Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2006, 10:54 AM   #1
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Waldorf Micro Q

Kod god ima da kaze neshto o njemu neka kaze,zanima me.
Uzimao bih ga,pa me zanima subjektivno mishljenje,karakteristike znam...

PozZ

Last edited by Elf; 01-12-2006 at 07:27 PM.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 11:27 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Micro Q

najjeftiniji nacin da imas zvuk od Q.

ako gledas Q seriju iskljucivo kao zamjenu za analogni tip soundova, odnosno "virtual" analog, onda je prilicno hladan i tanak za to.

medjutim, po meni to je pogresan pristup jer je to u biti jedan vrlo mocan i kompleksan digitalni sint koji ima svoj specijalni karakter. pa ja to gledam kao prednost.. npr. za comb filter padove, sweep-ove i sl. ambient soundove. svidja mi se sto ima i wavetable-ove pa kombiniras i tu sintezu sa klasicnom, moze zvucati vrlo "metalno".. ali drugacije od XT-a koji mi je vise tvrd i "suh", a ovdje Q filteri daju mekocu..

htio bih jednog dana imati Q-Rack. zbog potova..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 11:52 AM   #3
relis
Senior Member

Slazem se. Q je poprilicno "hladna" serija zvucno, al kamo bi dosli da svi sintevi zvuce 'toplo'. Ja bi mQ kombinirao s nekim matrix-om 6 ili 1000 i da vidis veselja za male novce.

Cluster, moj frend (tu je iz Zaboka) ce mozda (vjerojatnije da hoce) prodavati svoj Q rack u ne tako dalekoj buducnosti. Neobavezno velim. Sam' da znas...
relis is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 06:34 PM   #4
Don Solaris
Pro Member

Nego ba? gledam malo ovu njemačku Ebaju, slabo ima ovih Q i Q-rack. Evo već neko vrijeme pratim, niti jedan "?uti" nije oti?ao. Uglavnom se prodaju one specijalne verzije (obojan u plavo) i uvjek bude barem po jedan Q+, svakih 2-3 tjedna.

@Relis: ako već voli? VA, za?to ne pogleda? malo Ion. Ima zanimljive "filtere" i odličan routing - gotovo sličan AN1x, ali ne?to jači (a AN1x je do sada imao jedan od najkompliciranijih routinga među VA). Skini si manual za Ion. Ja sam 80% da ću ga kupiti, vjerovatno u Americi / eBay, sada je već pao na nekih 400$ za one u praktički novom stanju.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 07:26 PM   #5
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Hvala ljudi na informacijama!

@clusterchord

Tachno to shto si rekao mi i treba.Chuo sam demoe sa Waldorfovog site-a i to je to shto mi treba.Za sada...A posle bih mozda jurio little phaty-ja...Al' o tom potom...
Old 01-12-2006, 07:56 PM   #6
relis
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
@Relis: ako već voli? VA, za?to ne pogleda? malo Ion. Ima zanimljive "filtere" i odličan routing - gotovo sličan AN1x, ali ne?to jači (a AN1x je do sada imao jedan od najkompliciranijih routinga među VA). Skini si manual za Ion. Ja sam 80% da ću ga kupiti, vjerovatno u Americi / eBay, sada je već pao na nekih 400$ za one u praktički novom stanju.
Eh, vec bi Ion bio ovdje da sam si ga nagledao. Imao sam Micron (to sam kupio impulsno, nakon 30 min isprobavanja), ali joj meni, ne znam.. Nije to zvuk za mene. Nemoj da te odvracam, al meni ti sintevi stvarno nisu nesto. Sve to super kad vidis specifikacije i mogucnosti, al 'bate kak je to hladno dok se svira. Nije mi dozivljaj. Nema kemije. Plus, tipke su srot.

Don, nije da bas obozavam VA, al mislim da ova moja dva (SN2 i Virus Classic) stvarno nisu za bacit. Zasad mi trebaju za neke stvari koje imam u planu, a poslije cu vidjet. Ne bi vise kupovao VA (nedao Bog Novation-u napraviti SN3! ), ali ne vjerujem da bi ove svoje mogao pustiti.

Bez brige, idem polagano u meni pravom smjeru; MS20 i Pulse plus su doma, al ono pravo je 'sitnicu' preskupo za sad (jos kad bi znao koje je to ono pravo , ali koje god, preskupo je ...).

BTW. Kupi Ion-a novog! Po koliko su u Austriji u klangfarbe-u, oko 650 eura?!? Ne isplati ti se iz Amerike. Ko zna u kakvom bude stanju, greske, drugo napajanje itd.
Old 01-12-2006, 08:49 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default moji utisci o raznim VA..

Quote:
Originally Posted by relis
Eh, vec bi Ion bio ovdje da sam si ga nagledao. Imao sam Micron ali .. .. Nije to zvuk za mene. Nemoj da te odvracam, al meni ti sintevi stvarno nisu nesto. Sve to super kad vidis specifikacije i mogucnosti, al 'bate kak je to hladno dok se svira. Nije mi dozivljaj. Nema kemije..
slazem se u potpunosti. svirao sam ga u ducanu, i bio sam totalno razocaran.

Don, ako te zanima VA koji je najvise "VA", tj. najblize imitira (neke) od analogika pravih, onda bi ti najtoplije preporucio Nord Lead 2X. stvarno najmuzikalnij od svih tih sprava. pazljivo sam radio sweepove po filteru, usporedjujuci i sa nord lead3 i virus c, i definitivno je najkremastiji, tj. sa najmanje digitalnih artifakata. ako bih uzimao sint da bude "virtual" analog, to bi bilo to.. vrlo je punchy, odlican za sekvence, arpeggio, dok mu lagano mjenjas filter cuttof ili decay, cak i padove radi solidno.. instant classic.

virus mi je bio ok za trance, ali isto sam se prilicno razocarao. mislim ima tih par svojih tipicnih soundova koji su mi mrak, ali opcenito sve je to tanasno, uskog je bandwitha, ugasis te juhaste efekte i.. ne ostane ti nista - nit pravog fokusiranog, tvrdog basa, niti masti u midlu, niti ostrine ili svile u visokim. e sad, ako radis neku stvar ili stil gdje njegov karatker tocno sjeda.. super. inace si obro bostan.. vjerojatno bi mu pomoglo snimit ga kroz neki karakterni preamp, kao API ili neku cijev..

od svih tih sprava, mene osobno najvise me privlaci Nord Lead 3 ili Q-rack, i to kao digitalni sintevi sa svojim karakterom, a ne lose zamjene za analogiju..

@Elf: drago mi je da smo bili od pomoci.,

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 09:02 PM   #8
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

A meni je drago da delimo mishljenje oko 2x-a,poshto mi je to takodje jedan od prioriteta...
Old 01-12-2006, 09:28 PM   #9
relis
Senior Member

Default Re: moji utisci o raznim VA..

Quote:
Originally Posted by clusterchord
virus... vjerojatno bi mu pomoglo snimit ga kroz neki karakterni preamp, kao API ili neku cijev..
Dobro si me sjetio, htio sam to pitati! Ima li sto u tu svrhu za kupiti a da ne kosta bogatstvo? Do 500 eura mozda.. SPL stereo Vitaliser Mk2 ili Charisma 2, neki "combo" kompresor, rabljeno...? Dal je za tu cijenu uopce bolje od sofvera?
Old 01-12-2006, 09:40 PM   #10
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

dva put sam ga imao, prvi put kada je izasao a sad skoro sam ga zakacio u nekoj trgovini ... nije dugo ostao kod mene .. sta je dobro u micro Q? ..skoro nista ... jeftin plugin zvuk , srtavicno los user interface ...
cak Wakdorf XT je bolji u emulaciji analognih zvukova ... inace cenim Waldorf , posedujem XT i Pulse Plus , nameravam kupiti Microwave 1 V2. mozda cak i Wave , ali Micro Q je jedan od najgorih sintisajzera koji sam imao ... veoma tanak i plastican zvuk , mod matrix je solidan al dzaba kad je sam tanak ...
iritirajuci operativni sistem , zbunjujuce kontrole, ocajna izvedba , knobovi su real shit ....
navodno isti soundengine kao kod Q i Qrack(nista nisam mislio lose) , u Waldorfu su navodili da 90% Q sounda moze i Micro Q da odradi ...
ako hoces povoljno VA sound nadji Nordlead 1 Virus A ili ako se ima za Nord dvojku ...
goasia is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules