|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pre nekoliko dana me kontaktirao poznanik iz branse inzinjerstva zvuka i nagovestio skoro pokretanje udruzenja, koje bi bilo strukovnog karaktera.
Udruzenje bi se bavilo iskljucivo strukama tonskih snimatelja, ton majstor, inzenjera zvuka i muzickih producenata. Za sada, koliko mi je objasnio, se radi na sazivanju odredjenog broja ljudi iz ovih struka da bi mogla da se organizuje osnivacka skupstina. Udruzenje bi trebalo da se bavi ne samo pukim okupljanjem ljudi iz ovih struka, vec i zastitom prava i okvirno da kazem da ispunjava i sindikalnu zastitu profesije. Ovo sto sam naveo su samo grube crte onog cime bi udruzenje trebalo da se bavi. Pa cu vas redovno izvestavati dalje kako stvar bude napredovala i kako se bude pojavljivalo vise detalja o ovome. Mislim da je ovo jako intersantna stvar za veliki broj clanova ovog foruma, koji se upravo bave ili zanimaju za jednu od ovih struka. Takodje ja licno osecam potrebu i mislim da bi i mi kao zajednica trebali moralno a i ajde uslovno da kazem malo i marketinski na nasem forumu pomoci necemu sto moze zanimati u buduce veli broj nasih clanova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pricao sam i ja sa njim duze ..... i dobih statut ... ali se nigde ne pominju producenti ..... da li se osniva udruzenje ili preuzima ovo tonmajstorsko ????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Postoji li sansa da se resi i status vlasnika samostalnih studija, penzijsko, zdravstveno (uz placanje naravno)? Preko udruzenja, naravno
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja mislim da kao vlasnik studija moras drugacije da se registrujes ??? Vlasnik neke usluzne delatnosti je ( mislim ) druga kategorija Pozdrav Last edited by Max; 10-11-2007 at 07:04 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MCI Master
|
![]()
je li to samo udruga za vas drugari iz Srbije ili je to za podrucje cijele bivse Yugice...
i mene zanima!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
U principu bi trebalo da se pokusa preuzeti staro udruzenje koje se bavilo ton majstorima. S' tim sto bi se delatnost prosirila na producente i osmostalilo se od udruzenja estradnih radnika. To je dobro pitanje, sta sa malim studiima koje nema smisla registrovati zvanicno kao firmu ( mada ce se udruzenje u principu bavit zastitom i pravima struke a ne vlasnicima, jer vlasnik studia moze biti neko ko uopste nema veze sa zanimanjem). Ali ono sto je sigurno moglo bi udruzenje da okuplja i vlasnike studia cisto kao sindikalna aktivnost. Pa cu pitati da li i takavim vidom delovanja ima smisla da se bavi udruzenje.
Udruzenje je za ljde sa teritorije Srbije, verujem da i iz komsijskih zemalja neko moze da se uclani, ali nemoguce je ostvariti sve stavke kojima ce se udruzenje baviti. Jer kako regulisati penziono i socialno osiguranje Roginatoru. Last edited by LACKY; 10-11-2007 at 10:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]() ![]() ![]() to sam rijesio ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Dobra tema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
ja kako sam razumeo, do sada da bi dobio penziju (naposletku) morao si da prijavish svoj studio kao firmu i da uplacujesh sam sebi platu +neke "sitnice" koje idu drzavi.. ne vidim da se ishta menja sa ovim sindikatom.. ne kapiram shta ce sindikat raditi..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Projekat uskoro ..... | Steka | Promocija radova | 35 | 25-02-2008 04:01 PM |
s16 uskoro... | Digital Cave | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 23-12-2005 12:34 PM |
:: Uskoro - UAD Precision Multiband :: | lesha | DSP forum | 4 | 09-10-2005 10:05 PM |