|
Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Naslov govori sve.
Kako ne bismo pisali nesto sto nikoga ne zanima ili kako bismo vise razveselili clanove foruma, zelimo cuti sto VI zelite citati u nasem odjeljenju za tutoriale! Koje vam znanje nedostaje? Sto biste zeljeli nauciti, a to ne mozete uciniti sami ili biste zeljeli precicu do znanja koje vam moze netko od nas uciniti dostupnim? Molim da svoje prijedloge izrazite sto konciznije. Kratko, jasno, sazeto. Znate i sami kako se na odlicna pitanja mogu dati odlicni odgovori, pa stoga neka takvi budu i vasi prijedlozi. Hvala ![]() Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam davno pokrenuo pricu o tutorijalima 'muzicki instrumenti'. Tesko je dobro snimiti neki instrument, pa makar to bio i klavir
![]() Mislim da bi, konkretno ti, imala puno da nas naucis o klaviru i mozda jos nekim klasicnim instrumentima, a zanimljiv bi m bio i tvoj pogled na popularne VST instrumente koji su simulacija orkestralnih zvukova Pozdrav
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
pa xmmm vecina ljudi pita kako da kompresuje nesto ... uglavnom kick , pa neka bude najkrace i najbolje a mozda i univerzalno resenje sa 909/808 ritam masinama... kao neki 1st step.
Naravno tu ne bi bilo lose da se objasne ekvilizacije/kompresije ritmova i ostalih elektronskih/zivih instrumenata kao i akusticnog drum kit-a ... evo jos da dodam ne bi bilo lose , posto malo svrljam po forumu da se napisu dsp tutorijali za (kx drajvere,scope,xtc i ostale platforme) i naravno objasnjenje sta je DSP :] |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Super, samo pisite! Takoder... ako se vasi prijedlozi ponavljaju, unatoc tome ih napisite pa da vidimo kolika je potraznja za cime! Mozda to bude dodatna motivacija za potencijalnog "pisaca"..
Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
svasta mi pada na pamet upravo :]
elem mog'o bi da postoji kratak tutorijal/opis sta je "esencijalno" u mixu za svaku vrstu muzike kao sto su rock,metal,hiphop,pop,house,trance,techno,electro. jeste svi vec znamo to ali bice dosta pitanja kako da napravim/da zvuci kao ... i naravno da se cak graficki objasni ta famozna side-chain kompresija... mislim da je dosta od mene :] stvarno sam ga preter'o ! e da ... mozda bi bilo korisno pocetnicima kako da "citaju" spectrum analyser ! :] pa podela koji je dobar koji nije koji prikazuje dobru stereo sliku koji je za koju produkciju i sl. blaaaa ![]()
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 02-10-2006 at 10:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
violina i violoncelo, kako biste Vi snimili? | Insomnia Studios | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 05-09-2008 07:40 AM |
Gitare"Aria", kakve su? | sille | Gitarska Produkcija | 21 | 08-02-2007 07:45 AM |
Kakve su ovo novotarije u zaglavlju foruma | LACKY | Obavestenja | 17 | 07-06-2006 08:08 PM |
Da li biste placali clanarinu na Rumskom ? | lesha | Predlozi i sugestije | 29 | 02-04-2006 07:46 AM |