|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Sta vam se najvise svidja od ovih 'novijih' workstation klavijatura?
Meni je nekako Motif najblizi srcu, pre svega zbog jako lepe koncepcije, kontrole, dirki....., a i zvucno mi se svidja, bar ono koliko sam ga probao par puta po shopovima. Nije tako all-around kao npr. Triton Extreme, ali klaviri, EP, synth farbe.... za digitaliju- super
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Da, sa aspekta studija, taj workstation koncept je odavno prevazidjen, ali za nas koji sviramo i live, jako je korisno imati i npr 8 layerovanih farbi, sempler, arpegiator, solidne efekte......
Triton mi zaista izgleda bolji za neku elektroniku, ali za bandovsku svirku (pop- rock-funk-disco-blues-jazz.........), Motif obecava........
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Za narodnjake Triton, za sve ostalo Motif je bolji!
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj favorit je ova nova serija Motifa. Motif ES
Triton mi ima odurne zvukove. Klaviri su mu u totalnoj komi. Eventualno ovaj novi Triton Extreme... Najisplativiji je Motif ES Rack. Jeftiniji je od bilo cega, a lako se nosi u torbi i kontrolira preko midija. Sviras na staroj klavijaturi i to kombiniras s soundovima iz Motif ES Racka!
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Zaboravili ste na Kurzweil K2600. Mislim da je on ispred Tritona, a kamoli Fantoma. Jedini koji staje uz rame MotifES-u. Iako, sve ovisi o namjeni (za narodnjake je triton "majka"). Izdvojio bih jedan predivan synth - Yamaha S90 (MotifES posjeduje isti synth engine, iste zvukove, ali fali samo jedan sa s90 - PIANO!!!).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Kurzweil na zalost ne postoji u zvanicnoj distribuciji za SiCG, tako da mozemo samo da ga gledamo po netu i koncertima.
A s90,.... da sam klavirista, ne bih razmisljao - extra synth. Ovaj ES rack je dobra varijanta, ali je steta nemati onaj editor, dirke i kontrolu kao na Motifu. Mada, ako do jeseni ne skupim pare za ES6, zadovoljicu se rekom+Vl prosirenjem
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravili ste NAJJACEG IGRACA: FANTOM X
Imao sam prilike da probam sve sto ste naveli, i (moje misljenje, posle 30 god. bavljenja ovom tehnologijom i svirkom, snimanjem i produkcijom) Sto se tice tzv. "Bread & Butter" zvukova, kao sto su klaviri, gudaci, acc. gitare, tepisi,i razne cesto koriscene "farbe" FANTOM X ih sve jede za dorucak, narocito sa SRX PIANO expanzijom, ali i bez nje,- PROBAJTE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Srecom Kurzweil predstavnik postoji, jos nije zvanican ali ga ima i to po strava ceni - K2661 sa PDV. 2000e !!!! Predstavnik je SMS Music iz NS zvanicni predstavnik za KAWAI. I moram da priznam da kao dugogodisnji Kurzweil korisnik ne mogu da prihvatim ni jedan drugi sint u toj formi (workstation)...jednostavno ne moze se porediti Yamaha, Roland a kamoli Korg. Odnos cena/kvalitet i koliko toga dobijes za svoje pare....
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Sigurno veoma kvalitetna sprava, ne znam je, znam ranije modele i onaj sampler, mislim da je model 2600, ali ima dosta "zastarelosti" narocito smeta veoma skromna polifonija, i nedovoljna mogucnost za prosirenje memorije, ali je sigurno veoma dobra sprava, inace ja pokusavam da nadjem njihov poseban "Ribbon controler" ali za sada ne uspevam, pa ako mozda mozes da pomognes...
Hvala, i pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi problem Fantom X / Motif ES rack | Motif | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 10-11-2008 06:00 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |