|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
pa ljudi moji, nakon 3 godine trazenja naletio sam na solidan primjerak, napokon u istom trenutku kad smo novci i ja bili na istoj valnoj duljini .. sta da kazem, sanjam o ovome sintu jos od 80tih.
ovaj sint je cijeli napravljen od diskretne elektronike, vrlo slicno starim SEM i OB 4/8-voice modelima. jedino su envelope bazirane na CEM ic-ovima.(npr. njegov nasljednik OB-XA je cijeli napravljen od CEM-ova, pa zato i puno agresivniji i brzi). ovo je deblji, meksi i organican zvuk. proizvodio se samo od 1979 do 1981. najbolji pwm padovi na planeti. creme de la creme.. ![]() za ilustraciju: Jarre uvod/teme "Magnetic Fields", Tangerine Dream - "Tangram set 2" (uvodni svileni string padovi itd), Tangerine Dream - Exit (polysynth harme i synthbrass), Japan "Oil on Canvas " i "Tin Drum" (dark pads), Queen "The Game" i "Flash". ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Prava sprava. Kazi mi kad ti dosadi vise muzika da dodjem kamionom da natovarim sve... dok cu CS-80 da stavim u kabinu... Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
da li je pravi izraz "posla mi je voda na usta" ?
cestitke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Tomislave,prijatelju -sad imas pravu kolekciju best of analog synths
![]() ![]() Moras jos neki modular da uzmes ![]() ![]() Bas slusam vec jedno nedelju dana, svaki dan Tangram set 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Sala mala... svaka cast, T! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
minimoog bih svakako volio nabaviti jednog (dalekog) dana, i to onaj stariji model iz sredine 70tih. vidjet cemo prvo kako ce zvucati ovaj novi macbeth x factor - vco-ovi su radjeni bas po principu starih moog/arp-a iz ranih 70tih (za razliku od najmladjih minimooga (moogmusic), dosadasnjih macbetha, a i studio electronics i voyagera, koji ne koriste potpuno istu tehnologiju, makar to "tvrde"). bez obzira sto volim vintage, ako mogu kupiti nesto moderno a da zvuci zaista isto, rado bi to ucinio.. inace, ovaj OB-X koristi dosta standardnih dijelova, koje kupis u chipoteci, pa je relativno lak za odrzavanje. Last edited by clusterchord; 20-12-2006 at 05:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
Exit, Force Majeure i Tangram skoro nikad ne napustaju moj changer u autu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Cestitke..... i da ga sto redje otvaras
![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
to da nije bilo interneta je velika stvar takodjer. nije bilo informacija niti networkinga. nisi imao nacina da nadjes tako nesto, a i bio sam student elektrotehnike, love za takve stvari ni izbliza - oberheimi su bili rijetkost u evropi i tada, i ne bas jeftini. evo upload-ao sam dva demosa sa PWM padovima, sa bluesynths.com, tek toliko da se cuje bazicni karakter ove makine: http://www.babic.com/TEMP/obx-pad1.mp3 http://www.babic.com/TEMP/obx-pad2.mp3 za usporedbu, thread sa OBXA demosima: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11517 Last edited by clusterchord; 26-12-2006 at 06:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Krepao oberheim... sto sad? | shipwright | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 21-11-2008 05:32 PM |
Stigo Oberheim OB-X !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 15-11-2008 02:42 AM |
Oberheim OB3 | on Lord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 23-10-2008 04:38 PM |
Oberheim OB12 | Starter* | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 04-07-2005 07:20 PM |
Oberheim OBXA mp3 | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 15-06-2005 03:54 AM |