Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2006, 06:15 PM   #1
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Amplitube II

Da li je neko probao Amplitube2 ili bar njegov
demo???Da li donosi neshto revolucionarno na
polju simulacija?Kakve su mu tvrdje distorzije
i kakav je u odnosu na konkurenciju?
POzdrav!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 07:09 PM   #2
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Amplitube II

Mogao bih ja da skinem demo pa da odem do ortaka koji ima SX 2 (sa ključem naravno), al me ne?to mrzi... Ono ?to sam čuo iz demo-a na IK Multimedia sajtu nije me ne?to dojmilo, a od ljudi sa KVR-a koji su ne znam kako govorili da su srećni zvukom, nisam primetio da je iko poslao neki home made higain demo tako da... Ko ga ?i?a. Uostalom idi preslu?aj sam. Nije ne?to za ?ta bih se izuo par stotina evra.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 08:33 PM   #3
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Koliko sam u toku - ispravite me ako gresim - to je definitivno stvar koja mora da se kupi (treba joj dongle), tako da bih ti ipak savetovao da razmislis i ides na neki hardware.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2006, 09:56 PM   #4
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Sve mi ovo lichi na onu basnu o lisici i grozdju
Old 24-08-2006, 02:23 AM   #5
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ja bih pre rekao da se radio o bajci nego o basni, bajci da ono ?to se ne mo?e probati i skinuti sa neta, mora da je do jaja, barem u ma?ti!
Old 24-08-2006, 09:03 AM   #6
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Za tu bajku nisam chuo a verovatno i ostali chlanovi foruma
dok za basnu jesam.
Old 24-08-2006, 09:12 AM   #7
Klon
Junior Member

Dule,ako neshto nisi probao a mashtash da je loshe pa onda
je problem i sa bajkom i sa basnom,znachi dobijamo novu formu:BAJSNU
Klon is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 01:32 PM   #8
stigma
Member

stigma's Avatar

Meni Amplitube1 itekako igra u mixu a za dvojku pretpostavljam da je korak dalje ...

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 01:32 PM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ja sam vam lepo rekao, imate demo-e na njihovom sajtu, pa preslushajte, i mogucje je da je neko na KVR-u uradio neku stvar a da je koristio A2. Nisam cuo nesto sto bi mi se dopalo, bar ne vise od POD-a. Clean/ovi i poluprljave farbe su ok, prolazi, napucane distorzije opet ne valjaju kao i kod ostalih soft-simulatora. Dakle ne mislim da je prica o lisici i grozdju adekvatna jer pretpostavljam da bi se od svih ljudi na ovoj planeti koji su kupili taj sim (ukljucujuci i onog koji je radio demo-e) pojavio valjda neko ko bi se snashao i napravio svemir farbe, ako je to mogucje. Opet , ja sam vishe zainteresovan za high gain boje, jer ovo sve ostalo mozhe da se dobije i na druge nachine i nije tako problematichno.

Quote:
Za tu bajku nisam chuo a verovatno i ostali chlanovi foruma
dok za basnu jesam.
Chuj, ako bi ti voleo to da imash i tebi se svidja ono shto si chuo iz mp3 demo-a, super. Neko voli vanilu, neko chokoladu. Ako se ti lozhish na neku ribu a dvojca ortaka kazhu da je ruzhna, to ne znachi da su oni u fazonu kiselo je grozhdje jer ne mogu imati tu ribu, nego da mozhda jednostavno to nije njihov tip ribe... Ili si jednostavo ti u tripu a riba je stvarno ruzhna.

Amplitube 2 sa druge strane (koliko god ja mislio da koshta previshe i da se sa freeware-om i malo dobre volje mozhe sve to dobiti) mozhe zaista da ispuni sve potrebe nekom kome ne treba specijalno vrhunska distorzija, u to sam siguran i za takve potrebe je ova "sprava" sjajno reshenje, naravno.
Old 24-08-2006, 01:43 PM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by stigma
Meni Amplitube1 itekako igra u mixu a za dvojku pretpostavljam da je korak dalje ...
Ne kudim ja softsim-ove u apsolutnom smislu... Dapače, ako si učlanjen na K-V-R, imash tamo da skine? kod njih moj komplet preseta za Amplitube keca ako te interesuje. Nick mi je Vervil pa videće?.
Amplitube I ima problema u vi?im harmonicima, tj kako dodaje? gain pojavljuje se u zvuku gomila tih nekih, ne znam kako bi ih nazvao... Sitan zvuchni otpad, brljotina Rekao bih "Artifacts" na engleskom, ali ne znam na srpskom jbg. Probao sam u par navrata da snimim par kanala i matrica postane zagu?ena, mora se postupati jako pazhljivo, nekim dobrim EQ-om dodatno čačkati zvuk, dok recimo POD-om snimim iste te gitare i nikakvih problema, sede gitare u matrici i ne prave nikakvu gu?vu. Ako koristi? čistije gitare i ne preteruje? sa distom, onda mo?e da ti radi posao. E da, i simulacije kutija mi se ne sviđaju, imaju nekako sve zvuk kao da je u pitanju kombo. Ni jedna ne zvuči kako bi trebalo nego kao da imam kombo pojačalo kroz koje pu?tam POD-a na kom menjam simulacije kutija, znači čuje se razlika, ali postoji ne?to zajedničko u karakteru da zvuk nije otvoren nego sateran u srednje na pogre?an način. Jbg.

Naravno disclaimer... Ja kad se..m, imam u glavi Line 6 kao neki benčmark za simulatore, i ozvučeno pojačalo, pa su mi kriterijumi visoki i uglavnom nisam zadovoljan. Upravo sam ne?to snimao i imam po deset kanala ritam gitara unisono, ?to ?ivih ?to sa simulatora, da bih se pribli?io tome da mislim da je ok. Znači sve ?to meni smeta, ne mora nekom drugom da smeta
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules