|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
e ovaj oduvek mi je bass u reggae muzici bio "misterija" kako dobiju tu fanki sirovost , odsviram ja nesto preko klavijature al' previse je cisto, koje su to "klasicne" skale sa kojim se dobija taj fank ? :]
Mitar 15 god. Vrbas P.s. zelim da se dopisujem sa ostalim vrsnjacima koje vole rap , ua metal ! skupljam salvete i znacke , imam veliku kolekciju postanskih markica pa bi voleo da s menjam , moj internet sajt je mitar15@vrbas.co.yu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
koliko se ja razumijem u reggae (rege, srpski??) u pitanju su obične skale (dur, mol, pentatonika, blues...) nego je fora u sub-bassu. To mi je nekako karakteristično za rege, odvrnu sabove i sviraju opu?tene, monotone linije...bilo bi dobro da mi uploaduje? neku liniju pa da poslu?am na ?to misli?!
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ok ! samo trebace mi malo vremena da "razvrstam" ono barem po 30 sec. par pesama :]
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Mada ima nešto i u palm mutingu. Zar ne?
#5 |
Pro Member
|
![]()
pazi sve je moguce, ionako vecina njih nije skolovana , tj brass sekcije uglavnom jesu,gledao sam dosta dokumentarca o raznim muzicarima svi iz brass sekcije imaju neku skolu tj svi su poceli u nekoj skolskoj sekciji i sl. ali ostali ko da su "rodjeni nauceni " za instrument sviraju a da nije brass sekcija :]
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
e, da, dobro si se sjetio, to je vrlo divan izum rege muzike...a to je najbolje prenio i u drugu muziku (i najbolje svira, po mom mi?ljenju) čuveni, malo krupniji čo'ek Antony Jackson |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Kad smo već kod prenošenja...
Kako ti se sviđa Wootenov Bass Tribute sa Soul Circusa? Mislim da bi ono svaki basista trebao počuti!
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Mislim na 3. stvar sa albuma Soul Circus
http://www.victorwooten.com/soulcircus/index.html jer je upravo drugačija... virtuoznost je u drugom planu (ako je to kod njega uopšte moguće) A u kompoziciji se zahvaljuje poimence svim basistima koji su ostavili utisak na njega, a pritom u momentu pominjanja određenog basiste jedan od petorice basista koji su svirali na toj stvari svira stilom imenovanog! Mnogo lijepo i poučno! ![]()
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
evo skinuh s neta....nije mi jasno, čujem da pjeva i butsi kolins, mrak...a ko sve svira one basove i kontrabasove???
mislim, stil stenli klarka, pastoriusa....super, hvala ti za ovo, nisam znao...super su svirali aaaa, evo ima na onom sajtu ?to si mi dao gore....mrak vuten je uglavnom sve ove virtuozne odsvirao...ali kako je potrefio stenli klarka, neviđeno |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|