|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima na Rumskom!
Već duže vrijeme samo čitam i gutam hrpe korisnih informacija, a sad me evo i s jednim pitanjem (još bar hiljadu u pripremi ![]() ![]() Evo ovako.. imam složen plan o pokretanju vlastitog studija. Od sadašnje opreme tu su brz PC, RME HDSP9632, hrpa pluginova, gitarska i bas pretpojačala i pojačala, instrumenti i ostale sitnice. Ideja mi je da u prvom krugu trošenja novaca uložim u jedan solidan mikrofon i lampaško pretpojačalo te TC PoCo. Što se tiče mikrofona, mislim da bih najprije uzeo Brauner Phantom C AE pa onda možda Rode Classic II. S pretpojačalima je stvar malo složenija.. Ima dosta modela koji mi ulaze u izbor, od 900 do 3000€. Pri tom mislim na slijedeće te vas molim na mišljenje koje bi najbolje odgovaralo Brauneru ili Rodi? SPL Channel one UA LA-610 Avalon VT737SP Focusrite Red7 uglavnom, interesira me zašto dati 3000€ za Reda ili 2200 za Avalon kad po svim ocjenama koje sam pročitao po netu SPL (900€) nema zamjerke tj. čiste pohvale, kao i LA-610 (1500€).. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
.. ma da skratim pricu, najvise me interesira ovaj SPL Channel One. Prema reviewu SoundOnSounda spada u must-have preampe, a s cijenom od 900€ mi se cini kao logican izbor. Avalon mi je gornja granica, ali samo ako ima neke ozbiljnije prednosti naspram SPLa za slijedecu upotrebu. Preamp bi koristio za snimanje vokala i akusticnih gitara pomocu Brauner Phantoma (Rode je daleka budućnost) i direktno snimanje bas i elektricne gitare. Glazba koja ce se snimati je pretezno rock prizvuka.
Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ako imas love uzmi AVALON. SPL je izvrsna sprava i radi savrseno, ali 737 ima karakter i saund s kojim ces biti sretan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pazi sa Avalonom, ima odlican zvuk, ali Attack na compressoru je spor tako da kada zelis nesto da komprimujes dolazi do nezeljenog "pumpanja"...zato ako vec kupujes nov Avalon uzmi i FAST MODE Modification..ubrzava rad attack-a i onda je OPASNA sprava
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Cini mi se da mi je neophodan brzi atack s obzirom da cu snimati i slap dionice, a i nas vokal ima prilicno, hm "dinamican" glas..
Da li se ta fast mode modifikacija dodatno naplacuje, odn kolika je cijena tako namjestenog Avalona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Necu sad ulaziti u neke pro/contra spike oko pretpojacala, samo par stvari da ti spomenem.
Navodis mikrofon "Brauner Phantom C AE". Iako se zapravo radi o istom mikrofonu, postoji verzija C i verzija AE (nema C AE). Model C je standardni, srebrni, a model AE je jeftinija tzv. anniversary edition verzija. To jeftinija ne znaci da je losija. Radi se o apsolutno istom mikrofonu (Phantom C) samo sto je izveden u crnom kucistu i u maloj kolicini. Promotivno mu je spustena cijena za 400tinjak eura. S obzirom da je model iz prosle godine, a limitrana je serija, relativno ga je tesko nabaviti. Ja upravo ganjam jednog dilera da mi to dobavi pa ako ih bude mogao vise komada isfurat mogu ti javiti. SPL Channel One jako dobro kotira s obzirom na odnos cijena/performanse. Ali postoji za njega jedan sjajan mod. Mozes uz njega naruciti dodatne transformatore za mikrofonski ulaz i glavni izlaz. Navodno to zvuci sjajno. Ti transformatori su relativno jeftini (160eura svaki) a dignu ti kvalitetu za 50%. ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Hvala na prijedlogu
![]() Zanima me takodjer, s obzirom da se sve snima digitalno, preko konvertera na RME kartici, a poslije miksa ITB, ima li uopce smisla ulagati dodatnih 1000€ za Avalon, ako i s SPLom mogu dobiti cisto solidne rezultate? Za tu razliku u lovi bih si mogao priustiti UAD ili neko 8 kanalno pretpojacalo Focusrite ili RME, sto mi je slijedece na listi zelja.. Last edited by Dompax; 23-02-2006 at 07:53 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako mozes da probas i jedno i drugo , to bi bila prava stvar , jednostavno na neke mikrofone bolje " lezu " odredjeni preampi ( kao i u odnosu na glas koji ces snimati ) . Moja iskustva su bila da mi je bas gitara uvek bolje izlazila na UA 610 nego na avalonu 737 , mada mnogi drugi primeri govore upravo suprotno . Takodje sam imao primer gde je na odredjenom glasu snimanom preko Rode classic 2 , prijatnije zvucao behringer ultragain , nego amek 9098 preamp ....
![]() Moras probati pa videti ..... a sto se tice itb i toga svega , ne znam odakle ti misljenje da je to " lose " .....? Digitalija se mozda moze ili ne moze meriti sa vrhunskom analogijom .... ali je daleko iznad kvaliteta gde je nebitno koji mic ili koji preamp koristis ...... ..... mada , mozda losiji preamp , a + UAD , moze dovesti do krajnjeg boljeg rezultata....... Pozdrav Last edited by Max; 23-02-2006 at 01:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ma nisam mislio da je digitalija losa nego samo da gusi one fine nijanse koje cine razliku od 1000€ medju pretpojacalima. Pogotovo ako je konverter na audio kartici, odnosni nije neki Apogee. Iz tvog odgovora vidim da sam u krivu!
![]() Sad malo gledam i jeftinije preampove tipa DBX 386, ART DPSII, Presonus Eureka, Focusrite Platinum seriju.. Zapravo ovaj DBX mi je nekako najzanimljiviji s obzirom da ima 2 kanala, lampu i konverter s limiterom, a stoji 690€. S tim da nema ni EQ ni Comp, UAD bi ovdje dusu dao. Jos bih mogao kupiti i neki ribbon mic za gitare, Oktavu ML 52 recimo a sve to za pare Avalona. Bdw, mora li preamp imati podesivu impedancu za upotrebu s ribbon mikrofonima? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preamp dilema!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 16-10-2009 03:54 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |
Mixerska dilema | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 09-06-2006 11:52 AM |