|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nesto sam sumnjicav prema ovim emulacijama... Cuo sam neke farbe sa pravog minimoog-a i imam utisak da ove emulacije nisu bas 100% uspesne,vec negde oko 70%. Lici,ali nije to to.
Da li se varam ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Ne znam, meni je Minimonsta stvarno nesto najblize, a cini mi se da je i Idekius poredio sa pravim i da je dosao do istog zakljucka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Psiho
|
![]()
Moog ima dosta emulacija. Ako prichamo o "G-Media - MiniMonster" onda bih rekao da je faktor uspjeshnosti emulacije jedva 50%. Naime MiniMonster zvuchi isto kao MiniMoog a ima neusporedivo vishe moguchnosti od pravog MiniMoog-a. Npr.:
- polifonija, unison - 12 varijacija svakog patcha i moguchnost morphanja sinhronizirano s tempom - LFO i Envelope sa OhmForce logikom programiranja Za Arp2600 ne bih znao jer nisam nikad chuo original osim u jednoj Hallucinogen stvari a to bash i nie dovoljno za neku procjenu.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pokusao sam koristeci Minimonsta,da napravim bass kao sto je jedan (preset) iz Bass Trilogy-ja,koji je sa pravog Minimoog-a, i nema sanse da se priblizim znacajnije tom soundu... lici,ali nije to to...
Verovatno dobro emulira lead soundove itd... ali kada je u pitanju bass,tu sam sumnjicav zbog prethodno navedenog! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Psiho
|
![]()
Trilogy je djelo Spectrasonic ekipe. Kad je u pitanju sound sempl kolekcija, pa i njihovih ROMplera, definitivno su medju najboljima u svijetu. Budi siguran da je svaki preset iz Trilogy-a nakon semplanja instrumenta proshao temeljitu rekonstrukciju i kozmetiku. Svi semplovi su "fazno" korigirani i to je mozhda i najbitnija komponenta koja razlikuje Spectrasonic od ostatka konkurencije. Spectra-Q je njihov plug in s koim se mogu vrshiti korekcije faza u frekvencijama ispod 500 Hz, i koliko mi je poznato to je jedini takav funkcionalni alat na trzhishtu. Isti takodjer ima kontrolu harmonika, kako analognih tako i digitalnih.
Trilogy nisu samo semplovi... to su snimci instrumenata na koima je netko diplomirao post produkciju. U konachnici, vech je MiniMoog V dobio odobrenje od samog gospodina Moog-a da nosi originalni logotip Moog. MiniMonster je i daleko napredniji VST od MiniMoog V i svaka razlika je 99% subjektivna.
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ehhh... evo mojih utisaka...
Prvo, svaki VST je dobar, ako ti vrshi posao i ako je to ono sto si za svoju pesmu hteo, do duse, nekada treba paziti sta se zeli, jer se zelje cesto i ostvare ![]() Trilogy... Vec odavno ga ne instaliram, ma da nije losh... ima lepe kontrabass-e... sto se bass gitare tice, ja ga ne bih koristio kao emulaciju elektricne bass gitare. Mislim, kome treba emulacija bass gitare koja je cistija od pravog elektricnog bass-a? Ako se radi o emulaciji... Sto se tice onoga sto zaista asocira na pravi elektricni bass, mnogo sam pre za Scarbee Slap & Fingered i za Hardcore bass, a dosta ljudi hvali i Majestic Bass..., a najpre sam za to da se bass ne emulira, vec uzme gitara i odsvira... u mom slucaju je to lakse, neuporedivo brze i na kraju i bolje resenje... MiniMonsta... vec smo apsolvirali ovu temu... licno, zahvalan sam coveku koji me je uputio na ovaj VST i demonstrirao slicnost sa pravim Moog-om... Zvuk je zaista gotovo identichan i zatvorenih ociju tesko da bih znao sta je MiniMonsta, sta pravi Moog... Razlika koju je GianFranco primetio, jeste tacna, ali na nju treba zaista obratiti paznju da bi bila uocljiva... Zaista pravi Moog ima utegnutiji i definisaniji bass... Arthuria MiniMoog... Lep VST, samo sto je mnogo veci MiniMoog od pravog MiniMoog-a... Previshe je ono veliko, shiroko i napumpano, ako zelimo vernu emulaciju... ako zelimo zanimljivu farbu, naravno da je Arthuria itekako primenljiv VST... I dalje sam misljenja da oni koji imaju CreamWare karte, niposto ne bi trebali da zaboravljaju Vectron Synth, SB-404, Zarg Synthse... ja ih i dalje koristim, volim, cenim, pazim i postujem upravo zbog jasnoce i definicije zvuka, ma da cesto moram da ih "smanjujem" posto umeju da budu preshiroki i preveliki, pa nekada uzmu vise mesta u aranzmanu, nego sto sam ja to hteo, ali... to se lako da resiti, tesko je povecati nesto sto je u startu maleno ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Psiho
|
![]()
Ja ochito spadam u CW skeptike. Nishta od "home" paketa me nie niti izbliza dovoljno impresioniralo da bih posegnuo u djep za nekoliko stotina dodatnih eura i kupio josh neki CW proizvod. Navodno postoje i crack-ovi ali niti to nisam trazhio po netu upravo zbog opcheg razocharanja u Scope alate. Mozhda i grjeshim, ali obzirom da mi je glazba ipak hobi nisam sklon skupo plachat CW syntheve u ovoj poplavi besplatnih VST-a i rasprostranjene piraterije koja je u hobi domeni IMO sasvim prihvatljiva.
Pored sumlje u zvuk i praktichnost skupih CW syntheva vjerujem da su namjerno isprogramirani tako da zhderu DSP resurse ne bi li time natjerali kupce na kupovinu sve vishe DSP kartica, expanzija, midi kontrolera koi izgledaju ko synth, polikarbonskih audi bolida i inih produzhetaka za qrac.
![]() |
#9 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Mason
|
![]()
Rekao sam oni koji vec imaju CW karte... nikome nisam predlagao bilo kakvo trosenje novca na kupovinu njihovih synthsa...
Ja imam dve Lune i to mi je sasvim dovoljno DSP-a za koriscenje istih, e, sad, kako doci do tih synhsa, to nije bas prica za forum... pravilnik je jasan i nedvosmislen... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
minimoog.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 32 | 11-09-2009 09:45 PM |
Stigo Minimoog OS!!! | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-11-2008 12:42 PM |