Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2006, 06:14 PM   #1
gricko
Member

Default Konacna odluka

Znam da sam vec u nekoliko navrata postavljao razna slicna pitanja ali evo da napisem nesto konkretnije sta me interesuje.
Na putu sam da kupim novi sint. Puno sam citao o mnogima na netu, imam prospekata, kataloga itd. ali osjecam da nisam u stanju sam pravilno odluciti sta uzeti jer nisam imao priliku da dublje udjem u svijet sint sprava. Ono sto mi je dosta vazno je kvalitet zvuka i tipke.
Sint bi koristio u rock bendu i puno bih eksperimentisao sa efektima, zvukovima, zelim praviti svoje zvukove pa ih koristio i za snimanja nasih stvari. Isto tako bih cesto koristio i klasicne rock zvukove kao sto su klaviri, orgulje itd. i dosta mi je i u tom smislu bitna kvaliteta. (Mozda bi za ovo sto mi treba ipak trebao imati mozda dve klavijature?)
*Dosta sam citao o Korg-u Triton Extreme na ovom forumu i stekao sam utisak da i nije nesto extra sint osim ako nisu narodnjaci u pitanju I da ima preizrazene visoke na live svirkama i da djeluje piskavo i zujavo... S druge strane sam dobio preporuku da bas njega uzmem jer za nizu cijenu dobijem I vise nego kad bih uzeo Yamahu motif ES (kaze da je imao motif-a).
*Razmisljao sam I o Motif-u ES pa me zanima s obzirom na moje potrebe je li mozda to klavijatura za mene?
*Za Kurzweil-a sam citao vecinom pohvale ali sam cuo da necu dobiti nesto extra puno koliko cu puno potrositi novca jer su veoma skupi.(za meke i precjenjeni)
Napominjem da nisam imao priliku da isprobam ni jednu od ovih sprava.Triton-a extreme cu isprobati kao I Motif-a ES a za ostalo nisam u prilici.
*Mozda neki drugi sint? Roland mi ne djeluje za mene ali mozda grijesim? Recimo sad gledam prospect eighty eight Nord Stage-a??

Stvarno mi je potrebna pomoc jer ne zelim tek tako da se zaletim I portosim ogromne pare a da kasnije budem nezadovoljan svojom odlukom. Help!
Old 08-06-2006, 06:44 PM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Konacna odluka

Yamaha S90ES za klasicne rock zvukove. piano, strings, rhodes, orgulje itd. ima nesto i sinta. dobri efekti. to ti je Motif ES8 ali minus nepotrebnih studijskih workstation pizdarija - sequencer i tako dalje. nemoj bacat pare na ono sto neces koristiti. sto se kreacije vlastitih zvukova tice u pravu si - bolje bi to rijesio sa posebnom (ne ROMpler i ne workstation) klavijaturom odnosno sintesajzerom. u guscem rock aranzmanu i za live svirke toplo preporucam Nord Lead 2 (rabljeni) ili 2X. solidno radi analogne zvukove i brzo se na njemu radi - mozes na licu mjesta pomocu hrpe potova radit efekte, sweep-ove itd ---> strani bendovi koji su dolazili kod nas, makar su i snimali album s pravom analogijom , dosta cesto su z auzivo imali bas nord lead2(ili3), kao neki sretan kompromis solidne analogne emulacije, malih dimenzija/prakticnosti i "rezuceg" sound-a koji dobro prolazi uz gitare i bubanj.

s time da svakako na njega stavi jedan multiefekt za reverb/delay - nesto a la Alesis Wedge - takodjer ima 4 slidera, realtime kontrola itd - odlicno zvuci na sintevima - imam ga u andromedi. vrlo podcjenjen (i jeftin), a u biti odlican i vrlo flexibilan - npr. mozes filtrirati delay sa hi i lo-pass filterima , da dobijes onaj tanki kvazi-tape echo koji ne smeta i savrseno se stopi s originalnim signalom..

potrazi thread pod nazivom "padovi na andromedi" (vjerojatno page2 ili3) pa poslusaj kako zvuci taj Wedge.

moze ga se naci i za ispod 100 EUR. po meni, savrsena kombinacija sa nord leadom, i dosta drugih (suhih) sinteva koa sto su matrix, jx8p, xt itd..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 08:00 AM   #3
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord
u guscem rock aranzmanu i za live svirke toplo preporucam Nord Lead 2 (rabljeni) ili 2X. solidno radi analogne zvukove i brzo se na njemu radi
Nije Nord Lead slučajno crvene boje....

(ehh još kad bi postojao Swedish knife...)

