|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Recimo da sam zadovoljan mixom i sada ?elim napraviti master. Koje plug-inove od wavesa da koristim da dobijem neki sound, a da mi stvar ne zvuči kao demo?
dodu?e, zadovoljan sam frekvencijama i mixom, cijelu stvar sam u L2 ''nabrijao'' do -12dB, ali fali mi topline zvuka i stvar mi jo? uvijek zvuči suho , kao demo... Ako netko ima volje u nekoliko riječi napisati kroz ?to ''provući'' pjesmu, bio bih zahvalan... ( samo molim bez spominjanja skupih sprava, znam da je to bolje, kako imam Wavese, volio bih znati ?to iz njih izvući , a da zvuči konkretno... )...Eto, hvala... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Kad naguras limiter i compressor prejako dobit ces kontra efekat, sve ce bit spljosteno i neces imat osjecaj da je glasno. Onaj waves R-Comp je meni ok za neke manje intervencije u masteru jer mi dosta transparentno zvuci ili jaci comp. sa vise karaktera SSL ili APi. Malo dogni nivo compressorom ako ti fali i odrezes nekih par db sa L3 i to je to ako je mix dobar. Ako ti je mix suv i hladan bolje na mix-u poradi. Toliko od mene ovako bez slusanja.
P.S. PSP ima odlican plug - Vintage Warmer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ako ti stvar zvuci kao demo nakon mixa onda ti tu mastering sa Waves nece puno pomoci..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
"pocetnicki mastering"
![]() oksimoron |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Za prvu ruku moze dobro doci i Ozone ili T-racks u masteru. . .
na primer cd master jedan od Ozone-ovih preseta,ima ih dosta...mada je naravno uvek u zavisnosti od pesme i toga sta ti treba podesiti kompresiju i eq ...
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
************************************************** ******** Post editovan zbog piraterije! Još jednom Vas molim da to više ne radite! Idekius Last edited by idekius; 21-01-2008 at 11:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Hvala puno svima koji su odgovorili... nabavit ću te VSTi i probati pa javim kako je ispalo... čak sam se danas malo poigrao sa psp vintage warmerom i izotope ozoneom i moram reći da sam puno zadovoljniji jer sam dobio na toplini zvuka i punoći zvučne slike, upravo ono što mi je nedostajalo...
Ne znam samo da li sam kasnije postupio ispravno kada sam na to još nafrljio L2 i stavio snimku na -12dB... Sound forge ne podržava izotope, pa sam to morao napraviti u Cubaseu, a normalizaciju i L2 sam napravio u Soundforgeu( tako sam naučio)... neka me netko ispravi da li sam krivo postupio... PS... ovdje ima tutorial za izotope? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Mozes sve to zavrsiti u Cubase u .....
Mada , ako ti stvar zvuci kao demo u mixu , zvucace i kao demo u masteringu ..... ..... samo glasniji demo ...... Pozabavi se radije mixom , a neki zeljeni nivo mozes postici bilo kojim multiband om ( Ozone , Waves C4 ) i mozda nekim limiterom ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ma nije stvar snage snimke, to nije problme postići...stvar je finoće, ili da se izrazim onako kako ja to nazivam : ''fali jaja'' u zvuku...
Poku?at ću opet otvoriti mix i malo se igrati tim ozoneom i vintage warmerom, svi mi to nekako preporučaju... Iako mastering nije uključiti preset i gotovo... za to ljudi u ?kole idu...a ovdje vidim da ima fer ljudi koji se itekako u to ku?e i voljni su pomoći zbog čega sam izrazito sretan i zahvalan... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |