|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Nađoh malopre jedan thread koji sam avgusta 2003. postavio na Sound on Sound forum, a tiče se ideje da svaki snimatelj/producent treba da ima svoj referentni cd koji će nositi sa sobom svaki put kada treba da radi u studiju u kojem ne poznaje ili nije naviknut na slu?anje. Ja bih na taj cd stavio numere koje pre svega volim, koje su na raznim slu?anjima zvučale dobro i kod kojih tačno znam na ?ta da obratim pa?nju u novom okru?enju.
Evo pre dve godine to su bile ove numere, mada je lista sad već prilično zastarela: LYLE LOVETT Since the Last Time (Joushua Judges Ruth, 1992) YELLOWJACKETS Greenhouse (Greenhouse, 1991) ANTONIO FORCIONE & SABINA SCIUBBA Brasilico (Meet Me In London, 1997) CHARLIE HADEN & PAT METHENY First Song (Beyond the Missouri Sky, 1997) NUSRAT FATEH ALI KHAN Nothing Without You (Musst Musst, 1992) ?ta biste vi stavili na taj cd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Mi smo na faxu radili critical listening... To ti je vje?ba gdje dobije? cd i skriptu sa upustvima, a radi se o tome da se na cd-u nalaze zapisi raznih frenkvencija i levela.. U knjizi imas obja?njenje o svakom zvuku koji čuje?.. Cilj te vje?be da istrenira? svoje uho i vremenom pamti? frenkvencije i nivoe.. Naravno, po?eljno je da tu vje?bu radi? na monitoringu na kojem inaće radi?, a preporuka je da prije početka rada u nekom drugom studiju ili opčenito na drugoj opremi, prvo odradi? critical listening.. Također, preporučujem da, ko mo?e, ovo radi ?to če?će.. Time ćete u mnogome unaprijediti svoj sluh..
Mislim da se taj cd i skripta koja ide uz njega mogu naći na audionews.ru. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
zadnji cd Galije,gitare moraju da zvuce tacno na odredjen nacin :-p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
12 poena za avatar
![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
uvek preferiram da nosim vise diskova, a ne jedan rezanac vec iskljucivo vise i to originale. a sto se tice spiska albuma koji smo iskustveno ja i chicha sastavili tokom svih ovih godina je sledeci:
Michael Jackson - Bad: za punch zvuchnjaka Gino Vannelli - Younder Tree: za dinamiku zvuchnjaka Metallica - Black album: heavy style referenca za sobu Steve Winwood - Refugees of the Heart: pop/jazz style referenca za sobu Toto - Seventh One: celokupna slika Eto. U zavisnosti od porstora i projekta na kom se radi, nekad ponesem i neke 'similar artists', ali manje vise bez ovih pet nigde ne idem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
Nisam imao previse potrebe za ovakvim akcijama do sada, ali sam ipak nekako formirao neki svoj spisak.
RHCP - Under the bridge (za Rick Rubin filozofiju) Rammstein - Reise,Reise i Rosenrot albumi (overal balans, loudness war ; narocito u poslednje vreme, jer trenutno radim na srodnome materijalu) Radiohead - Exit Music i ceo OK Computer album (reverbi, preciznost) Massive Attack - Mezanine (za low end i dubinu) a ponajvise numera Angel System of a Down - Toxicity, Attack, Prison Song. Deftones - Change Tool - Parabola
http://www.facebook.com/ArthurLoa http://www.facebook.com/note.php?not...68263589864927 Last edited by Arthur; 24-04-2006 at 02:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Richard Bona- Reverence (LP)
Toni Braxton- Maybe (single) XLO Reference 24K gold CD Pink Floyd- Wish you were here (LP) Jelena Karleusa- Magija (LP) * Eric Clapton- Pilgrim (single) Danica Karic- Danation (unreleased single)* Lyle Lovett- Joshua judges ruth(LP) Keba- Ti hodas sa njom (uskoro izlazi singl)* Etta James- Let's straighten it out (single) 50 Cent- The Massacre (LP) *navedene "domace" stvari su meni referentne iskljucivo jer su radjene u Ateljeu Trag. Sem Kebe, kog' smo takodje radili skoro, a mastering je uradjen u Sterling Soundu, NY (ME Chris Athens), pa je to negde glavni razlog... Nisam nabrojao sve, ovo je dovoljno... moj izbor... Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
e da, evo ovih dana testirajuci SuperMEE, listi se prikljucila i Beady Belle - Home (album) sa par veoma raznovrsnih pesama, koje ukljucuju i gudace, i ziv jazz bubanj, ali i elektroniku sa svim boom elementima..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Referentni sistem | dr.Ru | Razno | 8 | 26-01-2005 08:57 AM |