|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pocinje sve vise da mi smeta sto nemam low end na tannoyima.
Gledam ovaj sub, cene su veoma sarenolike, ima li neko kakva iskustva sa ovime? Da li je bolje prodati reveal active par i kupiti neke jeftinije monitore koji pokrivaju ceo opseg potreban za muziku tj. do 37 hz ili je bolje pristedeti pare pa dodati sub?
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sto se subwoofera tice, ni to nije lose resenje, samo je mali problem to sve integrisati... pocece soba izuzetno puno da svira... itd. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Tesko da je do pozicije, ovo je frekventna karakteristika tannoy reveal monitora:
![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ziva istina ovo sto rece Bogi.
Kod mene je nasuprot svoj logici se bas pojavio kada sam zvucnike odmakao od zida. Istina, do toga sam dosao postepeno, par dana pomerajuci kutije po centimetar- dva tamo ovamo i isprobavajuci slusanje na referentnim snimcima, ali konacno sam na kraju uspeo da nadjem dobru poziciju. Ako ti je soba mala, a pretpostavljam da jeste, sub ti nece mnogo pomoci u pravcu u kome ti to prizeljkujes, vec ce ti zadati samo jos vise muke. Istina je da je Reveal malo tanak i ja licno sumnjam da on ide ispod 70 hz, ali u maloj sobi moze da bude korisniji od nekog veceg i "dubljeg" zvucnika.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Soba mi je 4 x 4.5
Je li to isuvise malo za sub? Tannoy su super za pop produkciju ali ja ne mogu da radim aranzman niti mogu da upadnem u groove pesme jer nemam te donje frekvencije i onda je sve dzaba, posto je grove najbitniji u elektronici. Ne mogu da postignem onaj flow koji sam pre imao cak i na hi fi ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Inace "ravni" monitoring od 20-20000Hz je vrlo skupa zabava, pogotovo sto sve ispod 500Hz donosi odlicna akustika sobe, koja je visestruko skuplja od zvucnika. Polozaj monitora moze pomoci utisku da je bas izrazeniji i to mora da se probanjem namesti cak i u sobi sa odlicnom akustikom. Mislim da ti je trenutno najjeftinije da probas da promenis polozaj zvucnika, a ako ne ide, onda razmisljaj o alternativama koje si naveo. Mada priznajem da ne znam kolika ti je komplikacija da mrdas zvucnike. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ma kakvi, pomeram ih po sobi od bogijevog predloga, neki jadi se menjaju ali nije to videlo onoga sto meni treba.
Sta da radim ljudi? Da menjam tannoye za tapco koji idu do 37 hz? Ili da skupljam pare za sub?
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno, ja sam spreman da zrtvujem kvalitet same reprodukcije zarad samog low end-a, tj. uzeo bih losije zvucnije koji idu nize a prodao bolje koji idu plice ... jasno mi je sta bi se desilo sa niskim frekvencijama ali najgore je ovako kako je sada ... kada ih ne cujem uopste ...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Savet:tannoy reveal 6d? | loonix | Monitoring | 4 | 08-03-2008 09:55 AM |
Tannoy Reveal Active | davormen | Monitoring | 15 | 26-11-2004 09:38 AM |
TANNOY Reveal | Pedja | Monitoring | 6 | 04-08-2004 12:59 AM |