|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kako producirate klavir kao bosendorfer 290 ili the grand??
sta stavite na njih, kako ih ubacujete u miks i gde?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
The Grand sam par puta koristio u nekim pop varijantama i stavljao preko senda blagi room sa impulsa i sve je ok kad ima malo instrumenata u aran?manu.Kad se doda vi?e toga odmah mi se gubio u mixu... počeo sam koristit piano sa Rolanda A90 kojeg sam semplirao u Emu-e4 i on mi puno bolje izlazi u mixu tj. konkretnije.
Za Bosendorfer neznam nisam jo? probao. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ok, super hvala na info.
Zasto si semplirao u e4 ako mozes preko audia/midi da snimas direktno iz a90?? Koje su prednosti e4?? i da li se isplati imati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Semplirao sam klavire sa A90 zato jer sam ga prodao, a klaviri su za neku pop produkciju koju radim izvrsni .
?to se tiče Emu-4 znam da je to po mnogima najbolji sempler koji je napravljen i meni je to jedna od najboljih investicija koju sam ikad napravio jer sam prezadovoljan sa njim i koristim ga za sve vrste drum-setova i za bass gitaru. Skoro sam samplirao bass sa Trilogy i mogu ti reći da mi puno konkretnije izlazi u mixu nego sa samog Trilogya.... probaj ako ima? priliku mislim da če? se prijatno iznenaditi. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
TVRDIM da je dobar snimak klavira (pravog) u Beogradu bar, moguce dobiti samo na 2 mesta: KNU (kolarac) ili u skorije vreme Madlenianum opera, Zemun. Glavni razlozi su pre svega u tome, sto samo na tim mestima postoje zaista dobri instrumenti. "Steinway" u Sava centru je katastrofa, i velika je steta sto na sebi nosi to casno ime. Sto se tice virtualnih klavira (u nasoj sredini se nazalost, podrazumeva i "besplatnih") imao sam prilike da probam razne, i nazalost nijedan mi se nije dopao subjektivno, a nijedan nije bio dobar u mixu OBJEKTIVNO. Ne bih da ulazim u razlozno objasnjavanje zasto je to tako, ali i ja sam primetio da se klaviri na raznim sintovima MNOGO BOLJE ponasaju u mixu nego i najekskluzivniji 'virtualni' kao sto su "the Grand" "Ivory" Bosendorfer, galaxy, i slicni. U zivotu i radu sam stekao glas da dobro sviram klavir, i da se u isti razumem i kao aranzer, pa evo sta su moji utisci, a trudim se da ne budem pristrasan. Na snimcima pop muzike, i primenjene muzike NAJBOLJE izlaze klaviri kao sto su na ROLAND XV seriji, FANTOMU, i naravno cuveni RD 700 SX sa SRX piano prosirenjem, za koji TVRDIM da je trenutno NAJBOLJE ZVUCECI KLAVIR na planeti (izuzev naravno "pravog" "drvenog" Steinway-a ili Yamahe) Tu i nema neke narocite potrebe za dodatnom obradom, izuzev nekog skupljeg reverba, pazljivo doziranog.Interesantno, pri tom ne mislim ni na kakav "room" ili ambient, nego na medium hall, rich plate ili slicno. Inace primetio sam da se na klavirima mnogo bolje ponasaju pravi hardware reverbi i to ne konvolucija nego najnormalniji, kao sto su LEX 480, 960 ili TC 6000...Cudno je kako "konvolucije" bar u mom iskustvu, lako i brzo nestaju u mixu... Poz. izvinjavam na "smoru"
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 27-07-2007 at 05:49 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Mislis na ovu expanziju?
![]() http://www.zzounds.com/item--ROLSRX02 1. Mogu li te zamoliti da mi pošalješ neki demo s tim klavirom? Ili uputiš gdje ima? (u meduvremenu cu potraziti i sama bolje) 2. Znaš li idu li srx expanzije i u roland XP?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Slusajuci tvoju muziku, koja mi se kao sto sam ti napisao, izuzetno dopala, primetio sam da ti je klavir dosta bitan... Mislim da je neophodno da SAMA probas ono sto sam savetovao, radi se o ROLAND RD 700 SX masini, (stage piano, 88 dirki, drvene, full hammer action) ali sa SRX 11 "complete piano" prosirenjem, dakle ne SRX 2 koje si postovala. Ne vredi i da ti posaljem demo, jer je osnovna prednost ovog 'kompleta' nad svima ostalim upravo njegova beskrajna i besprekorna 'svirljivost', tojest ponasanje pod prstima, i fantasticno prirodnna, i puna reakcija na velocity input. Ako imas uslova, ili postoji prodavnica Roland opreme gde bi mogla da probas tu kombinaciju, savetujem ti sto pre da to ucinis, jer se neces pokajati, sigurno.
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Gledala sam RD jo? kad sam birala digitalni klavir, no odlučila sam se ipak za Clavinovu CLP 170 PE koja također ima progresivno ote?anu klavijaturu, H3hammer action... no nikad nisam njen zvuk direktno snimala na komp... ustvari, ponajvi?e iz lijenosti prikapčanja (samo jedan Ulaz na koji je piknut TLAudio/ RODE NTV) a i nekako sam vjerovala da svi ti silni ogromni samplovi tako pomno i presavr?eno samplirani moraju biti jo? bolji.
![]() Ovo je izgleda kao i sa mnom stvarima u ?ivotu. Ispred nosa mi je ono ?to valja. ![]() Bar se nadam. Poslu?ala sam samplove SRX klavira i stvarno mi se sviđaju! Tko bi rekao... 64MB neceg! Ako ne idu u xp (a ne znam gdje da to provjerim jer je on tako star da ga ni ne uvr?tavaju u kategorije...), onda mogu kupiti dodatnu vanjsku JV jedinicu i taj srx i svirati preko klavinove, ako nece zadovoljati zvuk klavinove kad se snimi. Jer njen zvuk sad je definiran sa njenih 8 zvučnika i Iacf efektom... kako zvuči direkt line in.... ne znam. Ja bi rado puno experimentirala, ali s dječicom....uh.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitara, klavir i rep. | HeatMan | Promocija radova | 44 | 05-12-2008 06:01 PM |
Klavir | zmaj | Ogi Radivojević | 2 | 01-10-2007 10:58 PM |