave iznad root key-a, s EQ-om takodjer pazim na oktave i tonalitet, programiranje filtera uvijek tochno po oktavama...
Znam da se pola toga i ne chuje ali ne mogu si pomoch.
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
hi hat suprotno od gitare ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Vokal na jednu, a sve ostalo na drugu stranu. Back to school.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
nemam ništa protiv asimetričnih snimaka, dokle god imaju stabilan centar.. volim da se igram sa ovim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
WORD ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Poslusaj originalnu verziju Black magic woman od Fleetwood mac-a! Stvar je do yaya, a bubanj je na jednoj a bas na drugoj strani
![]() Ja bih sa tvojim izborom instrumenata (bubanj, bas, 1 gitara, vokal) se najprije poigrao sa room mikrofonima da bubanj popuni sliku i nabio mu malo vise kompresora (da overheade izvuce van kao u brit-pop produkciji). Jos bi probao na gitaru (malo zesce kompresiranu) sendat Waves 2-tap delay sa L=20 ms, R= 25 ms kasnjenja a po potrebi smanjio originalni zvuk da je dobijem samo lijevo i desno. ![]() ![]() Btw, poslusaj malo Chilli pepperse, to je zapravo setup o kojem pricas. Pozdrav. Last edited by FrankoPanko; 24-01-2007 at 09:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Bjork-Homogenic album!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() underworld - ballet lane ! a lee scratch perry je kralj sto se tice simetrije i asimetrije u mixu... ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|