Last edited by Don Solaris; 09-06-2006 at 08:51 AM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 08:42 AM   #4
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by gricko
Za Kurzweil-a sam citao vecinom pohvale ali sam cuo da necu dobiti nesto extra puno
Ne, uopće :-) "Samo" će? dobiti synth sa: FM sitnezom, Vektorskom sintezom, Virtual Analog synth, sampler, klasični subtraktivni synth, KDFX efekt procesor (pročitaj si malo o KSP8 efx procesoru koji je baziran na KDFX) i mogučnosti modulacija daleko izvan doma?aja ostalih synthova. A ka?e? da ?eli? puno eksperimentriati....

Kupi? si master klavijaturu tipa Nord i rack Kurzweil K-2600RS (dobi? ga za 1000$ na ebayu). Ako ti netreba sampler, kupi? jeftiniji 2600R i to je to (jo? uvjek ima RAM i sample playback). Ili jo? jeftinije, uzme? K-2500R (nema KDFX i nema triple mode (za ekstremne eksperimente)). Kada smo već kod triple moda i modulacijskih sposobnosti, skini si ovo (300kB) sa right click i "save as" i poslu?aj malo - nema nikakvih semplova unutra.

Last edited by Don Solaris; 09-06-2006 at 08:46 AM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 08:56 AM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Poslusaj Don Solarisa, puno sam puta pisao o kurzweilu na ovom forumu pa me vec mrzi da sve ponavljam po stoti put. Sve sto si naveo da zelis da radis sa klavijaturom navodi samo na KURZWEILa. Nedavno je Bitch (sa foruma) nabavio K2600 , isprobao je sve od Motifa da Tritona kojeg je imao pa menjao za K2600 pa ga pitaj za utiske. A ti sto pricaju da je preskup i da neces dobiti ekstra puno njih pozdravi i pitaj kada su i da li su ikada svirali ili se pozabavili malo ozbiljnije sa K2600 ili bilo kojim KURZWEILOM iz K serije. Jedno cu ti samo reci KURZWEIL NIJE ZA PRESETASE!!! trazi rad i posvecenost ali za uzvrat dobijas KOSMOS veruj mi na rec.
Pogledaj u aritst-u K2661 za 1990e sa PDV...to je fenomenalna cena, a uz to dijes 3 prosirenja plus instaliran ADAT interface ( IN/OUT za procesovanje 8 audio kanala u realnom vremenu kroz VAST sintezu i KDFX....toliko o tome da ne dobijas puno ) i 24 bita DA...itd. Eto....pa ti razmisli, srecno
Old 09-06-2006, 10:08 AM   #6
relis
Senior Member

Gricko, ja bi odmah eliminirao Nord Stage (jeftino napravljeno!! - tipka je ubi boze, zvukovi me nisu impresionirali). Tritona takodjer.
Sad ce me sasjeci da je to osobno misljenje, ali meni Yamahina AWM i AWM2 masina svira najbolje orgulje. To trebas cuti. Moja EX5-ica je u tome strasna. Klaviri nisu bas (vise "moderni" nego "klasicni"), ali za Motif seriju se zato mogu kupiti kartice s klavirima (dvije mislim), cije demoe sam cuo i zvuce strasno (ko Roland ).
Ukratko, ja bi, da sviram rock, na stage isao sa Motif-om ES 7 ili S90 (nadam se da Cluster ima pravo, za S90 necu nista reci jer nisam upoznat). Naravno, da nemam EX5. I mislim da mi ne bi trebala druga klavijatura; svirao sam nekoc tako nesto u sastavu (blues-rock) i bio mi je sasvim dosta Korg N264:o .
Ako smatras da trebas vecu fleksibilnost i slobodu, i ak oces da tak velim "analogne" zvukove, onda tome dodaj neki VA. Cinit ce se da svak svojeg konja hvali, ali sve mi se cini dosta komplicirano (Nordovi nemaju efekata a i priznajem, nisam ljubitelj, Novation nije za to - presvijetao, Waldorfi takodjer - "prenazalan", nije prodoran koliko bi trebao biti) pa mi se jedino rjesenje namece Access Virus. Jedan Kb mislim da bi dusu dao na stage-u za lead-ove, efekte...
Ali velim, nisam siguran da ti uz Motif ES (7?) ili S90 uopce jos nesto treba.
relis is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 10:22 AM   #7
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

A KB3 mod na KURZWELU? Nema semplova nego cista aditivna sinteza kao na pravim tonewheel orguljama (Hammond B3, C3) sa kontrolom drawbar-a ,leslia....trebalo bi da probas svidece ti se
Old 09-06-2006, 10:38 AM   #8
gricko
Member

A da li bi imalo smisla kombinovati K2661 sa S90 es?
Old 09-06-2006, 11:55 AM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by gricko
A da li bi imalo smisla kombinovati K2661 sa S90 es?
mmmmmmmmmmm
Old 09-06-2006, 12:58 PM   #10
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ako imas novca naravno

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules