Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2006, 10:08 PM   #1
loadedmutha
Junior Member

loadedmutha's Avatar

Default Jedno obichno pitanje oko Pro Tools LE 7

Zdravo svima!Prilichno sam nov u muzicku produkciju.Pre neki dan sam downloadirao Pro Tools LE 7 i probao da ga installiram.Otkako sam installirao kad sam startirao program je potrazio Digidesign hardware.Jeli ovaj sekvencer namenjen samo za Digidesign produktima i ako je jel postoji nachin da se instalira iako ne posedujem Digidesign hardware? )))
loadedmutha is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 10:40 PM   #2
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Default Re: Jedno obichno pitanje oko Pro Tools LE 7

Nazalos je tako.Za le ti je potreban digidesign-ov hardware, za m-powered potreban je m-audio,a o velikim protoolsima.......uuufffffff
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 10:54 PM   #3
geomantrik
Junior Member

geomantrik's Avatar

Tako je.jedini nacin da bi radio je da imas neka komponenta,m-powered serije,ili digidesign LE, ili HD.Inace program je super za audio editing,snimanje i imas puno mogucnosti rutanja i take stvari.Ali mogu reci da im je hardware odvratno skup.ali sta ja znam ,ondak imas totalna integracija i mnogo malo crasheve.inace ja bi uzeo pro toolse samo zbog TDM.kad imas to zaboravi latency.
geomantrik is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 11:00 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by geomantrik
Tako je.jedini nacin da bi radio je da imas neka komponenta,m-powered serije,ili digidesign LE, ili HD.Inace program je super za audio editing,snimanje i imas puno mogucnosti rutanja i take stvari.Ali mogu reci da im je hardware odvratno skup.ali sta ja znam ,ondak imas totalna integracija i mnogo malo crasheve.inace ja bi uzeo pro toolse samo zbog TDM.kad imas to zaboravi latency.
ako ides na PTools, najbolja ti je varijanta M Powered verzija...ona podrzava gomilu M Audio kartica. Najbolja varijanta je M Audio 1010 - jer imas 8in 8 out (najvise od svih LE sistema) a sa novim softwareom radi i 24BIT na 96K...ali treba brz PC....TDM je majka, ne razmisljas uopste o opterecenju kompjutera. Ja imam stari MIX sistem, ali imam 2 Core i 4 DSP kartice...leti!! i ne znoji se uopste sa tonom plugina...
pozdrav
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 01:04 AM   #5
loadedmutha
Junior Member

loadedmutha's Avatar

Hvala svima na odgovorima!
loadedmutha is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2006, 03:44 PM   #6
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Nabavio sam skoro Pro Tools LE 7 For Windows Xp. Posto radim od pocetka u Steinbergu...sve verzije... hteo bih da probam i TAJ Pro Tools. Koju kartu da uzmem a da nije nesto skupa, da isprobam (m-audio, ako je kompatibilna). Koristio bih ga samo za audio.

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2006, 06:38 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dexxy
Nabavio sam skoro Pro Tools LE 7 For Windows Xp. Posto radim od pocetka u Steinbergu...sve verzije... hteo bih da probam i TAJ Pro Tools. Koju kartu da uzmem a da nije nesto skupa, da isprobam (m-audio, ako je kompatibilna). Koristio bih ga samo za audio.
ne znam da li LE7 radi sa M Audio interfaceom. Treba ti M Powered Pro Tools verzija...neces osetiti veliku razliku izmedju Cubase-a i TOG Pro Toolsa.....Pro Tools dolazi do izrazaja tek kad imas Pro verziju sa DSP karticama - gde kompjuter samo crta sliku na ekranu i nista drugo (ne znoji se uopste!)
Ali vredi nauciti,...na zapadu je to k'o bukvar. Ko nezna - majmun je!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2006, 08:39 PM   #8
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Znam, iz tog razloga sam i hteo malo da pogledam i da naucim. Kazi mi koja varijanta je po tebi najjeftinija a da ima nekih rezultata?

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2006, 03:21 AM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by loadedmutha
Zdravo svima!Prilichno sam nov u muzicku produkciju.Pre neki dan sam downloadirao Pro Tools LE 7 i probao da ga installiram.Otkako sam installirao kad sam startirao program je potrazio Digidesign hardware.Jeli ovaj sekvencer namenjen samo za Digidesign produktima i ako je jel postoji nachin da se instalira iako ne posedujem Digidesign hardware? )))

Aj' molim te, daj mi link za skidanje PT LE 7.nesto . Ja imam Digi002 sa verzijom 6.4 i ubih se na njihovom site-u traziti download celog softa za XP .
Old 14-08-2006, 09:03 AM   #10
Illiron
Member

Ja koliko znam, upgrade na 7 se placa
Illiron is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules