|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
danas sam nesto gledao tvoj setup i "biografiju" a i poslednja 2 dana sam nesto u retro analognom 3pu , pa mi sad pade na pamet pitanje , posto si i sam napisao da si sa ekipom imao gomile sprava pa koju bi izdvojio kao najdrazu ... moze vise njih i zbog cega... znaci uglavnom sintove i ritam masine mani nas mixera na kratko :]]]]
|
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Jedino sto mi je ostalo od stare retro-tehnike je Roland MKS70 sa programerom i Roland SVC 350 Vocoder. MKS koristim cesto, mastan je, ali iako imam programer, mrzi me da cackam i maltene koristim samo 2-3 zvuka (sramota - al istina!) Vocoder nisam upalio, ne pamtim!! Trebao bi da ga prodam...Imam i SH101 koji isto nisam upalio 100 godina...
Moram da priznam da je sampler prvo zaklao sve sintije...pa onda soft synths i soft samplers! To je jedina stvar gde se slazem da je PC napravio to boljim, brzim, prakticnijim itd...Cemu TR808 kad ima mega samplovanih?? itd... Sve stare sintije sam posemplovao, a kad pazarim Open Labs Miko, samplovacu i ove module sto su ostali pa da ih se reshim... Sampler rules!! Dajte mi samo sampler , pa makar i Akai i ja sam srecan!! |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
prodajes TR-808 ??? smatraj da sam je uzeo ! elem kod mene je kontra sto se tice tih semplovane 808-ice imam da kazem "emulaciju" tr-808 na 505-ici i pored nasmikanih semplova i dalje su vrh ovako prljave masne kako god , mozda malo ruff al' i to se da srediti :] a da i sh101 :] pa mislim ...
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
Što se tiče stare analogije, privalači me to, ali trenutno nažalost nisam u mogućnosti da kupujem takve stvari, nego moram da se zadovoljim softom koji je definitivno što se zvuka tiče vrlo blizu ako nije i bolji u nekim stvarima.Medjutim stare stvari bih kupovao čisto kao kolekcionar, bez neke posebne ambicije da će mi one "poboljšati zvuk" jer mislim da je to zabluda.Npr. rado bih posjedovao jednog prophet 5 ili minimoog-a ili nord lead, čisto radi zadovoljstva jer htjeli to neki od nas da prihvate ili ne softver im je definitivno "skinuo" zvuk.Šta ti mislis o ovome DaBear?Takodje volim i legendarni tr-808, ali za pare koje bih sad dao za njega mogao bih da kupim nesto puno korisnije danas... ne dam se više da me zavaraju marketingške srategije očajnih prizvodjača hardvera i razno-raznih licitera na aukcijama.nikad me niko neće ubjediti da je bolja slika na mom starom Ei niš kolor televizoru nego na nekom novom, ili na kompjuterskom monitoru.Medjutim ima taj televizor svojih čari, retro izgled, drvena kutija, veliki ekran... eto to ja isto kao sva ova priča o starim audio uredjajima koja se neprekidno vrti na svim forumima koje znam... Last edited by balthazaar; 18-10-2006 at 01:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
2 DaBear
Kako tacno samplujes? Svaki ton posebno ili..? |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Slazem se sto se tice kupovine zbog kolecionarstva! I ja sam par puta pokleknuo i "otvorio se" za nesto sto je deo istorije i sto bi hteo da imam. Primer - uzeo sam 2 (!) Synclavier sistema na aukciji (bili u paru). Jedan su mi sredili, sad je ko nov -( drugi prodajem.)
Mega radi, izgleda koma, ali ga jos ni jednom nisam upalio, naucio a kamoli upotrebio u nekom projektu...sve se mislim."kad budem imao malo vise slobodnog vremena, sve cu lepo da naucim...." Sad se przim na www.openlabs.com Miko....ima (izmedju ostalog) software koji sam sempluje sve farbe sa midi sintija, velocity, mape, itd...spojis audio i midi kabl i on ga oljusti! Da ne govorim sto moze da tera sve soft sinte i samplere itd...sve na jednom mestu! Onda cu se (valjda) resiti starih sprava.. A sad samplujem par nota u oktavi koja mi najbolje radi....pustim po 3- 4 sekunde da ne moram da radim looping! lenjost... I vozi Misko!! |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
totalno su me sjebali ti ljudi is openlabs-a ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Usput, zna li neko kako se se sa Samplerobot-om mogu samplovati vst instrumenti? Koristilo bi kod nekih zahtevnijih..
|
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
znam za software....citao sam u Sound On Sound-u...Problem je sto posle moram da se smaram da raim ponovo sve kad (i ako) kupim Open Labs....hvala anyway.. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|