Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2005, 09:35 AM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default millennia i neuman

evo, dobi san millennia hv-3c i neumann km184 :roll:

Old 03-04-2005, 02:25 PM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Za ono sto si htio snimati (zbor itd) odlican izbor !! HV3 prepojacalo je standard za cisto i transparentno - za klasicne instrument/vokale.

ovo je novi dizajn dvokanalnog HV, po uzoru na one 4 i 8 kanalne.

koliko si ga platio?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 02:48 PM   #3
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

millenniu san plati 1520?.
jucer san je malo prova.
u usporedbi sa tl audiom, millennia zvuci cistije, mekse, toplije i dublje. sibilari na vokalu su finiji i ne strsu. nisu to neke drasticne razlike, narocito kad usporedjus 'na suho', medjutim ono sto je snimljeno sa millenniom jednostavno se lipse stapa u aranzman. primjeti sam jos da se razlike osjetu ovisno o glasu. odnosno, sto je bolji pjevac, to se vise cuje razlika (provava san na 3-4 glasa).

jedva cekan snimat neku klapu, jerbo mislin da ce tu kvalitet doc najvise do izrazaja, ali jos se nisan odluci za mikrofone. sve nisto omiran jedan DPA matched pair, sto radi na 130V, ali su mi malo skupi.
ono sto me jebe je sto nisan navika snimat bez kompresora, pa se mislin da uzmen neki totalno diskretni limiter, cisto da ga drzin za sigurnost.
millennia sama po sebi ima ogromni headroom, ali a/d konverteri jebu stvar.

sa malim kondezatorima dosad nisan ima iskustva i bas san se odusevi kako lipo ostaju akusticne gitare sa km184. mic je jaaaako osjetljiv i kristalan. 8)
Old 03-04-2005, 11:42 PM   #4
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
millenniu san plati 1520?.
jucer san je malo prova.
u usporedbi sa tl audiom... .....sve nisto omiran jedan DPA matched pair, sto radi na 130V, ali su mi malo skupi.
ono sto me jebe je sto nisan navika snimat bez kompresora, pa se mislin da uzmen neki totalno diskretni limiter, cisto da ga drzin za sigurnost.
millennia sama po sebi ima ogromni headroom, ali a/d konverteri jebu stvar.
hvala na usporedbi. to se slaze s mojim iskustvom (STT1 Vs. 5051). Dali HV3C ima odmah opciju za 130V mikrofone ili moras uzet neki dodatak - cini mi se da je bilo nesto o tome na sajtu??

koje konvertere koristis da te jebu? zanima me..

jesi gledao earthworks? , takodjer su slicni DPA, vrlo hvaljeni. imaju nekoliko modela , ali svi su vrhunski, pa uzmes sto ti budget dozvoljava - i neces fulat.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2005, 09:05 AM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
hvala na usporedbi. to se slaze s mojim iskustvom (STT1 Vs. 5051). Dali HV3C ima odmah opciju za 130V mikrofone ili moras uzet neki dodatak - cini mi se da je bilo nesto o tome na sajtu??

koje konvertere koristis da te jebu? zanima me..

jesi gledao earthworks? , takodjer su slicni DPA, vrlo hvaljeni. imaju nekoliko modela , ali svi su vrhunski, pa uzmes sto ti budget dozvoljava - i neces fulat.
millennia ima +130V i u uputstvu su napisali jednu cilu stranicu o dpa mikrofonima za koje tvrdu da su dobili najboje rezultate, narocito za snimanja di probleme pravi proximity efekat, tako da nema sumnje da bi oni za klapu bili odlicni.

ja koristin pulsarove pretvarace i zadovoljan san s njima, ali je problem digitalna distorzija, kad signal opizdi u plafon. zbog toga moran snimat sa niskim signalom, pa pretpostavljam da zbog manje bitova i digitanog pritvaranja, gubin na dinamici.

neznan za earthworks? bas cu pogledat.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules