|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav forumasima...
![]() Doslo je vreme da se nesto pazari. Na raspolaganju je do 1500eu. Potrebna je sprava za mastering, nova ili polovna, ne igra ulogu. Zanimaju me vasi predlozi i argumenti za i protiv.. Osim sto bi se koristila za muziku (raznoraznog karaktera), veliku ulogu bi trebala da igra u postprodukciji radio i TV reklama, znaci signal sto vise "nabudziti" a ne izobliciti ga previse. Za sada koristim waves i UAD studio pack... Na izlaz uglavnom stavljam L1, L2 nemam... L1 sluzi svrsi ali nisam zadovoljan. Koje od sledecih sprava bi po vasem iskustvu/misljenju bile korak u napred? -DBX Quantum -TC Finalizer 96k -Powercore sa MD3 ili nesto deseto? Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
mogu samo da kazem ono sto znam MD3 je za bar 2 klase bolji od Finalizera ......
Ostalo se raspitaj kod drugih ...... ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Hvala Max... Ima li drugih? ![]() Primetio sam da dosta ljudi sa foruma ima iskustva i sa radio i TV postprodukcijom, uostalom i u samom masteringu muzike je u nekim zanrovima pozeljan sto veci RMS...na koji nacin vi resavate "pumpanje" izlaznog signala? Last edited by Color; 12-10-2006 at 09:00 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
MD3 ili Uad Precision Limiter
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
jedna je eq, multband comp , multiband exp i limiter .... druga je samo limiter ..... Ali u sustini mozes nabijati signal sa bilo kojim limiterom ( ako pricas o TV u ) za audio post je sasvim druga prica .... ali mozes probati izotope ozone .... sa njim se mogu postici potpuno ok rezultati .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
TC Electronic Finalizer 96k
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() @ Tiki Salu na stranu ... jesi li probao MD3 sa PoCo ??? Pricamo o stvarno boljoj spravi , jer sam proveo dovoljno vremena sa svakom .... mozda gresim , ali bih voleo da mi kazes koje su bolje strane TC finalizera 96 , u odnosu na MD3 .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ok, znaci preovladava misljenje da je MD3 bolji od Finalizera.. DBX Quantum niko ne spominje tako da cemo ga eliminisati kao mogucnost.
SPL Tube Vitalizer je sigurno lepa sprava ali je malo preko buzdeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koja je ovo sprava? | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 29-08-2007 11:02 PM |
Mastering | Rhino | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 30-07-2006 04:59 PM |
Nova strava sprava iz PreSonusa | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 2 | 31-01-2006 08:58 AM |